Конец за заби: дали употребувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Конец за заби:Дали употребувате?

• Да

Гласови: 83 38,2%
  • Не

Гласови: 134 61,8%

• Вкупно гласачи
    217
Едно време да, нон стоп кога патував носев со мене... имаше некој ефект и за здивот и за забите ама сепак мисалм дека е штетно за непцата, да така Четка Рулз! :) е само што во автобус нема вода :(

леле луѓе бре, какво штетно било?! штетно е да користите чепкалка, а конец МОРАТЕ да користите зш така правите масажа на непцето, а сите знаеме дека од здрави непца потекнуваат здрави заби, уфф ко некој забар сум:pipi:
а и како тоа конец за заби а не четка? па тоа оди заедно, прво конец па четкање!
ајт сеа сите во аптека по едно пакетче

Користам од време на време,сепак не може целата храна само со четка да се извади.Стоматологот ми кажа да ги чистам минимум еднаш неделно.
Татко ми е стоматолог и тој ми рече да ги чистам забите со конец.Не мислев дека четката остава толку храна,а и плус се намалува ризикот од забен камен.Откако ќе ги исчистам со конец имам чувство како да ми "дишат" забиве:).
Го користам конецот на ORAL-B,добар е,aма тој од Јohnson&Johnson е подобар,обложен е со ментол.

Абе какви четки за заби има ....какви конци немојте такви работи:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ja imam slusnato izrekata:So konec za zabi nemora da gi cistite site zabi, samo onie sto sakate da gi zadrzite.
Konec za zabi - apsolutno da, vi go preporacuvam onoj zbogaten so fluor i mentol. Cetka za zabi sekako koristite,no prostorot pomegu zabite ostanuva ispolnet so ostatoci od hrana i naslagi,osobeno delot do nepceto kadesto zapocnuva razvivanjeto na karies,gingivitis,los zdiv... Pa barem dvapati vo nedelata e potrebno pogolemo vnimanie na vasite zabi,tuka nastapuva konecot. I dokolku nesto vi se zaglavi megu zabite - konec,nikako cepkalka,zasto poznavam slucaj kadesto del od cepkalkata se skrsila i ostana vo nepceto nekolku dena neprimetena,predizvikuvajki infekcija,pa vnimavajte.

Пред неколу години татко-ми ми донесе конец колку да пробам.Го користев 2-3 пати и прекинав со него. Ме иритира и не ја гледам поентата во тоа.Денешните четкички за заби ги прават ем поудбони во смисла да не ти го иритираат непцето и плус модерните дизајни допираат и на недопирливите места така да потребата за конец не ја гледам доколку забите ги миеме редовно и правилно.:icon_mrgr

Да,употребувам редовно.Многу фина работа.Особено Jonson-Jonson REACH

Употребувам конец само ако немам четка при рака. Досега сите заби ги имам. Ај ќе се консултирам со матичниот забар :)

lele luge nemam vreme za vakvo nesto sto zboruvate, pa samo uste toa mi fali.

Едно време го користев бидејки мојот 3абар ми рече дека морам

не , никогаш не користам и нема ни да користам... со четката добро си стојам :)

никогаш не сум корисил конец и не верувам дека ке користам :)

Никогаш немам користено конец за заби , а немам ни потреба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom