Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 септември 2005
Мислења
90
Поени од реакции
12
Незнам... едноставно гледам дека Кавадарци го нема на листата па... Comments?

Па постои ли уште фабриката Таска? :pos:

Тражеме слики и по некој опис тоа е се :)

А да дојдете у Кавадарци и да видете со свои очи? :)
Уште малку започнува Гроздоберот, а тоа е значаен настан во Кавадарци. Изобилство од културно - уметнички настани, насмеани лица и максимална забава.

Ја сам чуо да је тамо добро. :D Видимо се Кавадарци...долазим да видим град и виноград :pos:

Кој не бил, треба да жали односно под итно да си ја исправи грешката и да оди да го посети најпијаниот град во МКД.Добри жени, ненакурчени дечки...ЗАКОН. Кој е од Кавадарци нека се јави. Јас не сум, ама познавам доста луѓе.

venera001 напиша:
Гроздоберот помина ама некако без шмек. Некои ѓоа-лозари го блокираа Тиквеш, па му се курчеа на Свето, па ја блокираа фабриката... Едноставно :( - градот изгуби душа :(

Se prodruzuvam kon povicite da se poseti Kavadarci. Fini luge, ubavo grazje i vino, ubavi devojcinja.

Dali moze nekoj od Kavadarci da pisuva na toj dijalekt? Koi izrazi se pospecificni na kavadarecki?

Ајде до година у Неготино ќе го префрлиме и ќе има поинтересни случувања :)
Катунец кога ќе ги слусниш кога за коњи ќе кажат коњови нема шо повече :) муабет да се прави :)

Katunec напиша:
Dali moze nekoj od Kavadarci da pisuva na toj dijalekt? Koi izrazi se pospecificni na kavadarecki?

Sho sakash da ti kazam daaaam, te ebam u toa chocheto da te ebam.

Sakash povekje?!

btw, Kavadarci - predgradie na Negotino!

Јас разбрав дека во Кавадарци граделе повисоки куќи за да го видат возот во Неготино. :shok:

Carlito Brigante напиша:
Јас разбрав дека во Кавадарци граделе повисоки куќи за да го видат возот во Неготино. :shok:

Muzite od Kavadarci gi nosat na zeleznichkata vo Negotino zenite za 8mi Mart.
Pa toa da vidish radost, dozivljaj...

Аааааа... Кавадарци - Неготино - страшна тема!
Секогаш се радувам кога одам во Неготино да го видам возот. Нема шанси да не ја најдеш железничката - одиш по единствената улица во ГРАДОТ и стигнуваш. А и нема опасност да заглавиш во traffic jam оти едноставно - нема раскрсници ниту семафори!

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom