"Талат Џафери" - технички премиер на РсМ од 28 јануари !

• Креатор на темата Креатор на темата glupsumjbg
  • Време на започнување Време на започнување
A sto imam tocno promaseno?
Ova e amnestija, normalna rabota posle zavrsuvanje na vojna, posebno ako se zemi deka ja izgubivme. Druga rabota sto togas imase zaednicka vlada vo koja bea i VMRO i SDSM. Sto ocekuvavte deka pri izgubena vojna nekoj ke gi sudi teroristite?
Poentata na koja sakam da ti ukazam e deka nastrana amnestijata, kako normalen proces pri prekin na voeni dejstvija, SDSM e taa koja prva koalicirase so bivsi teroristi, prva gi primi vo vlada. Amnestijata znaci deka nema sudski da se gonat, ne deka mora da bidat vo vladeackata koalicija. Ova ne znaci deka VMRO se cvekinja za mirisanje, daleku od toa, no prva go otvori balot SDSM.

Не планирам да ги бранам шиптаpите од сдс, не реков кој како коалицирал само ти кажав дека дпне беа првите кои ставија терорист во случајов таљат на најпонижувачкото министерско место за нас а денес истиот таљат станува технички премиер

А за време на војната сите позиции во владата ги имаа дпне со коалиционите партнери и срамно политички ја изгубија. Патем ова не е прво амнестирање на учк, после на терористите од учк-дуи требаше да им се суди во хаг но дпне повторно ги амнестираше

Така да дпне прв почна со тоа што амнестираше терористи а на шипците од сдс после тоа лесно им беше да коалицираат со нив

Сакам да кажам дека дпне треба да престанат да глумат патриоти и да се помират со фактот дека се исти па и полоши од амебите сдс

Не планирам да ги бранам шиптаpите од сдс, не реков кој како коалицирал само ти кажав дека дпне беа првите кои ставија терорист во случајов таљат на најпонижувачкото министерско место за нас а денес истиот таљат станува технички премиер

А за време на војната сите позиции во владата ги имаа дпне со коалиционите партнери и срамно политички ја изгубија. Патем ова не е прво амнестирање на учк, после на терористите од учк-дуи требаше да им се суди во хаг но дпне повторно ги амнестираше
Така да дпне прв почна со тоа што амнестираше терористи а на шипците од сдс после тоа лесно им беше да коалицираат со нив

Сакам да кажам дека дпне треба да престанат да глумат патриоти и да се помират со фактот дека се исти па и полоши од амебите сдс
Дете ,во тоа министерство за одбрана има закони, и мислиш дека Талат не ги почитувал? Пред Талат Џафери, министер е Бесими,сега што е за финансии министер. Ти убеден си дека некој политичар е толку убедлив да прави што сака, или некој директор?
Види примерот од пазарна инспекција,како е разрешен. И ќе сфатиш.

Дете ,во тоа министерство за одбрана има закони, и мислиш дека Талат не ги почитувал? Пред Талат Џафери, министер е Бесими,сега што е за финансии министер. Ти убеден си дека некој политичар е толку убедлив да прави што сака, или некој директор?
Види примерот од пазарна инспекција,како е разрешен. И ќе сфатиш.

Се надевам дека ја сфати поентата, а тоа е дека терорист од учк доаѓа на челно место против кое се борел пред 10 години или во превод понижување

Zborame koj prv pocnal, ne e natprevar ova.
Prvi gi vnesoja vo vlada SDSM :toe:

А за време на војната сите позиции во владата ги имаа дпне со коалиционите партнери и срамно политички ја изгубија.
Ni ova ne e tocno, Buckovski od SDSM bese minister za odbrana togas.

Znam sto sakas da kazis i si imas pravo na toa da kazis kako ti gledas na rabotite, isto kako i jas koga ke recam deka Levica se bivsi sareni kurtoni i deka se najzasluzni za site sranja sto ni se slucuvaat vo momentot, no prvo proveri si gi faktite ;).

Се надевам дека ја сфати поентата, а тоа е дека терорист од учк доаѓа на челно место против кое се борел пред 10 години или во превод понижување
Треба да имаме премногу чест и гордост спрема самите себе, за ова да биде понижување. Тој се поклонува пред илинденските споменици и партизаните во Пелинце.
И јас мислам дека не е по негов мерак, ама мора . Сите знаеме дека шупуринка,седи на маса со тебе,и јаде и пие, и шупуринка врзан во вреќа под маса, исто ти мислат. Не убаво.
Ама Алегер е , јебига.

Zborame koj prv pocnal, ne e natprevar ova.
Prvi gi vnesoja vo vlada SDSM :toe:

Ni ova ne e tocno, Buckovski od SDSM bese minister za odbrana togas.

Znam sto sakas da kazis i si imas pravo na toa da kazis kako ti gledas na rabotite, isto kako i jas koga ke recam deka Levica se bivsi sareni kurtoni i deka se najzasluzni za site sranja sto ni se slucuvaat vo momentot, no prvo proveri si gi faktite ;).

Да, но беа амнестирани заради дпне, и ти и јас сме во право ако гледаш од твој агол но јас првично имав во мисла дека дпне беа првите тие кои го влучија таљат во игра(а у меѓувреме се чукаат во гради дека се патриоти)
Автоматски споено мислење:

Треба да имаме премногу чест и гордост спрема самите себе, за ова да биде понижување. Тој се поклонува пред илинденските споменици и партизаните во Пелинце.
И јас мислам дека не е по негов мерак, ама мора . Сите знаеме дека шупуринка,седи на маса со тебе,и јаде и пие, и шупуринка врзан во вреќа под маса, исто ти мислат. Не убаво.
Ама Алегер е , јебига.

Влези им малку во траг ќе видиш дека повеќе се поклонува на спомениците од учк него ли АРМ иако јаде Македонски леб

Да, но беа амнестирани заради дпне, и ти и јас сме во право ако гледаш од твој агол но јас првично имав во мисла дека дпне беа првите тие кои го влучија таљат во игра(а у меѓувреме се чукаат во гради дека се патриоти)
Zboras za opstata amnestija ili za Hag ?
Pa zatoa i ti rekov, ne e natprevar ova, tuku koj prv pocna. Posle e manje bitno. VMRO go stavi minister, SDSM go stavi pretsedatel na sobranie sto e tehnicki vtora najvazna politicka funkcija vo republikata.

Офицер на ЈНА школован во Белград, подоцна при формирање на независна Македонија офицер во АРМ, во 2001 командир на единица (која?) во тетовска касарна. БСН и ЕСЗ си имаа свои команданти. За негови команди и дејства против безбедносните сили на РМ додека е во учк не е познато, барем за јавност. Тој има безбедносен сертификат може да си го види досието. :)

Не сфаќам зошто ве изненадува. Командантот држеше 2 клучни позиции во државава во 2 различни влади, ја разбира и војната и политиката така да логичен избор на БДИ.
Стварно не знам зоште не изненадува. Едни исти ликови си се менуваат на фотељите и си прават пустош во државава.

Јас искрено сум за да го стават Талат, нека им се испосере у уста на цел Сдсм за тие 100 дена и сите шо гласале за нив.

Јас искрено сум за да го стават Талат, нека им се испосере у уста на цел Сдсм за тие 100 дена и сите шо гласале за нив.
А сега небаре не им се сере и на СДС и на ДПНЕ.

Македонските новинари, телевизии треба да го бојкотираат, да го прикажуваш на телевизија, да зимаш изјава од него е исто како да одиш кај пашата за милост.
Но искрено не верувам во македонските новинари и нивната човечност, достоинство, македонштина и тн.
А овие од сдс, белград го заменија со тирана, гревчиња.

Oва ти е како Америка да го поставеше Бин Ладен за Претседател на САД. Која смешка од држава. ДУИ да беа паметни, ке исфрлеа чист кандидат, образован, и без дамка во резимето. Ама мора кај гласачкото тело да добијат поени пред избори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom