British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Британскиот е некако многу напорен, додека Американскиот на моменти ми е премногу лигав. Најчесто практикувам некоја мешавина од двата.

British english е доста шармантен и доста потежок за зборење. На american english сите полесно се адаптираат, полесно се крши јазик. Него го преферирам но би сакал да го умеам и british со шармантниот акцент.

:kesa:

Британскиот е некако многу напорен, додека Американскиот на моменти ми е премногу лигав. Најчесто практикувам некоја мешавина од двата.

Поубаво е да бидеш consistent, избери си еден и терај го тој, мислам дека побаво звучи така отколку мешано:smir:

British english е доста шармантен и доста потежок за зборење. На american english сите полесно се адаптираат, полесно се крши јазик. Него го преферирам но би сакал да го умеам и british со шармантниот акцент.

:kesa:

Не е толку тежок колку што нас увото ни е навикнато на американскиот (од филмови нали) дијалект т.е. јазик нали да не ги навредиме американците:). Да бевме бомбардирани со британски филмови, сигурно поприродно ќе ни звучеше британскиот:)

Не е толку тежок колку што нас увото ни е навикнато на американскиот (од филмови нали) дијалект т.е. јазик нали да не ги навредиме американците:). Да бевме бомбардирани со британски филмови, сигурно поприродно ќе ни звучеше британскиот:)

Не, да се разбереме. Мене и двата ми се нормални. Дури британскиот ми е посекси, но звучам глупо кога сакам да го доловам акцентот. Американскиот далеку е полесен за зборење со разноразните сленгови. Инаку, и двата типа ми се сосема нормални. :smir:

Не, да се разбереме. Мене и двата ми се нормални. Дури британскиот ми е посекси, но звучам глупо кога сакам да го доловам акцентот. Американскиот далеку е полесен за зборење со разноразните сленгови. Инаку, и двата типа ми се сосема нормални. :smir:

Да, да, те разбирам дека ти е полесно, ама и на сите ни е полесен америкаснкиот, баш зошто повеќе го слушаме. И мене ми е полесно американски да зборам. Ама замисли никогаш американски да не си чул и да си бил изложен 90% на британски. Нема ни да знаеш дека duty може да се изговори /дути/(нема симболи па бедно е вака кирилица напишано), туку ќе го знаеш само како /дјути/ и нема да ти биде тешко. Исто како што ти е полесно да кажеш "р"(македонско тврдо нели).Зошто?Зошто на тоа си научен, најлесно ти е. А ако си живеел во Англија? Тешко дека ќе изговориш македонско р.
Тоа е некоја моја теорија бар:)

British English нормално...неможам да одолеам на тој акцент...:pipi:

British English и се вежбам пополека да го научам да го погодувам акцентот и филмови англиски си гледам

Британскиот поубаво звучи, а американскиот е полесен

Во последно време почнав британски серии да гледам така да британскиот не е звучел толку лигаво како што мислев

Најнормално дека Бритиш Инглиш е подобар. Многу пософистициран и мелодичен е.
Американскиот ми е глупост невидена, лесен за зборење, ама ич не мелодичен.

Бритиш дефинитивно .. Моногу е посекси, пософистициран .. и баш убавината е во тоа што си го кршиш јазикот барем според мене ..:smir: И го сакам она bloody..:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom