Најдобар метод за потемнување

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар метод за потемнување?

• Природно сончање

Гласови: 69 83,1%
  • Солариум

Гласови: 6 7,2%
  • Средства за самопотемнување

Гласови: 8 9,6%

• Вкупно гласачи
    83
Смее вака? Јас па отсекогаш мислев дека ако се изложи кожа намачкана со средство за самопотемнување ќе се напраи некој проблем на кожата.:toe:

Нее бе.
Нема гајле доколку не ти е кожата премногу осетлива на сонце и подложна на алергии.
Така да,ако си дебело-кожец терај! :)))

Нее бе.
Нема гајле доколку не ти е кожата премногу осетлива на сонце и подложна на алергии.
Така да,ако си дебело-кожец терај! :)))
Бреее сум се заебала!:) Тешко потемнувам, ама кога ќе потемнам добивам ептен убав тен...и баш пред одмор си викам да земам од кремата за самопотемнување што секогаш ја користам и будалетинка мислев дека ќе ми се напраат флеки некои од сонцето, ќе реагира средството.:pos:

Ангелче, фала ти, сега на тераса вака ќе се сончам, ако поцрнам убаво те частам!:)

Смее вака? Јас па отсекогаш мислев дека ако се изложи кожа намачкана со средство за самопотемнување ќе се напраи некој проблем на кожата.:toe:

Цело лето го користам токму овој метод и презадоволна сум. Се мачкам со Нивеа лосионот за тело за поинтензивно потемнување, внимателно го нанесувам и воопшто не сум флекосана ниту пак пожолтена. Сега, откако се вратив од одмор, бојата ја задржувам повторно на тој начин. Нормално, морам да нагласам дека не е пожелно да се претерува со мачкање, ова сепак не е обично млеко за тело. :helou:

Дефинитивно според мене најдобро се добива темен тен со природно сончање и со млеко за тело со бронзен сјај за потемнување, но не она за самопотемнување (има по каталози) кое по секојдневно нанесување, кожата добива потемна нијанса. Се друго ми е вештачко и штетно за кожата.

Цело лето го користам токму овој метод и презадоволна сум. Се мачкам со Нивеа лосионот за тело за поинтензивно потемнување, внимателно го нанесувам и воопшто не сум флекосана ниту пак пожолтена. Сега, откако се вратив од одмор, бојата ја задржувам повторно на тој начин. Нормално, морам да нагласам дека не е пожелно да се претерува со мачкање, ова сепак не е обично млеко за тело. :helou:

А уствари..како точно,прецизно го нанесуваш тоа за интензивно?
Имам претстава дека е некако ко боја тоа и ако не го нанесиш многу внимателно ќе бидиш со пруги и прсти и разни отисоци :))

природното сончање е најдобро,ама добра припрема за изложување на сонце е солариумот,посебно за оние кои имаат светол тен.кремите за самопотемнување ми имат напраено такви флеки по кожата,што се срамев да се движам по улица додека не поминаа

Според мене.. природното сончање е најдобро... сепак природно си е природно:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Природно сончање, нормално, не дека со солариум не се потемнува, ама мислам дека е штетно за кожата, барем колку што имам слушано.

Приридно сончање, си користам заштитно средство-фактор 30, лесно потемнувам, не црвенеам, и најважно не ме фаќа паника ко на хорор филмовите во солариум:pos2:

Јас сум за природно сончање.Не е иста бојата добиена од природно сончање и од солариум или крема.Од солариум како портокалеви да излегват луѓето.Природно си е природно.А крема за самопотемнување имам пробана,не беше лоша,ама некој мој блиски имат лошо искуство со потемнување на едно место поќе на едно помалку.

Имам претстава дека е некако ко боја тоа и ако не го нанесиш многу внимателно ќе бидиш со пруги и прсти и разни отисоци :))
Си се мачка исто како и нормална крема само трба да пазиш сегде рамномерно да клаваш.

најдобро мислам дека е природното оти само кажува природно. солариумот бил штетен викаат а од средсттвата се појавуваат флеки

Е добро де, само година дена доцнам со одговорот :wink:.

Тоа е обично млеко за тело само што дава ефект на потемнување. Треба да внимаваш да ставиш сегде, да не пропуштиш делче од кожата, да се мачкаш 2-3 дена по ред и... уживкај! Ќе бидеш темна и мазна ко бразилска моделка :vozbud:.

Abe jas sum za prirodno soncanje ama neznam kolku e pametno posle ovie podatoci za ultra violetovi zracenja i drn drn drn...pred nekoj den bas zborev so edna drugarka za toa (ama ona apla e plasliva) mi rece deka 2 godini se nema asalno isuncano,ama mislam deka dovolno e 1 saat od sabajle i 1 saat porucek nemora u najgolemata zestina.

Solarium mi e vestacko i strav mi e od toa spravata neznam zosto.

A sredstvata za samopotemnuvanje gi imam koristeno,zaludno si se trudev da potemnam ama nikako.Mislam deka ne ja nanesuvav kako sto treba kremata:toe:

I taka...sepak prirodno soncanje e IN plaza,banjanje,soncanje uffff edvaj cekam:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom