Веројатност за љубов на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате во љубов на прв поглед???

• Да

Гласови: 196 65,1%
  • Не

Гласови: 105 34,9%

• Вкупно гласачи
    301
епа искрено љубов на прв поглед според мене сега не постои може да постои свиѓање на прв поглед ама за љубов треба да го запознаеш и карактерот на личноста па така да ја сакаш, инаку неможеш да бидеш вљубен само како последица од физичкиот изглед.

KaiTekk напиша:
епа искрено љубов на прв поглед според мене сега не постои може да постои свиѓање на прв поглед ама за љубов треба да го запознаеш и карактерот на личноста па така да ја сакаш, инаку неможеш да бидеш вљубен само како последица од физичкиот изглед.
epa tuka si u pravo... ali neso mn brzo se predomisluvas...:)
u sekoj slu4aj tvoe mislenje

sch00lGirL напиша:
Верувам во љубов на прв поглед,зошто да не?Ми се има случено еднаш,и сеуште трае...ама сега си играме брканица ко мали дечиња :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Колку што сум информисан ти сеуште си детенце, NO OFENCE.
А љубоф на прф поглет... не бреее немаш време за на прф поглед да се заљубиш, требе да се погленете у очи барем уште некој пат и тоа да трае минутка две, три...
Јас се допишував со една типка година дена, изгледаше како фина девојка според мејлови и ирц. Нејзин колега од факултет ми беше колега на работа, кај што работеф тоа време и еднаш коа се средував пред огледало (у стилот на Џек, другарот на Вил и Грејс) типов ми дофрли... She'z nice, but you.... You'll pass. И јас: thanx for the support :blabla:
И вечерта стигнаф 2 минути пред закажаното и таа дојде... OMG SHE"Z SO PERFECT!!!
Инаку ако ме прашувате што испадна од сето тоа... не испадна врска, но сеуште сме си другарчиња, одиме на кафе, на журови и слично :)

Верувам бидејќи ми се има случено! И сеуште сум со тој дечко! Љубов на прв поглед постои, но не е секогаш вистинска.

не постои љубов на прв поглед. Постои само физичка привлечност на прв поглед.

HI

I am a bitch напиша:
Верувам бидејќи ми се има случено! И сеуште сум со тој дечко! Љубов на прв поглед постои, но не е секогаш вистинска.
AKO E NAVISTINA TAKA KAKO SO PISIS TI,MOZE DA SE SVATI DEKA I TVOJATA LUBOV SO DECKOTO VO KOGO SE VLUBI NA PRV POGLED NE E VISTINSKA...A NE VERUVAM VO LUBOV NA PRV POGLET ZATOA SO MISLAM DEKA NE E DOVOLNO ZAPOZNAVANETO MEGU DECKOTO I DEVOJKATA...
a se soglasuvam so muvaane na prv pogled.SO MISLITE ZA TOA???????

da mene mi se sluci ljubov na prv pogled i na decko mi koj seuste idam so nego veke 4 godini i seuste ni e najuavo i se sakame
i veruvam vo toa definitivno

Нема такво нешто

Љубов на прв поглед не постои. Како мже да се вљубиш во некој/а од прв поглед ако не ја/го знаеш. Љубов е едно, а допаѓање е друго. Може да ти се допаѓа многу, ама љубов- нема теорија.
+ типките што многу ми се допаѓаат на кога ќе ги запознаам ги имаат сите карактерни црти кои не би скал да ги има таа во која да сум вљубен. Мислам дека нема дилеми околу ова прашање.

DA! Ne samo sto veruvam, jas znam deka postoi. Ljubov na prv pogled e najubavata,najvozbudlivata,najcudnata i najneobjasnivata pojava,no tokmu zatoa e silna,burna,udira kako grom,drzhi i trae.Moze i da zavrsi,no sekavanjeto na nea e vecno.

И јас мислам дека постои.... но има многу скептици па ке речат НЕ.... дека само може многу да ти се допадне една личност на прв поглед па после откако во истата лудо ке се заљуби.... и кога таа личност ке праша... "од кога ме сакаш?".... одговорот е: "те сакам уште од првиот момент кога моите очи те видоа".... и навистина е така... предноста на тие што веруваат е дека знаат уште од старт а сите други порано или подоцна истото го "дознаваат" :wub:

ПС: Џабе не останала старата љубовна поговорка: "Веруваш во љубов на прв поглед или да поминам пак?" :wink:

KaiTekk напиша:

Дали тоа аплицира дека нема теорија да го погледнеш некој и да знаеш дека тој е вистинскиот за тебе.И да се сеќаваш на првиот момент кога си го видел после толку долго време?:pehar:
Тоа е чуство , да го видиш некој прв пат и тоа е тоа , не можеш да ги контролираш емоциите.Дефинитивно има љубов на прв поглед , некој можеш да чуствуваш дека го познаваш без да проговориш само еден единствен збор со него.:)

so deckomi so veke idam 2 godini bese ljubo vna prv pogled....ah koga ke se prisetam deka go sledev :)

Да резонираме...
Значи според повеќето корисници, љубов на прв поглед постои (јас не се согласувам со тоа) и како пример наведуваа дека сегашната врска им била баш таква. Го/ја виделе од прва и се заљубиле :love2: , а поткрепа им е тоа што сеуште се заедно. Изгледа овде некој погрешно ја сфаќа љубофта. Таа секогаш доаѓа после некое време или никогаш, зависно од намерите на двајцата. Кога би виделе 10 одлични момчиња/девојќи кои што ќе ве остават без здив, ќе се заљубите во сите 10, и сите ќе бидат "вистински"??? Убавите јаболки секогаш имаат црви внатре. Убавината е минлива работа, секогаш ќе има поубав/поубава од тој/таа со кого сте. Вашата "љубов на прв поглед" е само неостварена мечта. Ако амбалажата е добра, не мора да значи дека и производот е добар. Кажете ајде колку пати сте се разочарале од вашите "љубови на прв поглед" откако сте ги запознале (погледнале неколку пати). Очајник ќе се заљуби во секоја што ќе ја види. Човек што бил подолго време "на пост" ќе ја бара љувота и во контењер. Љубовта на прв поглед е измислена за да може полесно да ве манипулираат.

јас само еднаш сум почувствувала љубов на прв поглед, и баш беше раэлично од другите симпатишења на прв поглед. многу посилно, се мрднав ;) а викам дека е љубов на прв поглед не эашто сме уште эаедно туку эашто не се промени после тоа чувството, сеуште ми е така, како прв пат кога го видов.

Немој да ми кажеш дека сеуште ти е така. Тоа значи дека е врската ти е монотонија , доколку не ти е подобро од тогаш. Инаку, кога ќе погледнеш некој предмет (или што и да е), од првиот поглед твојот мозок може да регистрира и запомни околу 20-30% (различно за секого), со секое наредно гледање ќе регистрираш и запомнуваш повеќе, па ти сега направи математика.

п.с. прашај го дечко ти дали му се промениле чувствата, дека за љубов се потребни двајца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom