Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Единствени пички тука се ФФМ, МВР, делегатите па и оние позади голот на Гача. Во нормална држава типчево што глуми мангуп нема топка да фати во живот, па и ќе има казни за клубот. Само кај нас може мечот да си продолжи иако летаа и камења и петарди. Тетовче чим на фејсбук земал да коментира за утакмицава, доволно јасно е какви услови имало.

Screenshot_2019-10-30 Aleksandar Vasoski.png

Не е криво детето шо не му ја даваше топката, малоумен е го силат навивачи го болит курот интересно му е.
Криви се делегатите кој не превзедоа ништо, гледаш дека еднаш заебават дај друго дете, тие си молчат на клупа а 6 пати така напре, му ебам пичките скапани, ПС судијава нешо му пцуел на нашиве.

Ретардирано дете си игра кур со нашиот голман,ГЛАВНИОТ СУДИЈА му пцуел на Брда,цела утакмица се вреѓаат жени на играчи и против македонците,фрлање буквално на се што може на терен...Никаква реакција од делегатите,никаква казна за Искра.Мака ми е што Гача не го претепа тоа педерчето

Kako so rekovte deka se indijanci se i deka provociraat i plukaat ama da zemis na dete da mu silis so podava topki maz vozrasen ne go lici i e ispod sekoe nivo(dno) kazni mora da ima za organizacijata no" nie" ja podadovme kucata odamna so znaci ffm e nivno isto mvr pa taka da nema so da se bara po tie sredini dobro e bilo koj zdravi i zivi da se vratat a cinam deka i doorava ke sleduvaat vakvi incidenti posebno vo vtora liga muabetot mi bese deka vinata e vo site "nas" a ne kaj drugite!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Друже знаеш ли што значи позади тебе да стои толку народ и да ти ја пцуе жената цело време?
Колку и да звучи смешно навистина помисли како би ти било тебе.
На детево он не му тргна за топката туку затоа што ја навредил жена му.

Во случајов треба да се суспендира стадионот и да играат во друг град а не судијата да ги пцуе играчите на Вардар и делегатите да си свиркаат.

А за планинците што се јавија после толку време пак имам само една порака:

Вардар ќе биде шампион со ова денес ги измотивиравте дупло,на 1 Декември ќе бидете понижени и ќе завршиме со вас за оваа сезона.

НА 1 ДЕКЕМВРИ СИТЕ КОИ ПИШУВАМЕ ОВДЕ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА ПОЈАВЕТЕ СЕ НА ГРАДСКИ ЗА ОВИЕ ДЕЦА ВРЕДИ ДА СЕ ПОТРОШИ МАЛКУ ПАРИ И ВРЕМЕ.

Nema opravduvanje toa e normalna rabota vo ovaa nenormalna drzava toj e profesionalec ne smee da reagira i dete da mu karaat i kraj kraeva ako se reagira se ukazuva na sudijata potoa na delegatot pa posle govori spikerot za na kraj ako treba reagira obezbeduvanjeto i policijata jas razbiram da se karas raspravas so igraci so igraci ama igrac da se zamara so publika navivaci ili so dete so podava topki e znak na nemok i slab karakter rezil

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

dobro be sto se zamarate so bitolskiot sipak? oni si jadat zaedno posle utakmica, isti pesni peat pa i na forum si se branat... pepel, ideme napred

dete bilo ova ona... prvo ne e dete od ulica nego e clen na podmladokot na skendija. vtoro namerno trosese vreme pa uste i se zaebava so igrac na natprevarot sprotivno na pravilata. treto pcue i provocira a tehnicki e oficijalno lice so obvrska za vreme na natprevar. gaca ne go pipna, go zbrka za sekund po sto maliot ko picka se skri zad redarite. posle site kiksovi moze trebase da se povlecat na nekoja minuta malku da gi razdrmaat kurtonite u ffm.

Инаку, да се надоврзам на претходниот мој пост, и од клубот Шкендија исто така, НИТУ ЕДНАШ немаат излезено јавно со цврст став да осудат било што од ова што се случува години наназад во Тетово, напротив, во единствените соопштенија што ги пуштале се правдале како тоа противниците „провоцирале“ и навивачите заслужено реагирале така :) Доволно си кажува тоа за нив како клуб и навивачи. Патем, во Скопје се играло и во Ѓорче и во Маџари, стадиони со трибина многу поблиску до теренот, па не памтам да имало било какви инциденти со противнички играчи, единствениот инцидент што го памтам, а истиот и беше осудуван од многумина наши е оној кога беа нападнати управата на шкендија на Градски, и јас бев против такви глупирања, ама од денешна гледна точка ама ич не ми е жал, они да приредуваат такво домаќинство, а на Градски сите слободно да си се шетаат и радуваат на голови, епа не ја бива ни така.

А, господата од ФФМ, се додека дозволуваат вакви работи да се случуваат, било тоа прва, втора, аматерска или младинска лига, било тоа во Скопје, Тетово, Битола или не знам каде, фудбалот ќе стагнира, а и тие 2 илјади просечни гледачи на А-репрезентација што ги имаат многу им се.

Не знам зошто сте воопшто зачудени од овој потег на индијанците?? Реално кај нив во најголем дел мозокот на политичар кој е на власт и детето кое подава топки е на исто ниво. Менталниот склоп им е таков, уште на времето во Југославија кога беа до коска полни со комплекси, се собираа чопоративно по 20-30 мушки и идеа по улица ко ментални да праат "проблеми". На нив ако им дадеш прст не ти ја јадат руката, туку те лапаат цел, а не па тоа што нашиве политичари им го дадоа од 2001 до денес. Реално Тетово е нивна јазбина, колку ние и да скандираме дека е Македонски град, и во таа јазбина важат само индијански правила. Уште ќе бараме ФФМ да реагира, а на чело на ФФМ е индијанец. Што ќе реагира?? Делегатите тамо исто. "Македонските"с судии само му се лижат на шупчето Мети и изиграаваат фацки над најголемиот фудбалски бренд во Македонија. Се е изместено. Значи курчењето на малата ретарда која подава топки ама воопшто не може да ме изненади. Напротив, тоа е најсликовите понашање на еден планинец. Исто е и во град, исто е и на одмор, исто е секаде. Еден кој искача на предна црта да провоцира, со позадина од 50 луѓе, а на спротивната страна еден чоек. Никогаш немале муда да идат еден на еден, па ни 2 на 1, тоа им е у генетскиот код, пичулајки невидени. Не би ме чудило копиљот да има и нож у гаќи пошо и тоа е првичното домашно воспитание у замена за добар ден. Сума сумарум, тоа било, е и ќе биде во иднина се додека не почнат да се менуваат некои работи во Македонската политика а и во глаата на нас Македонците. Причините за ова понашање на стадиониот во Тетово не се поврзани со фудбал туку се многу подлабоки.

Последно уредено:
https://www.youtube.com/watch?v=wX-ERIg73U8 :D

Se dodeka go nemamo napadnato vasheto rakovostvoto nema da go stigneme vasheto nivo!
Автоматски споено мислење:
Во право си, од дното до врвот голем е патот. Многу нивоа ќе ви требаат пред се да станете навивачка група, а после и да го стигнете нивото на Комити.

Во право си, од дното до врвот голем е патот. Многу нивоа ќе ви требаат пред се да станете навивачка група, а после и да го стигнете нивото на Комити.

Patot za da stigneme do videovo e stvarno golem :)

Patot za da stigneme do videovo e stvarno golem :)
Па нормално дека е голем Гачата издржа машки и не го пипнавте,ако сте толку страшни што кур не му рипнаа редарите или навивачите.Пред неколку година Грне ви се посра исто Љубица го треснаа на земја а Алими мислеше дека ќе го заебе Грне со тоа што проба да му објаснува нешто и на крај кога го бутна овој Алими остана да гледа како теле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom