Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам каде ја следиш ситуацијата ти, ама ако зборуваме за бес (outrage) тој е масивно против Израел, како што можеш да видиш по плоштадите и универзитетите насекаде. Бесот кон Хамас пак не е поради 40 лажни бебиња туку поради 1300 документирани мртви, меѓу кои и бебиња секако, жени деца и старци.
Не знам каде ја следиш ситуацијата ти, ама ако зборуваме за бес (outrage) тој е масивно против Израел, како што можеш да видиш по плоштадите и универзитетите насекаде. Бесот кон Хамас пак не е поради 40 лажни бебиња туку поради 1300 документирани мртви, меѓу кои и бебиња секако, жени деца и старци.
Така да не знам кои се овие што викаат we will never forget ама изгледа дека имаат кратко паметење.
Тие разбираат дека Хамас претставува нова верзија на нацизмот. Како што светот се обедини за да ги победи нацистите и Исламската држава, така мора да се обедини за да го порази Хамас, кажа израелскиот премиер.
1. Има пропаганда. Ама има на двете страни, тоа сакам да ти кажам. Јас лично не се ни замарам да проверувам клипчиња од Телеграм инаку по живот се кладам дека пола од тие што ги постираш/те се булшит и напраени колку да привлечат внимание.Стеф друже, како ситуацијата со 40те заклани еврејски бебиња... Ги најдоа ли некаде конечно а да не е во главата на таа шупелката од новинарка?
Денес видов такви гадости од Газа, што немам намера на никој овде да му ја заебам вечерта со линкање ништо од тоа. Реални работи, не приказни по CNN и останатите пропагандни шитмедиуми.
Инаку ако барем малку ја следиш ситуација во последниве години, не би се смеел за Иран. Верувал или не - Иран денес и покрај сите санкции (или баш заради нив), е една од водечките држави во дроновско војување. Специјалност им се евтини дронови за масовно производство... Накратко, буквално можеле само шеми за склапање да им дадат на Палестинците и тоа да има несогледиви последици по Израел во судиров. Но од Палестинците видовме само пар ДиЏиАј комерцијални дрончиња, и само кашикари фрлаа со нив.
Така да од ова досега Иран дефинитивно не е вмешан. Или барем не додека не видиме некој конкретен доказ... Ма и самиот Израел кажаа дека Иран не е вмешан, не разбирам што ти е чудно.
И ај сеа сериозно. На неколку пати ти посочуваат да не се мешаш во темиве (или барем да не се закачаш вака непредизвикано). Пошто без навреда ама навистина си далеку од познавањето и спремноста (посебно вака нападно) да дискутираш овде... ОК момак си, ваљда не сакаш да се претвориш во некоја верзија на Антон и неколкумина други серковци. Ваљда ти е јасно дека не е ова овде за такво навивање. И дека ОК е да имаме различни ставови и мислења, а притоа да не мора за врат да се грабнеме заради тоа? Задржи малку учтивост и култура. Никаде никако не те навредив, и ако се однесувам со респект тогаш ваљда ред е да вратиш со иста мера. Или не е така?
Знаеш дека за Лејкерс и по десетици години ќе навиваме дури и кога се најголеми лузери на дното од лигата, ама тоа е спорт а во реалниот живот се навива само за оние (или против оние) од кои твојата држава има интерес/штета. Не се навива за тие што по филмови ги гледаш како добрите момци додека во реалноста се најголемите психопати и злосторници... Толку. Ајде лека ноќ и знаеш ваљда дека најдобронамерно ти се обраќам? Мислам дека знаеш.
Ги мешаш поимите другар. Значи ти и добар дел сте фанови и љубители на ликот и делото на Путин, тоа и самите си го имате признаено,во мнооогу наврати. Со оглед на тоа јас ве викам фан клуб Путин. Значи јас ве викам така, поради тоа што и самите си имате признаено дека ја фаќате страната на Русија. А збир на почитувачи на нешто се нарекува фан клуб, здружение итн. Тоа не го сметам за етикетирање..Етикетирање е да му лепиш на некој што НЕ е...Абе у реду е антизпадната страна да ја нарекуваш клуб Путин илишоидае. Тоа ти е нивото на муабет и нема тука што да (на)правиме... Ама смешно е кога по такво подјeбавaње веќе во следната реченица и самиот плачеш дека као тебе ти лепеле етикети.![]()
На секое здраворазумско човечко битие му е мака да гини невин народ, дали биле Палестинци, Израелци или Монголци.Искрено како држави и нации - мене ич не ми чуе ни за едните ни за другите. Криво ми е на човечко ниво што онака страдаат луѓе, и за двете страни ми е криво за обичните луѓе што гинат заради психопатите меѓу нив (кои како и обично редовно завршуваат како лидери/политичари). Јас лично не сакам ни едните ни другите „да бидат убиени“.
Истовремено не сум глуп да паѓам во несвест и да потпаѓам на пропаганда. Чисто како спектатор гледам што се случува, а вам неколкумина ви се чудам на наивноста.
Значи да резимирам. Како човек згрозен сум од нивото на непотребно човечко страдање. Но како интересент за геополитика (донекаде и развој на воена техника), следам и се обидувам да разберам што се случува.
Ти објаснувам пошто ме праша. Но не сум сигурен дека не ме разбра (знаејќи те, веројатно уште на пола пост читање ти веќе пишуваш реплика на некоја една реченица извадена од контекст).![]()
Официјално, Бајден им дал 80 милки на Хамас летоска... Ако идеме по твоја логика, и УСА е вмешана и им помага на Хамас..1. Има пропаганда. Ама има на двете страни, тоа сакам да ти кажам. Јас лично не се ни замарам да проверувам клипчиња од Телеграм инаку по живот се кладам дека пола од тие што ги постираш/те се булшит и напраени колку да привлечат внимание.
2. Знам за дроновите на Иран. Ти се насмеав за вмешаноста, дека Иран не бил вмешан. Сериозен си? Изјавиле дека не биле вмешани, оооокеј, иначе знаеш ако официјално изјават дека му помогнале на Хамас дека тоа е веќе војна и помеѓу Израел и Иран, така? Мислам дај брат, и врапчињата на гранка знаат кој е помагателот на Хамас, барем еден од поглавните. Без нивна помош НИКОГАШ немаше да изведат таква офанзива, немаше да имаат таква логистика и таква опрема за напад. Хамас не е војска туку терористичка организација така да таков напад во сопствена режија мало сутра.
3. Зошто да не се мешам? Ме нервира што извртувате работи и ги гледате од една страна. Што си ти повеќе од мене? Што е Рон Бургунди? Што е оној кретенон Аудиофил? Зашо некои си верувате у одредени теории и мора сите да се согласиме дека тоа е така? Не бе друже имам очи и гледам, нормално дека не сум воен и разузнавачки експерт ама доволно го познавам мајндсетот на муслињата за да знам како им функционираат мозоците. Пак ќе ти кажам, не го оправдувам ни Израел ниту пак се замарам со нив, едноставно ме заболе пенисот за Евреите.
4. Ти си тој што не пушта друг да има различно мислење. И не те навредив нигде него само се насмеав на тоа за Иран пошо ми беше смешно. Тие што треба ги вреѓам.
И значи ти мислиш дека Иран нема ништо со нападиве? Дали ти тоа сериозно?Официјално, Бајден им дал 80 милки на Хамас летоска... Ако идеме по твоја логика, и УСА е вмешана и им помага на Хамас..
Можеби и поверував во ова. Еве и да е точно, ОФИЦИЈАЛНО БИЛО ахахахааОфицијално, Бајден им дал 80 милки на Хамас летоска... Ако идеме по твоја логика, и УСА е вмешана и им помага на Хамас..
Исто како што Нато нема ништо со Украина ...И значи ти мислиш дека Иран нема ништо со нападиве? Дали ти тоа сериозно?
Mислам дека премногу озбилно анализираш нешто што во основа очигледно е меме... И прилично добро меме е. Пошто не знам за „светот“ ама јас (на пример) секако нема да заборавам колку паѓање во несвест се деси за тие измислени 40 заклани бебиња. Не само во светот, туку и овде на форумов (а форумов е слика за нашето општество, горе долу). Мислам еј, дури сосема коректни ликови се натегнаа да дојдат на лична основа да се замераат на теми какви претходно со години не отвориле да прочитаат а не па да коментираат во нив.Не знам каде ја следиш ситуацијата ти, ама ако зборуваме за бес (outrage) тој е масивно против Израел, како што можеш да видиш по плоштадите и универзитетите насекаде. Бесот кон Хамас пак не е поради 40 лажни бебиња туку поради 1300 документирани мртви, меѓу кои и бебиња секако, жени деца и старци.
Така да не знам кои се овие што викаат we will never forget ама изгледа дека имаат кратко паметење.
Што ги мешаш Рон и Аф. во муабет што е меѓу мене и тебе.3. Зошто да не се мешам? Ме нервира што извртувате работи и ги гледате од една страна. Што си ти повеќе од мене? Што е Рон Бургунди? Што е оној кретенон Аудиофил? Зашо некои си верувате у одредени теории и мора сите да се согласиме дека тоа е така? Не бе друже имам очи и гледам, нормално дека не сум воен и разузнавачки експерт ама доволно го познавам мајндсетот на муслињата за да знам како им функционираат мозоците. Пак ќе ти кажам, не го оправдувам ни Израел ниту пак се замарам со нив, едноставно ме заболе пенисот за Евреите.
Сериозно, како ќе оформиш цело гледиште ако 100% од „информациите“ ти се исклучиво само од западната пропаганда?1. Има пропаганда. Ама има на двете страни, тоа сакам да ти кажам. Јас лично не се ни замарам да проверувам клипчиња од Телеграм инаку по живот се кладам дека пола од тие што ги постираш/те се булшит и напраени колку да привлечат внимание.
Нормално дека не може Иран да не е вмешан во регионот. Тоа што јас го кажав е дека Иран не стои позади бунтов на Палестицните. Објаснив веќе. Да беше Иран позади ова, Палстинците ќе беа многу поспремни технички - меѓу другото и со дронови - и работите сега ќе беа многу многу полоши за Израел.2. Знам за дроновите на Иран. Ти се насмеав за вмешаноста, дека Иран не бил вмешан. Сериозен си? Изјавиле дека не биле вмешани, оооокеј, иначе знаеш ако официјално изјават дека му помогнале на Хамас дека тоа е веќе војна и помеѓу Израел и Иран, така? Мислам дај брат, и врапчињата на гранка знаат кој е помагателот на Хамас, барем еден од поглавните. Без нивна помош НИКОГАШ немаше да изведат таква офанзива, немаше да имаат таква логистика и таква опрема за напад. Хамас не е војска туку терористичка организација така да таков напад во сопствена режија мало сутра.
Гледаш колку губиш што не ги читаш и други извори па макар и телеграм канали, или било што настрана од западните медиуми?Можеби и поверував во ова. Еве и да е точно, ОФИЦИЈАЛНО БИЛО ахахахааДа, претседателот на УСА официјално финансирал терористичка организација, нема проблем.
Како е ова поврзано со мојата конверзација со Ska Maniac? Не знам зошто си ме цитирал, твојот пост нема допирна точка со мојот. Зборуваме за public outrage а не за изјави на политичари.Според Нетањаху оваа војна против Хамас била и наша војна. Ние сме требале да го победиме. Исто како и исис. Само што они иако исис им ровареше преку граница и сечеше глави они ништо не направија.
![]()
Нетанјаху: Светот да се обедини за да го победи Хамас - Република
Израелскиот премиер, Бенјамин Нетанјаху, изјави дека светот мора да се обедини за да го победи Хамас, како што претходно се...republika.mk