Нека се палат они на анкети само! Ништо не сработија нека дадат избори слободно ќе се попарат и тоа јако.
мацко, џабе ви е, губите толку што дури и од извори ве страв пошто ќе останете 5-6 души у собрание.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нека се палат они на анкети само! Ништо не сработија нека дадат избори слободно ќе се попарат и тоа јако.
Пак ќе кажам пишман сум што ги гласав страм да ми е лажговци , а на следни избори само неважечки.мацко, џабе ви е, губите толку што дури и од извори ве страв пошто ќе останете 5-6 души у собрание.
Кур ќе свиткаш со неважечко.Пак ќе кажам пишман сум што ги гласав страм да ми е лажговци , а на следни избори само неважечки.
Проблемот со водачите од ДПНЕ е тој што веруваат само во анкети, не и во точните состојби „на терен„ или во ставовите од луѓето кои не се дел од таа партија или не се од никоја партија, а кои пак излегуваат на гласање.
Лесно се прават анкети меѓу своето членство кое е клиентелистички настроено и кое мора да гласа за „нашата„ партија.
seriozno mislis deka najgolemata partija vo mkd nema luge na teren? deka ne sfakaat sto i kako im se slucuva u drzavata?
toa sto na forumot ima nekolku zapalenkovci sto mislat deka levica ke osvoi nekolku glasa poveke ne e pokazatel kako narodot ke glasa. nevazecko livce e samo usluga na sipcite oni sekako ke glasaat i ke dobijat poveke mandati na kraj taka da ako toa vi e celta ok, pak ke bide nekakva koalicija so poveke prava za niv.
Еве што мислам, ради мене, не ради некоја партија, оти не сум дел од ниту една од нив и гајле ми е за сите нив...одамна.
„Философијата„ дека ако не гласате за „нашите„ вашето ливче автоматски оди во корист од партиите од шќиповите, ја слушам барем 30г. по ред а на „терен„, после секои избори, од таа „философија„ нема(м) никаква корист-се‘ е усто „...како и до сега...„.
Дали ДПНЕ има луѓе на терен? Па секако дека има, туку прашање е кој од нив е доволно чесен за да признае ем каква е состојбата во државава, ем каква е состојбата во нивната партија, а не да му доставува на “шефот“ лажни анкетни податоци, па од ДНПЕ да почнат да се чудат зашто не го добиле очекуваниот борј од пратеници, како што беше „чудењето„ во 2016-тата.
А состојбите се тешка катастрофа...штета е што не си „овде„ па да видиш како е се‘ замрено и нефункционално...освен криминалот, корупцијата и „празнењето„ на буџетот, секако.
fino, samo bez kukanje posle koga ke se napravi nekoja koalicija sto nema da ti e po keif.
i ne se sekiraj za anketite, nebitni se. si znaat oni dovolno dobro na teren kako e.
znam deka se de... imas 50 godini nefunkcionalna drzava ti ocekuvase deka se sredi za godina? pa sekoe selo ima klub nalik kocani, zgradi izgradeni po smesni standardi itn... ako ne se zatvori se ke se sluci nesto pak, ako se zatvori se ke buni narodot... da se resi ova u demokratsko opstestvo faka vreme, faka generacii i pari... ama ok, eve ti stom ne glasas slednata frankeshtain koalicija ke gi resi "katastrofalnite sostojbi"
не знам што имате против анкетите. Задње време се многу прецизни и реално не грешат, затоа ги постирав.
Интересно видување, ами ако сфаќаат што прават по тоа прашање или немаат добиено одобрениеseriozno mislis deka najgolemata partija vo mkd nema luge na teren? deka ne sfakaat sto i kako im se slucuva u drzavata?
toa sto na forumot ima nekolku zapalenkovci sto mislat deka levica ke osvoi nekolku glasa poveke ne e pokazatel kako narodot ke glasa. nevazecko livce e samo usluga na sipcite oni sekako ke glasaat i ke dobijat poveke mandati na kraj taka da ako toa vi e celta ok, pak ke bide nekakva koalicija so poveke prava za niv.
Медиумскиот простор врие од експертутки, преститутки, аналтутки и слични сезнајковци.Дали ДПНЕ има луѓе на терен? Па секако дека има, туку прашање е кој од нив е доволно чесен за да признае ем каква е состојбата во државава, ем каква е состојбата во нивната партија, а не да му доставува на “шефот“ лажни анкетни податоци, па од ДНПЕ да почнат да се чудат зашто не го добиле очекуваниот борј од пратеници, како што беше „чудењето„ во 2016-тата.
Интересно видување, ами ако сфаќаат што прават по тоа прашање или немаат добиено одобрение
Ако ДПсНЕ продолжи со оваа политика не Лефица ами ДЕСЕТ Левици ќе се појават, тогаш шу праиме?
Велиш неважечкото ливче било глчас за Арнаутиве, од каде ова го заклучи е проблематично ама ајде да речеме дека е така што ќе речеш за следново:
-има 6 изборни единици, ако во 4-ка голем број одлучи да им упика 100.000 неважечки дали и во тој случај добиваат Арнаутите?
-кој со својата политика доведе до тоа да има толкав број на неважечки ливчиња и уште поголем број кои не излегуваат на избори?
-Дали ДПсНЕ со својата политика поставување на пејач на традиционална албанска музика за Претседател на Македонско Собрание кој седниците ги води на албански има некаква одговорност или повторно народот е виновен?
Можеби Лефица го постави пејачот да бидне ВТОРА фигура во државата по МОЌ и да збори во Македонско собрание на туѓ јазик кој над 75% не го разбира, сигурно е Лефица,
...само продолжете ќе биде интересно кога ќе им се приклучите на сдсССесовците, ќе се јави повторно оној што вика ве прогласувам за умрено!
Медиумскиот простор врие од експертутки, преститутки, аналтутки и слични сезнајковци.
Вчера го гледав оној Влајко сезнајкото (анкетарко) кај Богдан на Алфа ТВ, и не можев до крај да догледам.
Првиот бисер му беше “...не знам кој го направи 27 Април..“ (за точна формулација ќе мора да гледате јас немам повеќе сили) па мамето да му ... копитарско, целиот Свет знае кој и под чија директива налог се изведе 27 Април ама тој мајмунот не знаел кој тоа го направил, не му било јасно (ако му доделат уште некое евро ќе заборави и како се вика ќе мисли дека се вика Евро)...
Да додадам за да нема збунка околу тоа кој го проектира и изведе 27 Април?
Путин, Путин преку своите инсталации и НВО во Македонија сето тоа го направи, морав да одговорам за да не помисли некој дека се работи за стратешките партнери!
Вториот бисер, беше “влезот во Собранието бил атак врз демократијата“ и тогаш уште посочно ми изредив се живо и диво со само едно прашање -Зошто јавно ги навредува Македонците?????
Па мамето негово, знае ли тој дека на тоа влегување му претходеше државен удар, избор на претседател на Собрание со 57 гласа, гласање на Шилеже со 4 нозе дека по школски пример се изведе државен удар без КАПКА крв ...... ? ? ?
Како на кој начин да се спротивставиш на група која не почитува демократрија која ја презема власта без да почитува елементарни правила на таа курвинска демократија, дека единствено на Македонците што им преостана е да влезат во Собрание и се случи втората фаза од сценариото се јави копукот од Австрија и го осуди влезот како напад врз демократијата исто како и овој Влајко сите до еден да ги турите на таквото..
![]()
Време на промени е, да не избрзуваш со проекциите!levica e najgolemo zlo vo drzavata. so niv nikoj nema da koalicira i prasanje na vreme e koga ke bidat iscisteni na eden ili drug nacin. pomiri se so toa.
Време на промени е, да не избрзуваш со проекциите!
Други велат десницата/демократите е најголемото зло за Македонија и Македонците, насилно сакаат да не внесат во Четврти рајх!![]()
Ма шо да ти речам ептен патриотски, со Лефица нема коаљиција ама сос Арнаутите секогаш!ostaj sto vikaat drugite gledaj sto se slucuva. sipcite i vmro so niv nema da koaliciraat. sds moze da si gi pribere ako saka.