Британскиот е некако многу напорен, додека Американскиот на моменти ми е премногу лигав. Најчесто практикувам некоја мешавина од двата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Британскиот е некако многу напорен, додека Американскиот на моменти ми е премногу лигав. Најчесто практикувам некоја мешавина од двата.
British english е доста шармантен и доста потежок за зборење. На american english сите полесно се адаптираат, полесно се крши јазик. Него го преферирам но би сакал да го умеам и british со шармантниот акцент.
:kesa:
Не е толку тежок колку што нас увото ни е навикнато на американскиот (од филмови нали) дијалект т.е. јазик нали да не ги навредиме американците. Да бевме бомбардирани со британски филмови, сигурно поприродно ќе ни звучеше британскиот
![]()
Не, да се разбереме. Мене и двата ми се нормални. Дури британскиот ми е посекси, но звучам глупо кога сакам да го доловам акцентот. Американскиот далеку е полесен за зборење со разноразните сленгови. Инаку, и двата типа ми се сосема нормални. :smir: