Дали е смешно пеглањето на мажите?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
На темава ме поттикна одговорот на една драга наша форумџика кога кажав дека сум зафатен и не можам да зборувам во моментот, бидејќи пеглам...

Виктор: пеглам у моментов :)
форумџика: :pos: :pos: :pos: пута миљон...
форумџика: :pos2: :pos2: :pos2: пута 2 миљона...
форумџика: :)))))))))))))))))))))
Виктор: Се изнасмеа?
Форумџика: така некако...
Виктор: Зошто?
Форумџика: па ваљда затоа што ја не знам да пеглам, женско што се вика, а ти знаеш...
Форумџика: ова ваљда страв те фати од русинката што му го запалила на мажот...

И сега прашањето ми е... иако темава се наметнувала на форумот многу пати, дали на мажите од раѓање им е забрането да знаат да пеглаат, мијат садови, перат и слично... Дали се луди ако знаат тоа да го прават и го прават и зошто по ѓаволите жените лупаат нешто за женска еманципација и феминизам, гракаат на [thread=15634]темата за русинот[/thread], а ми се смеат дека знам да пеглам како да е тоа забрането... ????

ме возбудува маж кој знае да пегла, да зготви добро, да измие садови и на крај да направи прекрасно кафе... друго не мора перење и дрн дрн...

ама кога гледам маж пример како си ја пегла кошулата за на работа... ммм мммммм грешни мислииииии :pipi:

епа тоа де....некои не свакаат дека тоа време помина...денеска врската не е поделба на работите...туку мегусебно разбирање еве пример ако жена ми се задржи подолго на работа што ме кошта мене да зготвам нешто за неа и мене!!!!

тоа е нормално....а има некои кај си сеа...јадење да ми дадиш м““““ма ти да а Е“““м(ова кавадарчани):pos2:

епа тоа де....некои не свакаат дека тоа време помина...денеска врската не е поделба на работите...туку мегусебно разбирање еве пример ако жена ми се задржи подолго на работа што ме кошта мене да зготвам нешто за неа и мене!!!!

тоа е нормално....а има некои кај си сеа...јадење да ми дадиш м““““ма ти да а Е“““м(ова кавадарчани):pos2:

хахаха како мојо комшија, до кај мене го слушам. улева и уште од вратта .... “соооњааааааааа шо има за ручок? па ли нема месо? ...
епа грашок
епа да те ебе грашок!!!!!!“

хах... почит а... ц ц ц

Воопшто не ми е смешно маж да пегла. Напротив тоа е еден голем успех што се потрудил да научи. :):smir:

Зошто не би знаел маж да пегла, да готви, да чисти?Нели, освен ако е неспособен да научи, други причини нема. Ако може некој било што, ќе знае нешто што и домаќинка жена без ден школо знае- да си зготви.

Nema nisto smesno u toa maz da pegla po doma ili da cisti po doma. Bas e ubavo koa mazot pomaga niz kukjata i ne se prai fraer demek on raboti samo 'maski' raboti i ne se zamara za 'sitnici' kako peglanje ili mienje sadovi.

Како може да е смешно?...Еве, на пример сите машки членови на моето семејство се добро обучени и одлично ја владеат оваа древна вештина...дури и подобро од некои женски членови...

Ne e smesno samo ako e hitno da si zapeglam nekoja kosulka ili jeans a da zemam jas cel kup alista i da peglam los film mislam deka ci ja zapalam kucata :jaj:

Мене ми е смешно,што би рекол татко ми: Цаци ја зошто те земав за жена(мајка ми)

Не знам, може дека сум женско па не ми е смешно, а на повеќето од нив им е и се срамат од тоа. А зашто па само ние женските да ги вршиме тие домашни работи...? :toe:

Кај мене дома на пример се поделени, татко ми чисти, а мајка ми пере-пегла... и тоа од пред некоја година е, иначе се правеше мајка ми. Ама тоа е глупо според мене, не би требало да им е смешно помагање низ домот.

Ама како што кажав, можеби така размислувам дека сум женско, ако бев машко може ќе беше поинаку :smir:

ме возбудува маж кој знае да пегла, да зготви добро, да измие садови и на крај да направи прекрасно кафе... друго не мора перење и дрн дрн...

ама кога гледам маж пример како си ја пегла кошулата за на работа... ммм мммммм грешни мислииииии :pipi:
Треба да научам да пеглам не бива вака :).

Да знае да пегла?Па незнам дали има некој толку неспособен па да незнае да пегла...големата филозофија еј!
Разликата е само што некој пеглаат,некој не.
Супер е ако машкото помага дома,посебно е добро да знаеш да готвеш,па да можеш да ја изненадеш саканата со некоја убава вечера:)
Сигурно не е подобро да одеш изгужван,или да живееш у кочина,заради тоа што "незнаеш" да пеглаш или да чистеш.

Воопшто не е смешно,среќна ќе сум ако маж ми знае(и сака) да пегла,да пере,да готви итн :)

Па супер ако знае да пегла!!! Ќе има кој да ме замени ако имам таков дома, баш убаво :) Респект за таквите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom