Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Pa jas i za tie pravam muabet, i vo toa e problemot, so bas tie deca sea treba da plakaat enormni sumi za nasi uslovi. A za mesec dena mozda ke debitira vo prv sostav, i so koe pravo Vardar posle ke bara osteta za toa dete, koa toa treninzite i opremata i patni troskovi t.w bukvalno za se samo si plakalo.
Pak ke kazam, ovie ke ostanat kako najnesposobni vo istorijata na Vardar.
Na stabilen sponzor koj frla solidno za balkanskive prostori, da ne mozat ni uspeh ni organizacisji da go sredat klubot e nesposobnost. Tri godini se vo Vardar, niso posebno ne napravija, za klubot, so tie uslovi so gi imaa.
Ama sto ocekuvas od upravata neznam iskreno. Toa e kapacitetot partiski lugje se psotaveni, vetena im e rabota i im nasle eve vardar da go vodat.

Што ви е со тоа перење пари не знам... Знаете ли воопшто што тоа значи? Што е целта?

Зашто клубот да плаќа за некое дете од 10 год што после 2 месеци решило дека сака да учи карате...

Па колку деца знаете што смениле 2-3 спорта или пак се препуштиле на цигарите на тродневна во Охрид.

Според мене селекцијата треба да се правинпд 15 години нагоре, и од кадетити и младинци да се има бесплатни припреми и стипендии.
Прво на памет што ми паѓа со превозот Двојче шема можат да прават. Лупаат пари за превоз кај нивните превозници и после ги делат. Океј не е перење на пари ова ама секако дека е криминал.

Не знам ќе видиме, и да на прават криминали, академијата лошо ја водат сега за сега. Кажа mr.x зошто.

Abe kako ne se, mladinci, kadeti, pioneri i pomladi pioneri.
Katastrofa ej, da se falis so nekakva si akademija, a vo isto vreme i da gi suris decata so po 150 evra e sram neviden.
Pa oprema ne im smenile use tri godini, po eden par dresovi gostinski i domasni i igraat so iskinati pa siebi dresovi, brojkite izljupeni od pot i od perenje poso tri gosini stari dresovite.
Katastrofa, pak ke kazam najlesno e da izgradis nekoj objekt, koa imas pari, ama napravi go da funkcionira kako so trrba e tuka e znaenjeto i tuka se gleda kolku imaat pamet tie so go vodat vardar.
Izgradija akademijata ispraa parite i so im e gajle decata, so nemaat dresovi, so trebaat da plakaat po 150 evra za da idat na pripremi.

http://fkvardar.mk/vesti/leten-kamp-vardar-vo-ohrid-0

Еве ти линк има број јави се па види што ќе кажат. Јас ова го разбирам како повик за деца од тие категории да пробаат во Вардар да се наметнат или екстра тренинг од вардарови тренери. Во ниту еден случај не го сфаќам како нешто за нашиот подмладок. Сосема НОРМАЛНА работа е ова. Значи безплатно би требало да биде за сите тие што се прв тим на Вардар во секоја категорија. За сите други што се дел од пошироката академија треба да се плаќа, на крај крајева тие треба да се изборат за да се дел од првиот тим. ФК Вардар Делечево на пример треба да добива помош од Вардар да опстои ама во најмала рака сакаме барем 60% од трошоците да си ги покриваат самите, незнам што е тука нејасно. Порано академиите на Рома и Бока Џуниорс ги користеа терените на Престон Македониа и сосмеа истиот принцип беше. Од време на време имаше тренери и скаути од тие клубови и ако видеа некој добиваа покана за затворен тренинг камп на првиот клуб. Ова не е тоа, овде ко што гледаш има дадено број за пријава...

Полека малку, до пред 3 години немавме ни подмладок како треба. Глупо е да ги кривите кога очигледно инфраструктура се направи (ако било се така лесно, само дај пари, зошто никој не дал до сега или не е е така лесно некој прво да ги направи па даде тие пари?) се прават и системи кој ќе дадат плод во иднина. Имаме полека секаде одгранок така да следно треба да биде поголем фокус на тренерскиот кадар и тенинг процесот. Ставите прст на чело и размислите ако некој ви кажувал дека ќе има Вардар своја лига со 12+ клубови од секаде во државата дали уопште и ќе го верувате тоа пред некоја година.

Доста веќе со тоа перење пари, не за друго тие што разбираат како иде тоа ќе ви се смејат. Некој што има кладилници или казина верувајте може полесно и колку сака да пере пари нема никаква потреба да се замара со ова па поготово кога ќе видиш дека за ова треба и не така мала бројка на луѓе кој би требало да замижуваат.[DOUBLEPOST=1469750288][/DOUBLEPOST]
Прво на памет што ми паѓа со превозот Двојче шема можат да прават. Лупаат пари за превоз кај нивните превозници и после ги делат. Океј не е перење на пари ова ама секако дека е криминал.

Не знам ќе видиме, и да на прават криминали, академијата лошо ја водат сега за сега. Кажа mr.x зошто.

Самсоненко има транспортна компанија во МК. Не се лупаат пари кај никој, сите остануваат углавно кај нас.[DOUBLEPOST=1469750757][/DOUBLEPOST]
Ama sto ocekuvas od upravata neznam iskreno. Toa e kapacitetot partiski lugje se psotaveni, vetena im e rabota i im nasle eve vardar da go vodat.

Ај кажи кој треба да го ставиме?

Тренери се фудбалери, овие треба допрва да се надградат во асални тренери преку школување или да се донесат некој подобри мада такви во МКД нема или се на слично ниво ко овие. За да донесеш асални треба да му дадеш услови, што до сега и ги немавме, ова си е следниот чекор...

Менаџери кажи ми еве ти кој би го ставил што може да го направи ова што овие до сега го направиле подобро. Имаме ние некој менаџер со искуство за правење сопстевна лига? Некој што побрзо ќе доби градежни дозволи за камповите од овие партиските? Кој еве според тебе можел подобро да ја заврши работата? Јас сум за Панчев и Најдо ама во капацитет на маркетинг менаџери, амбасадори на клубот и слично. Ако ти мислиш Панчев дека ќе се ебава по шалтери или Најдо ќе ги стави копачките а не ги ставил до сега тогаш џабе збориме.

Последно уредено:
http://vardarfans.mk/index.php/fk_varadar/naskoro-upisi-fkvakademija

Нешто слично е и ова, не може секоја будала да тренира во академијата. Ако го бива ќе му најдат место во соодветната категорија, каде што претпоставувам не треба да плаќаат...
Само се надевам дека ќе се работи професионално и нема да работат "врските" .

Иначе глеам никој не пишал, у недела и понеделник 2 пријателски ќе изиграме, со Ѓорче и Еуромилк.

Ceran napravil transfer vo Usbekistan

реално не ви ни требаше Черан. иначе Ристиќ е пред трансфер во Работнички. не знам зошто вие не сте го побарале кога и тоа како ви е потребен бомбардер. точно дека е стар, меѓутоа за кај нас е ѕвер. ќе ви беше како Клозе кај Лацио.

Abe luge citate li deka vi pisuvame deka plakale decava so se vo rpvi tinovi, ova vie so prakate se kampovite do ke se organizirast, a decava od podmaldokot so se vo rpvite timovi se vo struga na podgotovki, i zatoa si platija po 150 evra vkupno za smestaj i prevoz.

http://vardarfans.mk/index.php/fk_varadar/naskoro-upisi-fkvakademija

Нешто слично е и ова, не може секоја будала да тренира во академијата. Ако го бива ќе му најдат место во соодветната категорија, каде што претпоставувам не треба да плаќаат...
Само се надевам дека ќе се работи професионално и нема да работат "врските" .

Иначе глеам никој не пишал, у недела и понеделник 2 пријателски ќе изиграме, со Ѓорче и Еуромилк.

Не претерувај МКД е ова, врски секако ќе функционираат, само нека направат А и Б група па нека кршат глава привилегираните во Б...

http://fkvardar.mk/vesti/vardarci-odigraa-neresheno-na-testot-so-makedonija-gjp

1:1 денес на пријателска со Ѓорче, мислев да отидам да ги гледам ама скроз забораив, во прво сме губеле 1:0, со може да се каже втор тим, во второ играл истиот состав што играше втората утакмица со Динамо, само Брдаровски место Хоф кој има повреда, Балотели стрелец на асистенција на Даре

Еве едно интересно видео од далечната 1984/85 сезона, Делот за Вардар е од 4:55 до 7:39 и од 31-ва минута натаму. Во првиот дел е прикажан поразот од Динамо Букурешт, кои на повратниот натпревар во Скопје сме ги добиле со 1-0 и Вардар поминал во втор круг. На стадионот имало и Вардарови навивачи. Во вториот дел е прикажано гостувањето во Шкотска и поразот од Данди. Интересно сме имале бело-сини гостински дресови. Овие прв пат ги гледам. Ова видео покажува дека некад сме играле во европските купови и сме имале по некој успех, така да очекувам и во блиска иднина и ние да го доживееме тоа. А тие што моментално мислат дека пишуваат историја во македонскиот фудбал треба да се извинат :)
*Однапред се извинувам ако видеово било некад постирано.

Вардар ќе го дочека Шкупи на стадионот Младост во Струмица со почеток од 20:00ч под рефлектори. Ќе биде интересно, Комити очекувам да се присутни, а доколку бидат и Шверцери ќе биде уште по интересно ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom