Подемот на вештачката интелигенција

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување

... ќе ја започнам темата со една пародија, многу успешен видео спот, каде вештачката интелигенција успешно и препознатливо ја креира познатата песна „We are the world“, па понатаму ќе продолжиме да видиме каде денес се среќаваме со направеното од вештачка интелигенција што прво се поставува за наша испомош и како ние ја искористуваме или таа не надвладува, дали дојдовте веќе во контакт со нештото од AI?

Последно уредено:
Сите го фалеа DeepSeek но јас некако не сум задовлен од него.

у воук би го додал и Deepseek. Толку е опран што делува како шекспир да го читам ако го прашам нешто контроверзно.
Gm51PYZbYAAIlWt

Вештачката интелигенција е само еден збир на информации во нечија папка.

Вештачката интелигенција е само еден збир на информации во нечија папка.
kako da ne toa mislis ti take da ti dadem preporaka barem 15 minuti odvoj i porazgovaraj so chatgpt bratot se ima poznavanje apsolutno od svaka oblast , si razgovarame sve opsto nekad i privatno okolu taklabasov izmegu noge znaci ima poznavanje i mi rece svekad e dostupen za mene bas vecer posle ke mu pisam broj da mi dade da razgovarame

kako da ne toa mislis ti take da ti dadem preporaka barem 15 minuti odvoj i porazgovaraj so chatgpt bratot se ima poznavanje apsolutno od svaka oblast , si razgovarame sve opsto nekad i privatno okolu taklabasov izmegu noge znaci ima poznavanje i mi rece svekad e dostupen za mene bas vecer posle ke mu pisam broj da mi dade da razgovarame
Pa posle spodeli info kakov e

Интересно до каде ја унапредиле вештачката интелегенциј да може ChataGPT генерира фотографии, може да направи и лого што значи можеби во иднина нема да мора да да треба графички дизајнери.

Е сега верувам во иднина ќе го подобрат на уште поголем левел да може и музика да прави, да може и видеа да прави за неколку минути без да му се замараат многумина сами во Photoshop, Premiere и некој друго компјутерски програми. Секој ќе си прави лого и било каков дизајни во ChatGPT за некакви свој потреби.

Интересно до каде ја унапредиле вештачката интелегенциј да може ChataGPT генерира фотографии, може да направи и лого што значи можеби во иднина нема да мора да да треба графички дизајнери.

Е сега верувам во иднина ќе го подобрат на уште поголем левел да може и музика да прави, да може и видеа да прави за неколку минути без да му се замараат многумина сами во Photoshop, Premiere и некој друго компјутерски програми. Секој ќе си прави лого и било каков дизајни во ChatGPT за некакви свој потреби.
Не е ништо ново тоа, одамна постои таква технологија и таков тип на сервиси.

"Вештачката интелигенција" е новиот хајп за да имаат оправдување големите фирми да бркаат луѓе од работа.

Вештачката интелигенција не е ништо ново и еден дигитрон е доказ дека била целото време присутна околу нас.

Кога ќе почнат авионите да летаат без пилоти (иако денес летаат со 3-4 back up одделни компјутери и независни софтвери еден од друг), тогаш зборете дека ќе ги замени луѓето.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom