Владата најави зголемување на платите и пензиите

• Креатор на темата Креатор на темата Il Fenomeno
  • Време на започнување Време на започнување
ух шо убаво ќе ми дојдат 30% покачување на плата на веќе постоечката...мф мф мф, гето или не гето, слатко ќе ми дојде АБЦ жими се...у право си, слатко е кога се цица од државата...
Изгледа си имал ти некое искуство чим си знаел од порано

Абе идилегниси....Не сакате корупција, а во исти случај и мрчите кога ќе им се покачат платите за да се намали корупција...ни вака ни така не ви чини...

А обичниот граѓанин потпаѓа во класата која ја водат капиталистите, а таму, владата не диктира колку ќе му биде платата на граѓанинот...

И овие 10 % ќе ја решат корупцијата........аууууууууу..па каде беше ВМРО пред 15-16 години уште тогаш да ја исечеше од корен корупцијата...
па не може тие што се најмогу корумпирани да се борат против корупцијата....нема сам да си ја сече гранката која му носи плодови...:pos2::pos2::pos2:

Да бе, сите до еден се корумпирани....како можев да го заборавам тој детаљ :ples:

Да бе, сите до еден се корумпирани....како можев да го заборавам тој детаљ :ples:

не бе..не се сите..од платите си ги купуваат становите и џиповите :nesum::nesum:

Јас од плата купив стан...шо има врска тоа? Твоите од што купиле стан или куќа кај и да живееш?

Еднаш реков на темата на непотизмот, ќе кажам и пак: Мене ми е гајле ако сака Груевски жена му нека ја стави министер, мајка му, брат сестра, цела фамилија ако сака...АКО РАБОТАТ ДА СЕ ПОДОБРИ СИТУАЦИЈАТА!

Нешто последно слушам, како се зажалаат од власта дека неможеле се да направат што ветиле, му биле криви третиот и четвртиот ешалон.

Е па, жена, маж, сестра, брат, љубовник, швалерка итн, неможеш да ги натераш да работат, нели.

Можеш можеш...

П.С. Рајмз, ти си бачко корумпиран, според правилото на идилегниси... :helou:

Јас од плата купив стан...шо има врска тоа? Твоите од што купиле стан или куќа кај и да живееш?

зашто мешаш баби и жаби...едно е да купиш СТАН а друго е да купиш СТАНОВИ........

проблемот е што многу луѓе не размислуваат со сопствена глава него слепо веруваат све што ќе им каже една личност и не признаваат ништо друго...тоа е истото едноумие што владеело пред 17 години само сега е во помодерна варијанта.

Го2бед пеер...може некој да ти лепне тужба за клевета :) Зошто збориш нешто што неможеш да го докажеш? :helou:

Го2бед пеер...може некој да ти лепне тужба за клевета :) Зошто збориш нешто што неможеш да го докажеш? :helou:

па од овие што не водат не очекувам ништо попометно....некој им направил шаблон и они само менуваат името на тој што сакаат да го тужат.....:pos2::pos2::pos2::pos2:

а прво треба да ме најдат ,освен ако не ме исцинкари некој.:tapp::tapp::tapp:...сепак сме земја на мито и корупција...лесно се купуваат луѓето :uvo::uvo::uvo:

зашто мешаш баби и жаби...едно е да купиш СТАН а друго е да купиш СТАНОВИ........

проблемот е што многу луѓе не размислуваат со сопствена глава него слепо веруваат све што ќе им каже една личност и не признаваат ништо друго...тоа е истото едноумие што владеело пред 17 години само сега е во помодерна варијанта.

За СТАНОВИ и ти зборувам :) ....

Че ми се фанат :) си имам јас документирано од каде пари, и колку пари потрошено и сфе :)...ништо корумпирано, фино лепо на папир си стои :)

бујрум сеа кажи од плата станови не се купуваат...

Абе нешто владава како да ми се расфрла во последно време со многу пари те музеј со восочни фигури ќе отвораше,ќе градеше 50 катници,врати предвреме долг од 300 милиони евра(дури ни најбогатите не го прават тоа) па нови инструменти во здравството,па поефтинување на лекови,па инвестира во Бунрџик,па 40 милиони евра за купување амбасади по светот па ќе градеше 100 тина нови училишта(иако едвај најде 20тина илјади за санација на урнатини),па некои нови театри со стар лик имаше во план,па ќе се граделе спортски сали и по некој базен и најново од се е тоа дека ќе трошела по 100тина милиони евра годишно за зголемување на платите за гломазната администрација и пензионерите иако препораките на ЕУ беа да се намали најмалку за 50% истата таа администрација.Денес не сум прочитал по информативниве гласила можеби на повидок е нова инвестиција во Врховниот суд на Македонија од 100 милиони евра за да не носи повеќе катастрофални одлуки за раскинување меѓународни договори како оној со ОКТА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom