Најтешка работа во домаќинството

• Креатор на темата Креатор на темата Бејко
  • Време на започнување Време на започнување

Најтешка работа во домаќинството

• перење

Гласови: 5 3,9%
  • спростирање алишта

Гласови: 5 3,9%
  • пеглање

Гласови: 10 7,8%
  • готвење

Гласови: 8 6,2%
  • миење садови

Гласови: 17 13,2%
  • работа со правошмукалка

Гласови: 11 8,5%
  • бришење прозорци

• бришење прашина

• чистење на загорени површини

Гласови: 12 9,3%
  • чистење на WC

Гласови: 45 34,9%

• Вкупно гласачи
    129
Мразам да го чистам вц-то. А мама ко за инает секогаш ме тера да го чистам. :nervoza:
Миење садови порано ми беше најтешко и ко ќе дојдев јас на ред смрт ми беше.... е сега златна машина тука е.
Чистење со правосмукалка и бришење прозорци најмногу.... пак тие прозорците... ти ги бришиш тие се размачкуваат :nervoza:

Па само едно може мразам да готвам, не дека ме тера некој ама незнам и нема да знам:pos2: а и миење садови зашто се гадам и неможам да мијам ако претходно не ставам ракавици и се по ред. Значи мразам се што е во кујна.:toe:

Najteshka rabota e da go odrzish friziderot poln so rakija! :pos2::pos2:
A inaku najteshka rabota e, premestuvanje shakovi, vitrini i kreveti od ednata na drugata strana, radi novitet sekoj mesec,
sovet: ne zemajte zeni shto im se dosaduva mebelot sekoj mesec, ke fatite reuma na mladost! LoL heheh

Најтешка работа е WCто да се исчист верујте ми особено ако јас претходно сум бил по голема нужда, ќе треба да се чекаат 12 часа карантин период па да се влезе и да се исчисти. :pos::pos::pos::pos::pos:

Ммммм, моите отговори ги нема в анкетата....
Аз наj-мразjа да изхв`рльам сметта... и да закачам изпраните завеси (пердета) на прозорците... Другото се прави... а готвенето е кеф, разбира се, когато има какво да се готви - в смисал да направиш "от нешто ништо", макар че напоследак все се налага да се прави "от ништо нешто"

Неам пробано да чистам WC, а се друго си праам редовно, не дека сакам, туку дека ме тера мајка ми :nesum: ... Глупо е и пеглањето, добро што и тоа го прави мајка ми:smir: . А ако веќе би бирала најмало зло, најподносливо ми е миењето садови, а и имам слушнато дека ослободува од стрес. Е, ќе забораев, и готвењето не ми иде :jaj: , освен што си праам убава кајгана:wink: .

Па најтешко ми е перење, чистење вц и миење садови, јебига опасен домаќин сум јас

Не знам за вас, ама мене ми е најтешко чистење со правосмукалка. :icon_lol:
Голем ни е станот, додека усисам во секое ќоше, убаво, да нема една трошка...има да се препотам. :icon_lol:
Не дека другите не се тешки, ама ете, мене таа ми е најтешка. :icon_lol:

Најверојатно чистењето на WCто

Ништо не ми е тешко
ни миењето на садови (лесно)
ни перењето прозорци
(енфапен прозорци раацуууу хахахахаха:pos2: :pos2: )

ни пеглање (обожавам)
за перење алишта Фала му на Господа има машина (перам и рачно - не ме мрзи)
ни чистењето со правосмукалка (полесна робота зравје:salut: )
Ќе ви зготвам што све сакате (голем стручњак сум:pipi: )

али кога треба бришење на плочките па те ова те она по WC -to..
ДАВАМ ДОЗВОЛА ДА МЕ ЗАОБИКОЛИТЕ И ДА СЕ ПРАВИТЕ КО ДА НЕ СУМ ТУКА!!!

od anketsava ne ja najdov mojata najteska rabota vo domakinstvoto :))) i zato ke si ja pisam tuka :))) a toa e : mestenje na perdinja na kornezi :)))) koj probal znae :)) racete da ti otpadnat posbno ako imate ko nasive perdinja epten dolgi i siroki...a poso na majkami i se omileni,a plusi i niska e :)) nema koj drug pa ja moram da se pentaram na stolica i da mi snemuva krv u racete :))) uzas, inaku omileni raboti mi se mienje sadovi i spruziranje alista,ne sakam i4 da rabotram so pravosmukalka i da brisam prasina (mn retko se slu4ue to ) :))

Ова, дефинитивно! Ништо толку не може да ми ги уништи рацете колку жичката за гребење.
Покрај ова... Бришење прашина не ми е тешко туку досадно многу.

Бришење прозорци баш ми е забавно, си знам финта за да не се замачкуваат и немам гајле. Баш утре треба да бришам и едвај чекам.

А наместо чистење со смукалка, прифаќам две работи да правам како замена:pipi:

Ама мајка ми најчесто се нервира со мене, таа сака на брзинка да се заврши, а јас си сакам полека и натенане, си пуштам музика, си пеам и ќе се занесам, па цел ден може да останам само на едно крило од прозорец:pos2:

Ништо не е тешко кога се прави од љубов.
И кога ќе го видиш насмевнатото лице на мажот кога се враќа од работа, па се свети, тој уморен, ама среќен што те гледа, па му соблекуваш кондури и чорапи и носиш леген.
Да се растовари малку, напорен ден, печали за фамилијата.
И тој негов поглед кога гледа наоколу како се е цакум пакум, вреди за целата мака.
Се наведнува и те бакнува и ти си најисполнета.

Cistenje na WC :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom