Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Најново во Кавадарци - во центарот ќе се прави „трговско-туристичко-пешачка зона” (така вика Пано градоначалникот). Цел - и Кавадарци да има корзо!!! Ја раскопаа главната улица (пред поштата) ги искорнаа старите дрвја (срам да им е!). Наводно ќе се садат Јапоски цреши(???). Којзнае, можеби еден ден наместо во Кјото, цветањето на црешите ќе се слави во Кав...

Би ставил и слики ама не можам... Администратори - help!

Harko напиша:
Најново во Кавадарци - во центарот ќе се прави „трговско-туристичко-пешачка зона” (така вика Пано градоначалникот). Цел - и Кавадарци да има корзо!!! Ја раскопаа главната улица (пред поштата) ги искорнаа старите дрвја (срам да им е!). Наводно ќе се садат Јапоски цреши(???). Којзнае, можеби еден ден наместо во Кјото, цветањето на црешите ќе се слави во Кав...

Добро бе, шо убави дрвја имаше, раскопале се живо и пешачка зона ке прават. На ништо не личи. А на Пано не му текнува и сообраќајот од кај ќе му врви. По тесните улици накај црквата?

И раскопаа улиците ама сеа че го напраат уште по исичкувано.Јака шема че има

More dzabe go kudite Pano, znae on kako treba, ke napravi da uzivate na taa ulica, normalno ke pomine vreme, ama sepak ke uzivate...

А да се позанимаваше Пано малце со дупките по улиците за промена малце, поарно ќе беше.

Колку си го сакам Кавадарци,еееее:baeh: кој не дошол да го виде одма да дое оти закон си е.​

Dejan] напиша:
More dzabe go kudite Pano, znae on kako treba, ke napravi da uzivate na taa ulica, normalno ke pomine vreme, ama sepak ke uzivate...

А бе нема грешка, може и ќе биде поубаво. Се е ствар на навика!

Уште нешто разбрав. Малото паркче кај музичкото школо ќе го правеле паркинг! Е тоа е глупост. Јес да Кавадарци слабо стое со паркинг простор (како и другите градови во МК) ама парк да претвориш у паркинг? Имате ле разбрано нешто?

Трето: Газдата на хотел Балкан ја купил Александрија (забелешка - најживиот ноќен клуб во градот) ама некој Грк стоел зад него. Којзнае шо ќе биде...

Кавадарци-закон!Имам многу пријатели по Кавадарци,сите многу си ги сакам и уживам кога одам на гости!Градот може и подобро да се среди,
арно ама луѓето се срцки големи и ништо друго не е важно:je:Голем поздрав до Кавадарчани!

Da se napiis edna bace! Da a ebam majka mu da a ebam! Crvena Kavadarka zakon!

leaa zaboraviv da napisam pobrzo deka imase panagur vo Kavadarci vo Nedela Ponedelnik i Vtornik ustvari na 6,7 i 8 Maj. Setnav vo nedelata imase ubavi raboti za kupivanje i evtino bese:pos2: e taka ...

Ам шо да кажм за Кавадарци, ам сум бил неколку п'ти, и сите тие п’ти сум бил пијан. :pos:
Едноставно на луѓето таму кога ќе станат посабајле од спиење прво шо праат не е миење заби, туку пијат чашка-две-три ракија и после си тераат дневните обврски. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom