Дали е смешно пеглањето на мажите?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
И сега прашањето ми е... иако темава се наметнувала на форумот многу пати, дали на мажите од раѓање им е забрането да знаат да пеглаат, мијат садови, перат и слично... Дали се луди ако знаат тоа да го прават и го прават и зошто по ѓаволите жените лупаат нешто за женска еманципација и феминизам, гракаат на темата за русинот, а ми се смеат дека знам да пеглам како да е тоа забрането... ????

Мое мислење е дека воопшто не е смешно. Еве кај нас дома има таканаречен РЕД: секој си има свој ден на перење садови, чистењето на станот (2 пати неделно) е поделено двајца на двајца пр: јас и татко ми чистиме, па мајка ми и брат ми. и така во круг. Сум ја видел баба ми на 75 години како фарба рамки на прозори и нималку не ми било смешно. Ми беше само чудно дека на толку стари години може да работи таква работа.

Obozavam koga ke vidam ili slusnam deka nekoj maz bez problem gi vrsi t.n. "zenski raboti".Prosto mu se voshituvam!Sekoja zena saka pokraj sebe samostoen covek ,maz koj i bez nea se snaoga odlicno!Jas licno uzivam vo peglanjeto i vo idnina i ne mi e tolku potreben maz sto znae da pegla ,zosto JAS ke bidam taa sto ke ja izvrsuva ovaa dolznos...znaci ne treba da znae da pegla ,NEKA ZNAE DA GOTVI,zosto jas pojma neam:icon_mrgr

А зошто би било смешно? Дали е смешно жена да цепи дрва? Тоа ти е тоа кога дојди нож до коска нема кај да се бега...

Воопшто не е смешно. Зар е смешно да знаеш да се снајдеш во животот кога можеби нема да има некој да ти помогне?
Пеглање, миење садови, чистење... Се’ ова е дел од животот на секој човек независно од полот. Ова се потребни навики кои сите би требало да ги знаат:smir:

Божеее што се нема да слушнам еј :pop:
смешно било мушко да знае да пегла,па уште и понжувачки бе :pop::nesvest:
Па тоа е за пофалба бе!!
Им со восхитувам на таквите мушки најискрено, тоа значи дека созреале и дека се спремни за самостојно живеење!

ништо смешно.. сигурен сум дека секој маж барем еден пат пеглал...јас како машко многу често ги праваам женските работи :toe: живот................

Прво си помислив на пеглање на коса, ке пишев дека попедерско од тоа нема.:pos:
Инаку, нема ништо смешно тука, напротив, убаво е кога машкото знае да пегла, пере, никогаш не се знае што се те чека во животот.
За мене е смешно и глупаво кога возрасно момче трча по мајката да му испегла една маица, и да му спржи јајце, неспособњаци!
Но сепак, не сакам кога женат човек пример работи се низ дома, пере, чисти, пегла, а жената ужива. Сепак, се знае чиви се тие обрврски, а мажот е тука да помогне.:smir:

Хм, ја па помислив на друго пеглање...не е смешно, жално е кога маж пегла, среќа немам огледало пред мене додека пеглам :)

Не е смешно ама не е ни квалитетно! :tapp:

Ако пегла еднаш во десет години, тогаш и женското пеглање ќе биде исто толку неквалитетно. Пракса. :)
Пример, кога машки кројач ќе испегла нешто мене како женско ми се иде да го скријам моето пеглано парче. :icon_lol:

Не гледам никаква причина зошто трудот да се направи нешто добро и корисно би бил срамота или пак во најмала рака смешен, додуша можеби на почетокот и би бил смешен, но да го е*ам не е квантна физика - пеглање е за 10 мин се учи (ако има и кој да те научи). Инаку мислам дека доста посмешно да излезеш непеглан отколку пеглан ама неквалитетно.

Како бе смешно... :tapp:
тачни ли сте.

Тоа е многу болно искуство,маани.

Зошто смешно?
Јас најчесто сам си пеглам знам дека јас најдобро ќе си испеглам него на друг да му оставам. Плус не е квантна механика пеглањето, само треба пракса.

туфф и јассе пеглами со правосмукалка ја чистам собата пашо има тука смешно!!!!!

а пази:vozbud:

знам да си зготвам лека грав компири да пржам сутлијаш....значи јас треба да се срамам!!!! ај кеса:kesa:

туфф и јассе пеглами со правосмукалка ја чистам собата пашо има тука смешно!!!!!

а пази:vozbud:

знам да си зготвам лека грав компири да пржам сутлијаш....значи јас треба да се срамам!!!! ај кеса:kesa:
Добар домаќин, браво. Разбивач на стереотипи. :smir: и ја така играм, не глеј што погоре се шалам.
Инаку, тие домашни задолжителни работи не би требало да паднат на грбот само на една особа (ко што се потенцира кај нас дека е женска работа) туку подеднакво да се сподели работата, па што поскоро да се ужива заедно дома, на прошетка, гости и слично. Па и за секс, ако е жената цел ден запотена, наведната, нема да и текне нормален мултитаскинг секс.
Нема везе тоа, било порано кога само мажите работеле надвор, иделе гурбет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom