Terebellum Sagittarii
Несопирлива
- Член од
- 25 јули 2007
- Мислења
- 1.194
- Поени од реакции
- 578
Овие жени кои се интелегентни и се свесни за својата интелегенција, и покрај тоа што тебе не ти изгледаат секси, заводливи, сигурно на нивните паертнери им се многу привлечни, затоа што со нив и треба да го покажуваат тој шарм. Замисли како би било доколку Јанкуловска или Шекеринска флертуваат пред камера, а од нив очекуваш да кажат нешто сериозно.Сигурно ке си помислиш дека не се нормални.Таа страна според мене, интелегентните жени ја покажуваат таму каде што треба.Не се расфрлаат наоколу со заводливи погледи, или пак со сексапил, бидејки знаат дека интелегентен маж нема да ја гледа површно, туку ке внимава на тоа што ке го каже таа.Умот е ерогена зона. Така што паметните жени и те како ми се на цена. Паѓаат интересни дебати, мислења, надополнувања покрај секс добиваш и некоја подуховна димензија во врската.
НО. Има едно Но.
Не знам зошто ама отсекогаш интелигентните девојки ми се синоним за неженственост. Едноставно немаат шарм, немаат сексапил, немаат женска позитивна аура. Барем од лично искуство интелигенција и женственост не ми иделе рака под рака. Ми делуваат ко Шеќеринска, Гордана Јанкуловска, Маргарет Тачер тип. Со еден збор фригидо-феминистички. Претпоставувам, дека ова произлегува од фактот што овие жени се свесни за знаењето, можностите и позициите кои ги имаат и поради гордост одбиваат од мажите да бидат гледани како хм "добри риби" не сфаќајки дека со тоа му наштетуваат на женсиот идентитет. Што знам, може грешам...
Сигурна сум дека мажите сакаат паметни жени исто колку што и жените сакаат паметни мажи.Сите сакаат стабилна личност покрај себе, и кога вечер ке си дојде дома, да има конструктивен разговор за поминатиот ден, и ке добие добар совет, отколку принцеза која само ке ја озборува својата козметичарка.