- Член од
- 15 февруари 2019
- Мислења
- 1.111
- Поени од реакции
- 4.231
A sto imam tocno promaseno?
Ova e amnestija, normalna rabota posle zavrsuvanje na vojna, posebno ako se zemi deka ja izgubivme. Druga rabota sto togas imase zaednicka vlada vo koja bea i VMRO i SDSM. Sto ocekuvavte deka pri izgubena vojna nekoj ke gi sudi teroristite?
Poentata na koja sakam da ti ukazam e deka nastrana amnestijata, kako normalen proces pri prekin na voeni dejstvija, SDSM e taa koja prva koalicirase so bivsi teroristi, prva gi primi vo vlada. Amnestijata znaci deka nema sudski da se gonat, ne deka mora da bidat vo vladeackata koalicija. Ova ne znaci deka VMRO se cvekinja za mirisanje, daleku od toa, no prva go otvori balot SDSM.
Не планирам да ги бранам шиптаpите од сдс, не реков кој како коалицирал само ти кажав дека дпне беа првите кои ставија терорист во случајов таљат на најпонижувачкото министерско место за нас а денес истиот таљат станува технички премиер
А за време на војната сите позиции во владата ги имаа дпне со коалиционите партнери и срамно политички ја изгубија. Патем ова не е прво амнестирање на учк, после на терористите од учк-дуи требаше да им се суди во хаг но дпне повторно ги амнестираше

Амнестија за Хашките случаи – DW – 14.07.2011
Амнестија за четирите ткн. хашки случаи и надоместок за инвалидност и социјално згрижување на борците на поранешната ОНА, договориле коалициските партнери Груевски и Ахмети во пресрет на формирањето на новата влада.

Нова опозициска бомба: Хашките случаи биле амнестирани по наредба на Груевски
Лидерот на СДСМ Зоран Заев тврди дека за да остане на власт, премиерот Груевски во оган фрлил голем број соработници и се испазарил со коалициската ДУИ да се донесе автентичното толкување на Законот за амнестија, со кој нема да се гонат сторителите на воени злосторства за четирите хашки случаи...

Сакам да кажам дека дпне треба да престанат да глумат патриоти и да се помират со фактот дека се исти па и полоши од амебите сдс