А1 Македонија

0be12e4b21f5109879079d0e5abf9270.jpg

Изволте 3Г

Во право си, ти знаеш колку трошам јас, јас самиот не знам. Кај мене дома и на работа е нон стоп 4Г интернет.[DOUBLEPOST=1473258255][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 155816

Еве доказ, мерено пред некој ден.
Ајде бе стварно оваа брзина ја имаш со 4Г мрежа кого зезаж хехехе,а стварно 4Г на вип моментално е секаде иста и доста брз до кај некои си 13 мб /с

го продолжив пред некој ден договорот со 699 претплата и 9 гб нет и 4г НЕТ е сеа тие 9 гига стварно до 3 гига сум трошел ама затоа па дома воопшто и не го користам бидејки домашниот нет си го користам а тој шо ги преебал 9 гига мора да постојано го полнел баферот од јутјуб

Ајде бе стварно оваа брзина ја имаш со 4Г мрежа кого зезаж хехехе,а стварно 4Г на вип моментално е секаде иста и доста брз до кај некои си 13 мб /с

го продолжив пред некој ден договорот со 699 претплата и 9 гб нет и 4г НЕТ е сеа тие 9 гига стварно до 3 гига сум трошел ама затоа па дома воопшто и не го користам бидејки домашниот нет си го користам а тој шо ги преебал 9 гига мора да постојано го полнел баферот од јутјуб
Верувај во што сакаш.

Оваа брзина ја има доколку е во близина на базна станица, која не е оптеретена. Кај баба ми над глава (добро де, на покривот од влезот кај што живее :D ) има базна станица и некогаш 4G-то ми имало и многу поголема брзина од на @Avenger99 .

Оваа брзина ја има доколку е во близина на базна станица, која не е оптеретена. Кај баба ми над глава (добро де, на покривот од влезот кај што живее :D ) има базна станица и некогаш 4G-то ми имало и многу поголема брзина од на @Avenger99 .
На неколку локации во Охрид е мерена ваква или слична брзина.

Значи ве читам вие шо праите муабет за брзината дека не била таа демек спора била, или за кој колку трошел демек не можеш да потрошиш многу нет на телефон и ви се чудам. Ова е индивидуална работа, од кај знаете бе дали имам дома нет... па и да имам колку време сум дома? Може цел ден сум надвор по работа па морам да го користам интернетот преку операторот.
Али не е тоа поентата. Поентата е како што кажаа неколку луѓе на форумот, пред 2 години добивме 666 претплата со 9ГБ(4Г) нет и неограничени смс и разговори кон сите мрежи.. сега после 2 години нудат 4ГМ(4Г) нет и неограничени смс и разговори кон сите мрежи за 599 али само за првата година... после ти рипа на 699. Очигледно е многу полошо од што беше, не ми е јасно шо ги браните гога ве дерат.
И да го поставам моето прашање уште еднаш... споделете ако имате инсајдер инфо за во догледно време подобра понуда бидејќи оваа сега им е за нигде (бидејќи треба да го продолжувам договорот). Знам дека лани на 1ви октомври почнаа заедно со работа (Вип и Оне) па може ја поместиле роденденската понуда за тогаш а сега со оваа ни праат финти да се затрчаме.

Јас со ВИП раскрстив, се префрлам на Телеком, чекам само малку подобра понуда, не е хумано ова со мрежата на ВИП.

Јас со ВИП раскрстив, се префрлам на Телеком, чекам само малку подобра понуда, не е хумано ова со мрежата на ВИП.
Јас да ти кажам, немам некоја посериозна замерка во однос на мрежата, од кога чепкаа низ Скопскиот регион. Но секако, во споредба со таа што ја имаше One, мислам дека малку заостанува.
Но имам една замерка, во текот на земјотресите, мрежата беше премногу оптеретена, па тешко добивав или ме добиваа луѓе. За разлика од нас виповциве, тие што се на Телеком, немаа проблем со мрежата.

АЈ и тука да прашам, која е логиката на телефон кој е купен од ONE со договор пред 4 години, и обновен пред две, денес да не сакаат да го одкодираат во ВИП ?!

Значи ми вика, пошто неќна ми истече договорот, услов за да го декодираме е да го продолжиш договорот ?! За телефон кој бил врзан со договор пред 4 години ?

АЈ и тука да прашам, која е логиката на телефон кој е купен од ONE со договор пред 4 години, и обновен пред две, денес да не сакаат да го одкодираат во ВИП ?!

Значи ми вика, пошто неќна ми истече договорот, услов за да го декодираме е да го продолжиш договорот ?! За телефон кој бил врзан со договор пред 4 години ?
A so ne otdes vo nekoj servis za mobilni

Имавме дома сличен случај, но откако фино се дерев во салон бидејќи си играа, нешто ај да не речам што, со мене, а потоа и на телефони, фино и експресно ми го дадоа имеи бројот или што и да беше чудото и ми се одкодира веднаш телефонот. Дери се, но гледај на тие преку телефон, бидејќи тие од салон не смеат да чепкаат, без одобрение на тие од горе, кои си играат и со тебе и со тие во салонот.

Имавме дома сличен случај, но откако фино се дерев во салон бидејќи си играа, нешто ај да не речам што, со мене, а потоа и на телефони, фино и експресно ми го дадоа имеи бројот или што и да беше чудото и ми се одкодира веднаш телефонот. Дери се, но гледај на тие преку телефон, бидејќи тие од салон не смеат да чепкаат, без одобрение на тие од горе, кои си играат и со тебе и со тие во салонот.
Имеи бројот е под батеријата на секој телефон или *#06# па се покажува на дисплеј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom