NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам и јас колку ми се свиѓа овој трансфер, особено што Браун е дифендер на позиција од 1 до 3, донесен од шампионски тим, Паскал е Паскал (ѕвер е) и најверојатно ќе го преплатат на лето со нов богат договор ама го имаа веќе Тарнер под кош. Шо знам колку би трејдал за Паскал да сум на нивно место.

Засилени се во секој случај офанзивно + дефанзивно ќе имаат 2 високи играчи под кош, да видиме само како ќе се вклопи во екипата.
Тарнер е центар, Сиакам е крило така да не е проблем никаков тоа. Мислам дека ќе е добар фит пиратот за Пејсерси, играат ултра офанзивна кошарка а Сиакам од крилните играчи е еден од најдобрите во транзиција. Е сеа дали се исплати трејдов од аспект на тоа што све дадоа за него не знам, ама како играч според мене ќе им одговара.

Тарнер е центар, Сиакам е крило така да не е проблем никаков тоа. Мислам дека ќе е добар фит пиратот за Пејсерси, играат ултра офанзивна кошарка а Сиакам од крилните играчи е еден од најдобрите во транзиција. Е сеа дали се исплати трејдов од аспект на тоа што све дадоа за него не знам, ама како играч според мене ќе им одговара.
Абе точно ама ај да видиме да не ги кошта трејдов, тоа е муабетот. Паскал е Паскал си носи квалитет во него на двата краја од теренот, сега што ќе прават од надворешни позиции и особено како ќе ги бранат нив ќе видиме.

Екипата игра на кош повеќе, во тој менталитет му одговара ваков играч, прашање е во ПО колку ќе е корисен против шутерска екипа или шутерски расположен тандем.
Како би играле против Никси, против Атланта, против Кливленд, против Мајами, сите се овие екипи од нивни ранг со горе-долу поголем квалитет и напаѓачки арсенал од надворешни позиции кои прашање е Индијана како ќе ги покрива после трејдов.
Да не збораме за пиковите што ги дадоа, ги даваш за играч шо ќе има 30 години вгодина, а не за некој шо има 22-25 години и перспектива за развивање. Очекував за таков да трејдаат до вгодина.

Практично тандемот Хилд - Браун го менуваат со тандем Тарнер - Сиакам, со цел да добијат подобра одбрана / напад под кош, а на штета на одбраната кон надвор (пошто Браун доста покриваше за играчи од периметар што напаѓаат).
Дали Матурин нешто би покрил во одбрана на ниво на Браун тешко ми е да вервам ама да видиме како ќе се вклопи сето ова.

Luka Doncic available to play Wednesday
Автоматски споено мислење:

Juta - GSW odlozena

Добро утро Колумбо, ја одложија пред дванаест часа и повеќе, ти сега откриваш. :facepalm::facepalm::facepalm:

Buker 25 poeni vo prva cetvrtina
Автоматски споено мислење:

52 poeni za 3 cetvrtini :popce:

Последно уредено:
Ke падне и мајка ти, пред мојот кур.

Поздрав за наркоманот, одговор секако очекувам кога ке се реинкарнира со 8328328424823 профил. Се да му ебам по список до девето колено.

Кој кур е со Арена и давање два дена по ред Спарс против мртвите Хорнетс и Визардс , а ноќеска беа Бостон - Денвер , а вечер Минесота - Оклахома

Земав денес слободен ден на работа, за да гледам утакмица, вчера вечер. Oh boy, колку се исплатеше.

Тоа со техничката заради бесење на обрач ми нема логика, ама и други ствари ми немаат логика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom