Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
На еден комита, тројца кодоши. Муабетов таков е :)))

Ама за среќа на групата, истиот е неточен, иначе до сега одамна ќе се распаднеа тотално, и никој при здрав разум не би застанал позади козарот, не секој е спремен да направи пакт со ѓаволот, Комити еднаш тоа го направија и групата им трпеше огромни репрекусии, а тоа се одрази и врз самиот клуб на долг рок, од грешката некој научил, некој што сеуште се декларира како комита, ама за среќа, со 0 влијание, не.

И кои се тие многу, едно е на форум да речеш дека како тебе има многу, друго е реалната слика онаква каква што е, со факти аргументирана, а таквите факти не постојат, лесно може само од интернет просторот да се воочи всушност колку како тебе, се малце, микроскопски малце, и тоа е добро, проблем ќе беше стварно да е обратно. Легитимно право е да си имаш свој став, ама кога истиот се базира врз лага, секогаш имај на ум дека некој ќе те побие многу лесно.

И ако ти се битни интересите на клубот, тогаш не знам како не ти е битно дека на чело на истиот стои Криминалец, хоштаплер и превара од човек, кој во прва прилика ќе ти сврти грб, ќе те кодоши, и ако е од негов интерес, и ќе стори Се за да му наштети на клубот без око да му трепне. Да се грижиш за интересите на клубот и истовремено да стоиш позади Миленко, тие 2 работи не одат заедно!

убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си иба мајката. ве послушаа вас (нас), се израдувавте, чеде јаневески тренер - потоп. никако да се признае грешката.

јас сум комита, воедно не се согласувам ни 5 посто со ставот на дел од комити. секој во свое име треба да си збори, на ниеден начин група комити нема да одлучуваат за мислењето на сите.

продолжи ли вакво самоволие во некакви си објави во име на сите комити, јас на запад не одам, ама на стадион да.

вардар има потенцијално голема армија на навивачи, на кои тотално не им е битна битката со козарот, дали седлоски бил трнер на слога и слично. мал дел имаат реален интерес од тоа, 90 посто од полн запад - не ги интересира тоа. јас сум еден од нив. официјалните соопштенија на комити не го опфаќаат мислењето на мнозинстовото комити. такво нешто е невозможно да се знае. не дека постои база од 10.000 комити па за секое соопштение на група од 20 комити сите треба да се сложиме со тоа, демек сите сме консултирани. таа самобендисаност, нарцисоидност и ставање на комити над вардар како нешто посвето и поважно оддалечи многу членови и публика од вас/нас. звучи лошо - вас/нас не сакам да се двојам и да се дистанцирам, сите сме комити и никој не е помалку или повеќе.
најдобронамерно изразувам мислење, водството на комити, кои и да се, не сум против никој и нека тераат работа имаат и добри потези, но претежно акции и соопштенија во кои јас како еден од истата група не се согласувам.

што е за мене најбитно - големата слика е - вардар малку се оправи, беше дно дна. треба малку да се спушти топката, некое време да се гледа нашиот интерес, да престане таа доминација на воски, тримови љимови, шкупи, шкендии и слично. последните 10 години табелата и целата слика на првата лига беше тажна, да не речам понижувачка. сакам лига во кои ќе бидеме досадно доминантни, да ги плескаме сите ко мали деца, и ги сакам пелистер, победа и други при врвот. у сред скопје ни слават титули, веат знамиња! козарот па козарот... тотално небитна битка

тоа кој не може да го види, за жал никогаш нема да го види. битката со управата во наредни две три четири години е тотално контрапродуктивна за се она што е вардар како наш идеал. битка за правда секогаш треба да има, во овој момент не гледам таа битка управа - комити дека треба да има приоритет пред било што друго. ситење дека пославата на купот била пред празни трибини е надвор од здрав разум и тотално непочитување на играчите и својот клуб, небитно управата. катастрофално.
јас така не размислувам и воедно не сакам да бидам дел од тоа. како мене има многу. битно е да се знае, да се земе во предвид.
треба да се надминат сите проблеми, суетите на страна, смирување страсти малку, гледање интерсите на клубот и државата - тоа е неразделно. тоа сакам да се комити
Нормално е членови на Комити да имаат различни мислења, да има членови што не се согласуваат со секоја одлука на раководството, ама за ваква базична работа како што е борбата против козарот, не можам да разберам некој да е на друга линија.

Козарот спротивно на потпишан договор им ги одзема насилно надлежностите на навивачите во водењето на клубот. Како тоа ти е ОК? Како тоа е небитно? Притоа, фрла дрва и камења по групата, стигматизира членови, пласира сулуди теории на заговор за позадината на бунтот против него... Тоа го прави заштитен како бела мечка, напикан во шупакот на владејачката партија која за да му се оддолжи за долгогодишното пропагандно дудлање, со цел памет му го даде Вардар како играчка, преку која малоумниов комплексаш треба да си ја доживее третата младост.

Што треба според тебе да прави групата во ваква ситуација? Да го остави копилето непречено да им моча врз глава, додека они ќе си ќутат и ќе се преправаат дека сѐ е ок? Тогаш нека се прекрстат во Телетабиси место Комити.

За финалето на купот - да, тажна беше сликата од прослава без ќор навивач на стадионот. Многу повеќе би се радувал ако тоа се случеше еуфорично, со заедничка прослава на играчите и навивачите, да гори градот, да се слави по улици цела ноќ... Ама како да ги обвиниш Комити за напуштањето на утакмицата во 87 минута, кога цела сезона играчите по наредба на рамноземјашот не се поздравуваат со Комити? А не беа само Комити тие што си излегоа надвор, туку и 90% од публиката на Југ. Тоа е јасно испратена порака што покажува дека отпорот против свињата не е само хир на потесното раководство на групата, туку став на најголем дел од вардарците.

Заради непромисленото инсталирање на одвратен, матен, криминален мешетар како козарот, лик што нема почит од никој со две здрави вијуги во мозокот, дојдовме до парадоксална ситуација - да не можеме човечки да се израдуваме на успех. Гомното создава токсична, нездрава атмосфера во клубот и колку побрзо биде избркан, толку подобро.

Не е најбитно ова, ама го спомна Чеде Јаневски и потопот... Да, сигурно Чеде беше крив за поразите од милион пати посилни клубови... Јаневски е господин за ропакот Седло, за кој не ни смееја да помислат да го донесат како тренер.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си иба мајката. ве послушаа вас (нас), се израдувавте, чеде јаневески тренер - потоп. никако да се признае грешката.

јас сум комита, воедно не се согласувам ни 5 посто со ставот на дел од комити. секој во свое име треба да си збори, на ниеден начин група комити нема да одлучуваат за мислењето на сите.

продолжи ли вакво самоволие во некакви си објави во име на сите комити, јас на запад не одам, ама на стадион да.

вардар има потенцијално голема армија на навивачи, на кои тотално не им е битна битката со козарот, дали седлоски бил трнер на слога и слично. мал дел имаат реален интерес од тоа, 90 посто од полн запад - не ги интересира тоа. јас сум еден од нив. официјалните соопштенија на комити не го опфаќаат мислењето на мнозинстовото комити. такво нешто е невозможно да се знае. не дека постои база од 10.000 комити па за секое соопштение на група од 20 комити сите треба да се сложиме со тоа, демек сите сме консултирани. таа самобендисаност, нарцисоидност и ставање на комити над вардар како нешто посвето и поважно оддалечи многу членови и публика од вас/нас. звучи лошо - вас/нас не сакам да се двојам и да се дистанцирам, сите сме комити и никој не е помалку или повеќе.
најдобронамерно изразувам мислење, водството на комити, кои и да се, не сум против никој и нека тераат работа имаат и добри потези, но претежно акции и соопштенија во кои јас како еден од истата група не се согласувам.

што е за мене најбитно - големата слика е - вардар малку се оправи, беше дно дна. треба малку да се спушти топката, некое време да се гледа нашиот интерес, да престане таа доминација на воски, тримови љимови, шкупи, шкендии и слично. последните 10 години табелата и целата слика на првата лига беше тажна, да не речам понижувачка. сакам лига во кои ќе бидеме досадно доминантни, да ги плескаме сите ко мали деца, и ги сакам пелистер, победа и други при врвот. у сред скопје ни слават титули, веат знамиња! козарот па козарот... тотално небитна битка

тоа кој не може да го види, за жал никогаш нема да го види. битката со управата во наредни две три четири години е тотално контрапродуктивна за се она што е вардар како наш идеал. битка за правда секогаш треба да има, во овој момент не гледам таа битка управа - комити дека треба да има приоритет пред било што друго. ситење дека пославата на купот била пред празни трибини е надвор од здрав разум и тотално непочитување на играчите и својот клуб, небитно управата. катастрофално.
јас така не размислувам и воедно не сакам да бидам дел од тоа. како мене има многу. битно е да се знае, да се земе во предвид.
треба да се надминат сите проблеми, суетите на страна, смирување страсти малку, гледање интерсите на клубот и државата - тоа е неразделно. тоа сакам да се комити
Можда повеќето од сите 11 души што седите на север со него не ве интересира, бркај работа.

Друже, ти може си фан на Вардар, ама Комити се тие што или активно одат на трибина или активно оделе и се уште се во контакт со сите работи, а се спречени од разни причини да присуствуваат физички. Ти дечко на запад со гаранција не си дошол ни 5 пати во последниве 20 години, така да по ниту една основа не можеш да даваш мислење од аспект на КОМИТА.

Твоето мислење е од аспект на фан на Вардар, кој по тоа што во последните 15 години си пишал 3 мислења во темава, не е активен на стадион. Во превод, ти си баце претставник на оние што најчесто ги почнуваат муабетите со "на времето јас...".

Ама на форумов има луѓе што биле тука од времето. Убаво те памтам како сереше по Комити кога бојкотиравме утакмици дека твојата партија сакаше да ни наметне да влегуваме на трибина само со лични карти. Убаво памтам дека беше еден од ретките што "не гледаше причина" да се пцуе по Манасков кога потпиша првиот пат за Вардар, без да се извини на навивачите. А нешто ми стои во сеќавање дека сме се оправале и на други политички теми во кои констнантно си бранел една партија, онаа која е на власт.

Реално е баце мислењето да ти е ова, затоа што ти сакаш само да гледаш јаки утакмици, не се замарам со македонско првенство, ќе дојдеш два пати на дерби и во Европа. Не те интересира каков потоп ќе остане во клубот после овие, не те интересира колку нелогични трансфери има, не те интересира односот со навивачката група, не те интересира што имаш 0 информации околу клубот. Важно е само дека чекаш да играме во Европа за да го ставиш шалчето од пазар и дресот што си го земал од некој фудбалер откако си му се додворувал на фб и да филозофираш како било во твое време +-10 денови околу важниве утакмици.

Исто како што јас не сакам да му филозофирам за филхармонија кога на концерт одам 1 на 10 години, на некој што живее со тоа секој ден и да му солам како да ги реши проблемите, би требало и ти да се браниш со молчење.

П.с. ниту еден слободен македонец не успеаја да вратат шемаџиите, на таа пара што наводно се вложува. Какви само повратници од странство имавме во време на Град Скопје и Самс. Еден Стефан Ристовски ќе одел во факинг Сараево, ни своите деца не може да ги вратиме.

Мнозинстовото од членството се согласуваат со сите одлуки на групата, затоа групата функционира се издига минативе години, сеуште до ден денешен.
Нормално дека е многу битно и тоа како е битно, особено првата полусезона лани, кога клубот стана како селска задруга, информации за клуб да се објавуваат на ЛИЧЕН профил на Спортски директор и само таму, како што беше онаа сликата со кореецот, на аеродром сликан и дека е засилување. Тој беше нај лош играч у историја у фудбалот у Македонија. После црнците Дианеси и Донгмо, ги најави како Жиру и Канте, дека такви играчи не се видени до сеа овде, тоа не ли е бламажа ? Па чита цела јавност гледа, зашто да бидеме клуб за потсмев ? Meциновиќ засилување, со 4.000 еуро плата ? Почна клубот да губи од сите, за потсмев, сомнителни голови, Гачевски и Миленко видени у кафана... дали тоа е клуб за кој ние се боревме? Истиот лик најавуваше борба за титуал а ние бевме пред последно место се до Март 2025та ?
Секако дека после притисокот од Комити, на полусезона односно пролетниот дел веќе дојдоа подобри засилувања и клубот играта ја подобри.
Инаку тоа што не го разбираш сега, или не сакаш да го разбереш или размислуваш партиски, муабетот е дека кога Комити го водеа клубот, имаше жар енергија , срце, посебни моменти иако се боревме за опстанок. Сега денешниов Вардар нема душа. и Да, повикувавме на Вардаризација, па кој е Миленко од легендите на Вардар жити се ? Што бил он , кога бил .
Гледаш дека секаде околу се ставаат луѓе што разбираат и нормални ликови, види во соседството.
пример ИДИ кој беше новинар исто, како може он да биде нешто у Вардар жити се, у 2008ма у спорт за Вардар пишуваше се најлошо на насловна.

За Седло, не е проблем што бил тренер у Слога, туку што се слика со маица за поддршка на убијците на Саздо.
Никад нема да биде добредојден, и лига шампиони да освои.
Има и други докази, кај што зима пари од играчи, има многу работи.

И да, сакаме ВАРДАР со Срце душа и навивачи, па макар и втора лига, како што гиневме у втора лига. Ама клуб кој е свој клуб.
Не сакаме судии нити да не оштетат, нити да ни помогнат. Нема ништо подобро од ФЕР судење!

другар, која моја партијa бре човече. моја партија е македонија и вардар
како може ти да знаеш за која партија сум, кога јас не знам? и за кој ташак збориме за политика? немаш ли друг аргумент?
секогаш сум тука да, читам секогаш кога можам и пратам што можам колку ми дозволуваат условите времето и најчесто кога мислам дека има потреба од ваков тип како сега, пред утакмица одлука да се собереме, ама да не се влегува. кај го има тоа, кој ја донел таа одлука?
кој аргумент ти е тоа на колку утакмици сум бил јас како комита? по моја слободна проценка ќе ти требаат уште едно 10 години фанатичко одење по утакмици за приближно да стигнеш до бројка јас што сум бил. од формирање на комиити сум на вардар, да од 90та. од ќутек, до станици, до убаво и неубаво. сум бил внатре, повеќе од што некој овде има години. во ред, небитно. лични напади, ништо друго не очекував

инаку моментално немам шал, сите 50 кои што до сега ги имам купено ги имам поклонето. исто и дресови, имам моментално два, еден со потписи од првата генерација рк вардар шампион на европа со потписи (купени да) и у уште еден од таа сезона М, и ќе го подарам тој. кој сака нека ми пише приватно. по можност некој што нема дрес. што си направил ти освен јадење гомна?

а да, имам и 3 деца, кои кога ќе изгуби македонија или вардар плачат. што си направил ти?

почит имате 0. понашање ко клошари невоспинати. на човек и да сака да одговори да му се одмили

пријатно

Еве јас ќе те прашам убаво, а твое е е дали ќе одговориш. Дали сакаш да гледаш ваков Вардар кој освен името и бојата на дресовите (засега) нема ништо заедничко со оној кој сите го сакаме? Дали сакаш да гледаш клуб - приватна банда во која максимум 3 луѓе се понашаат како на див запад, објавуваат вести од клубот на приватни профили, а како резултат на тоа целиот стадион си заминува во моменти на прослава на трофеј чекан 15 години. Како резултат на тоа, на ден на ЕВРОПСКА утакмица 99 од 100 луѓе немаат поима дека истата се игра, и има продадено двоцигрен број на билети. Таков ли Вардар сакаме да гледаме, во која играчите НЕ СМЕАТ да ги поздрават навивачите, а имаат меѓу нив браќа, пријатели, родители, роднини? Тоа ли е Вардар на кој треба да се радуваме?

Еве јас ќе те прашам убаво, а твое е е дали ќе одговориш. Дали сакаш да гледаш ваков Вардар кој освен името и бојата на дресовите (засега) нема ништо заедничко со оној кој сите го сакаме? Дали сакаш да гледаш клуб - приватна банда во која максимум 3 луѓе се понашаат како на див запад, објавуваат вести од клубот на приватни профили, а како резултат на тоа целиот стадион си заминува во моменти на прослава на трофеј чекан 15 години. Како резултат на тоа, на ден на ЕВРОПСКА утакмица 99 од 100 луѓе немаат поима дека истата се игра, и има продадено двоцигрен број на билети. Таков ли Вардар сакаме да гледаме, во која играчите НЕ СМЕАТ да ги поздрават навивачите, а имаат меѓу нив браќа, пријатели, родители, роднини? Тоа ли е Вардар на кој треба да се радуваме?
На кратко.
Борбата против козарот на трибина, полна. Против него, транспарент, и во секоја прилика. На прво место клубот и играчите. Какви се такви се кои се тие се.

Моментално има многу клубови во Европа и пошироко кои се против своите управи. Вакви методи нема нигде.

Треба да се направи разлика кога се оди против клубот, а кога против управата. Ова е против клубот, ама не викам дека е намерно. Мислам дека е погрешно и глупо

Абе дечки,шо му се објаснувате на ропаков,пуштете му фејсбук профил на аматерите од Сан Марино,нека погледне да виде како известува,и се спрема еден "аматерски" тим,за разлика од нашиот Вардар,со неколку постови на личен профил на свињата,и на спортскиот сајт на иди...е затоа ке имат 355 гледачи вечер...
Напред Вардар!

@gerard sakas da kazes nesto ama nekako ni ti neznaes koja ti e poentata. So poise lugje se raspravam za Vardar. Imal rezultati I sl. Koi rezultati? Milenko so dadeni pari I cela mehanizacija dolgovi vrakjale. Odgovori mi dali toa e opravduvanje za vakvo funkcioniranje na klub . Amaterski!!! Ni press ni objavi oficijalni za transferi, planovi vo Idnina, bukvalno nisto. Iskreno nz koja ti e poentata I sto sakas da kazes ustvari.

Ако не ти се иде на Запад и не се согласуваш со одлуките на групата, значи воопшто идеолошки не припаѓаш таму.
А баш у сезонава кога борба се води со свињата, никогаш Комити не били посплотени, поорганизирани и ја доживуваат кулминацијата од своето основање.
Или со други зборови у реалност ситуацијата е ЦЕЛОСНО СПРОТИВНО од описов на постов твој.
А зашто воопшто постои оваа борба?
Еве ти пример денешнава утакмица каде на тоа свињата силувана му текнало дека не смее знамиња да има, а утре што треба да забрани?

Исто и ја најдобронамерно се изразувам.

Еден гол на келнериве и оној што има аутоплац не можат да им брцнат, подаваат и шутираат како да не јаделе 3 дена. И не, нека не ми каже никој "Еј во каков подем се тимовите од таму" :sick:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom