British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
незнам за вас ама мене многу повеќе ми се допаѓа британскиот акцент, пософистициран е за разлика од американскиот да не речам уличарски акцент.

Поедноставен ми е американско-англискиот, и почесто го употребувам. :) Некогаш ме нервира британско-англиски, се лигават многу.

Американскиот се учи и по школи и секаде, ако се чини дека нема разлика меѓу овие два јазика но таа е огромна

Британскиот е поубав и пософистициран, како што кажа LiquidHeII ама тежок е да се зборува од странци, затоа што од мали сите филмови што ги имаме гледано се со American English и тој ни е некако полесен

Американскиот е варијанта на англискиот ништо повеќе. Англсики се зборувало многууу поодман апред да биде откриена америка.

Повеќе го сакам изговорот на British-English. Највеќе ми се допаѓа лондонскиот изговор, многу ми е некако софистициран и како да им дава посебна важност на зборовите.

Аmerican-English е некако за полесен, и повеќе одговара за послободно, жаргонско изразување.

Дефинитвно British English.Го обожавам британскиот англиски и се трудам што поуспешно да го совладам тој акцент.Некако ми е пософистициран,полесен...Преубав.Не знам буквално го обожавам.И не е многу тежок да се совлада,само треба да се вежба.
Американскиот не го сакам многу многу.Не знам многу ми е груб акцентот некако...:toe:

американскиот не е груп туку е некако уличарски, гето стајл

Поразговорен ми е америчкиот-англиски,доколку за литературни говори и такви ствари не го препорачувам

Британскиот англиски е постар ама не поубав. Ми се допаѓаат ирскиот акцент и шкотскиот. А најдобар е америчкиот.

незнам за вас ама мене многу повеќе ми се допаѓа британскиот акцент, пософистициран е за разлика од американскиот да не речам уличарски акцент.

Navistina si vo pravo za britanskiot deka e mn posofisticiran ama amerikanskiot e mn poednostaven za zboruvanje i ne sekoj ima darba da zboruva so britanski akcent. NAs na skolo ne ubeduvaa deka ucime so britanski akcent i ucime zborovi koi se na britanski a ako zbornes so britanski akcent vednas te koregiraat i ti tvrdat deka e netocno. Uzas...

Поедноставен ми е американско-англискиот, и почесто го употребувам. :) Некогаш ме нервира британско-англиски, се лигават многу.

Ист случај и кај мене. Не можам да слушам британски акцент

British англискиот ми е многу поубав, онака блади кокни стајл, ама во умерено-лигава доза. Има некој посебен шарм изговорот, и верувале или не повеќе ме асоцира на романтика отколку францускиот (освен ако не си направиш призор како некој британец со расипани заби ти шепоти на увце :pos:)

„Америчкиот“ ми е ок, и тој изговор ми лежи ама е многу монотон (освен кога го слушам Гарванот од По :)). За јужначкиот изговор не правам ни муабет. По сељачки изговор ни кај нас не може да се најде.

И двата ми се ok, ама Британскиот повеќе ми се допаѓа заради изговорот и како што веќе погоре кажаа тоа што има посебен шмек во него, романтичен е и убав за уво.

Американскиот ме потсеќа на филмовите, на street момците и нивниот начин на живот, секако и тоа си има некоја убавина, но изговорот им е некако груб и непривлечен.

British english sekako! Ne znam za drugite, ama mene amerikanskiot mi e mnogu poligav i posmizlovski od britanskiot, a ne deka i vo Britanija na primer lokalnite ziteli ili posebno tinejdzerite nemaat nivni "mali" sranja vo izgovorot. Isto taka, britanskiot mi e onaka povekje kako jazik na literaturata, samiot nacin na sostavuvanje na recenicite, mentalniot moment pri govorenjeto britanski mi se dopagja mnogu. sega zasega tolku

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom