Конец за заби: дали употребувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Конец за заби:Дали употребувате?

• Да

Гласови: 83 38,2%
  • Не

Гласови: 134 61,8%

• Вкупно гласачи
    217
Само четка , а прв пат слушам за конец

Користам конец за заби оној на Јohnson & Johnson обложен со ментол,но обавезно после тоа со четка доколку сум во можност ако не само со конецот :)

Користам во случај кога нешто незгодно ќе ми се заглави меѓу заби и не сака да излезе. Инаку не, доволна ми е четка.

А најсељачки ми е кога ќе видам некој после јадење како брца чечкалици меѓу заби правејќи одвратен звук што пара уши.:hipnoza:

е баш така, татко ми има некоја глупа навика и после секое јадење лежи на троседот и ми лази по нервите со тоа шлапканје шо го прави...
а и згора на тоа кај стигне ги остава чачкалиците... и секогаш сум ја таа шо ќе стане да му донесе друга:nerv:

инаку, порано користев кога користеше и мајка ми... ама последните неколку години не... четкичката ми е супер.. знам добро да си зборам со огледалото така да интересно ми е додека мијам заби :vozbud:

Не употребувам, на времето ми рече забарката, ама јас не чувствувам потреба, не ми се толку споени забите, некогаш ако имам нешто меѓу нив, си чепкам со четката за заби малку измеѓу и ок е. :)

Користим и не могу без њега, постајем нервозан када одем негде а заборавим га.

Никогаш не сум употребувал , а и нема да употребувам

Никогаш не сум употребувал , а и нема да употребувам

Затоа забен камен ќе имаш со тони. Водата што ја пиеме во Македонија е хлорирана, и забен камен се лепи многу, така да како што на славините и на чашите на газерот се појавува бигор, така и на забите се создава забен камен. Додека не употребував конец, татко ми ми чистеше забен камен на две недели, но откако ми рече Дај пробај користи конец, еднаш ми нема исчистено камен.
Не мораш секоја вечер со конец да ги поминуваш забите, на 3-5 дена пожелно е. Се дружам со многу деца од странство и тие ми велат дека кај нив конци за заби се употребуваат повеќе од четка.
Пробај, ќе видиш дека по чистењето на забите со конец, ќе имаш чувство дека ти дишат, кога ќе поминеш со јазикот нема на ништо нечисто и затапено да налеташ.
Строго препорачувам тие што носат ортодонстски помагала(протези) да користат конец и интрадентална четка, бидејќи џабе ти е ако ги исправиш забите а потоа ги направиш со кариес. На средена работа ќе испадне беља.

глеам на анкетата дека има 21 гласа за ДА, т.е. употребуваат забен конец....баш ме интересира кој се и од каде се бидејки ние во Македонијава немаме таква навика...незнам ни дали се продава забен конец по аптеките...ниту пак знам правилно да го користам....

ne sum koristel ama i ke nema da koristam:smir:

до сега не сум користела. Ама готово ме убедивте идам да купам:vozbud:

Се дружам со многу деца од странство и тие ми велат дека кај нив конци за заби се употребуваат повеќе од четка.

e za ova ne vervam da e bas taka zs ..... sepak konecot ne e za koristenje po deset pati dnevno zs si ima i pricini za to.... ali ako nesto treba da se koristi redovno i pojke od konecot se sigurno cetka i "mouthwash"

Не сум користел а не ни лагам да користам:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom