Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Има една анегдота ...
Кога се пуштила во етер првата емисија на радио Кавадарци , спикерот најавува - „ Зборува радио Кавадарцо на средна бранова должина од хх мх. Зборува радио Кавадарци....слушате ли неготинци, зборува радио Кавадарци” и веднаш потоа, заборавајќи дека е во етер -„.... а бе, промаа е туа, тисни а таа вратата да и го тиснам на мама ти...”
:))))))))))))))))))))

А до неодамна на локална телевизија одеше реклама за виното на Повардарие (Неготинска визба) -
„Конечно и во Кавадарци квалитетни вина. Повардарие Неготино!” :))))
Завршија на суд и рекламата беше укината.

Има и еден скеч од К-15 (извлечен од чаршиски муабети)...
Кавадарци е ослободено од окупаторот на 7ми септември, а Неготино на 8ми ноември.Само 10 км оддалеченост, а цели два месеца покасно. Е, образложението е следното - кога Германците по некоја воена акција се враќале, дошле пред Кавадарци, некаде кај Росоман, кавадарчани им го вклучиле семафорот на црвено и овие(културен,европски народ бре!) чекале. Чекале, чекале, ама ... зелено немало. Им здосадило и отишле во соседното Неготино. Таму немале семафори и без проблем влегле и го окупирале.
Поинтересно звучи кога Бубо Каров го кажува, ама...шо да праам, не су он!
:))))))))))))))

Може ли по кавадерички да се лафе тука....му а наврштам на вујнаму у пи*окот!:pos:

Harko напиша:
Аааааа... Кавадарци - Неготино - страшна тема!
Секогаш се радувам кога одам во Неготино да го видам возот. Нема шанси да не ја најдеш железничката - одиш по единствената улица во ГРАДОТ и стигнуваш. А и нема опасност да заглавиш во traffic jam оти едноставно - нема раскрсници ниту семафори!
Ова ме насмеа после средувањето на сметките...
Абе ти уште не си бил у Неготино на железничка?! ц ц ц ц Кој знае кај си бил, да не беше у Марена или Глишич?:pos: Абе Неготино е после Маренските уши...

за тоа какво е Неготино, оделе кавадарчанец и кавадарчанка :) маж и жена за Солун навечер и по патот ваа жената заспала. На влезот од Неготино, на Порта има многу дупки, тоа за да им ги кршиме колите на кавадарчани. Од тресењето жената се разбудила и шо ќе виде, осветлено, широки булевари :) зеленило по страните од патот, дрвја, големи продавници ... му рекла на мажот, абе мажу кога стигнаме :) толку брзо у Солун. Виа изнервиран од коментарот на жена му рекол: чути мори, у неготино сме, да не си кажала на никој за ваа. Ама жени како жени одма се одадиле :)

Завршен коментар, кавадарчани не се речкајте со нас оти цела Македонија, а и пошироко ќе знае за заебанциите кои ги кркате :) ако сте поголем град :)

аааа ваа е уше по јака:pos: :pos: :pos: ме згази од смеа новинарката на дневник С.Д

сакале кавадарчани да одат за скопје, ама со воз :) и дошле у неготино на железничка. биле 5 души. на железничка имало и 5 неготинци. отишле да вадат карти и шо ќе видат неготинци извадиле само една карта, а кавадарчани 5. се чуделе шо е ваа работа како виа 5 души ќе поминат со една карта кај кондуктерот. се качиле у возот и кога дошол кондуктерот неготинци паметни сите 5 души влезиле у вецето. поминал кондуктерот и тропнал на вецето и виа му дале една карта (нели у вецето треба да има само еден) и стигнале у скопје. кавадарчани радосни на воа на враќање од скопје они купиле само една карта, арно ама неготинци не купиле ни една. пак кавадарчани се чуделе како виа ќе поминат кај кондуктерот.
се качиле на возот и коа дошло ред за проверка на картите 5-те кавадарчани влегле у вецето, е сеа неготинци не би биле неготинци ако не ги заебат кавадарчани, тропнале на вецето, кавадарчани им ја дават картата на неготинци:baeh: :baeh: и замислете шо се случило со 5-те кавадарчани кои биле у вецето :pop:

laale ama me naapaa via negotincani. sea ja da vi a dadam pokapata;) da se iskazam i ja malku. e vakaaaaaa....
negotino e 2m na 2m i samo so taa zeleznickata se falite da vi a ebam zeleznickata. nema nishto znacajno kaj vas ni barem go iame grozdoberot najjakata festa e u cela makedonija. a i za toa non stop koga i da ispadnam nekoj od negotino srekjavam po kaficite-toa oti kaj vas e nogu jako pa u kavadarci idat.
kaa vtoro-za povardarie toa ne znam koj go rece deka konecno imale ubavo vino. ti bratche svesen li si deka direktorot na povardarie e kavadarchanec? i on kazue koe vino se prave kako se prave itn. a toa go znam oti direktorot na povardarie e mojot tatko, chist kavadarchanec.
kaa treto-bash sme si spusteni kon zemjata, ne se digame i koj i da dojde u kavadarci e dobredojden i jako si pominue. ubavi zenski, jaki maski, pienje na golemo, zivot...sho drugo ti treba? ako ima nekoj da kaze neshto drugo neka kaze slobodno.

Abe bebe voa vic da ne beshe a? jas ne go rabrav... Se shto e kazano pogore e vistina, a za goleminata na Negotino, moze sekoj da najdei da vide kolku e golemo i shto moze da ponudi. KOa kavadarchani nemaat argumenti se fakaat i za slamka.. sho ako e golemo kavadarci a? celo leto od vas ne mozeme da digneme glava, na tancherki, na striptizeti na ziva muzika, aman vishe neli si go imate kavadarci?!
Vinoto na povaradarie ne go biva, zanesh zoshto? oti tatko ti e direktor, oti e od kavadarci :)), staven e blagodarenie znaesh na koj... mislam deka nema potreba da kazuvam... nedaj boze da te prochita nekoj koj ima odneseno grozje u povaradarie ke viish ti kaj ima ubavo vino :)
Za tretoto se slozuvam so tebe, cela tikveshija e takva, koj i da dojde, od kade i da e ke bide prechekan, napien, najaden i ke mu se ponudi nekoja moma... zatoa nemam zborovi...
I ne krekajte mnogu da ne ja viknam darudova na forumot pa da izbegate site od zaebancii :) chuti i traj pee dzoko dzorchev :) znaesh koj e neli? :)

BeBe11 напиша:
laale ama me naapaa via negotincani. sea ja da vi a dadam pokapata;) da se iskazam i ja malku. e vakaaaaaa....
negotino e 2m na 2m i samo so taa zeleznickata se falite da vi a ebam zeleznickata. nema nishto znacajno kaj vas ni barem go iame grozdoberot najjakata festa e u cela makedonija. a i za toa non stop koga i da ispadnam nekoj od negotino srekjavam po kaficite-toa oti kaj vas e nogu jako pa u kavadarci idat.
kaa vtoro-za povardarie toa ne znam koj go rece deka konecno imale ubavo vino. ti bratche svesen li si deka direktorot na povardarie e kavadarchanec? i on kazue koe vino se prave kako se prave itn. a toa go znam oti direktorot na povardarie e mojot tatko, chist kavadarchanec.
kaa treto-bash sme si spusteni kon zemjata, ne se digame i koj i da dojde u kavadarci e dobredojden i jako si pominue. ubavi zenski, jaki maski, pienje na golemo, zivot...sho drugo ti treba? ako ima nekoj da kaze neshto drugo neka kaze slobodno.

abe bratche site sme isti mentalitet i sal se raspraame a dzabe e nish ne ni se dokazue. za povardarie ne se raspraam so tebe oti i ti vrska si nemash sho lafish a i ne se zamaram so tia gluposti iskreno samo nogu me nakurchi ti oti na kurot si baish za raboti sho ni ti ne gi znajs...a ja da ti kazham a negotino a kavadarci isti kurac. i ni ijme kaj vas i vi ijte kaj nas kaa sho kazhaf ist mentalitet sme i stalno jako si pominuam kaa sum so negotincani. kaa so kaza i ti takva e tikvesijata. sal smesno mi e so ti vikas deka kavadarchani samo se falele so toa sho gradot e pogolem, a sho vi beshe vas tamu pogore taa zeleznickata a napravite dzoa ajfelovata kula. a za striptizerki i u kavadarci gi ima keski da gi nema na site mazi jazicite po zemjata mu se valkat.

a znajs li zos kavadarcani odat u negotino i negotincani idat u kavadarci? oti muabeti ne utepaa od sho gradchinjata ni se minuaturni i site sal od muabeti ziveati, i eve sme gaz do gaz pa edna vecer zos da ne se izduvam negde ki so ne me znaat....

a pesnata a znam a ti a znajs li 'udu dudu dudu carot negotinski'

:) vaka naka ke se pishete via site negotinci :))
abe se se ama razlichni sme u edno... vie na konji vikate konjovi, toa nema da moze :))

ot kaj ti istekna voa daaaaa haha...ama u pravo si za konjovite sho vikash ali vazno ushte da lafime, u posledno vreme pocname da zborujme namesto da lafime

a znajs li sho najnogu iame zaednicko? toa sho nema Albanci kaj nas. samo kaj nas gi nema ICH

negotino i kavadarci imam cat pat doagjano a za gostoprimnosta stvarno mozam da ve pofalam ne ste ko ona bitolcanine ili prilepcanine stisnati gzoj u tikveshija stvarno prijatno sum si proagjal.

baska toa vino,rakija abe kejf!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom