Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Збеснаа шипуркиве на темава, дрндрнјариња не знае што попрво да постира. Измешани му се постови, твитови, коментари на фб во главата не знае кај тера. Смирете се бе дечки полека малку, нели гледате дека секоја година ви го прават истото, ве палат за џабе, ааа дојдоа Србите на Косово пак ќе не колат, и ништо нема од тоа. Додека Америка е позади вас, ни Вучич и свети Вучич не влага на Косово. Ако во случај влезе, секогаш е тука за вас кампот Стенковец, ќе извадиме шаторите пак, лежете, спијте, јадете на наша сметка колку ви душа сака.

Зошто бе истите овие не напишеле ништо за Диво Населје?Погина 1 косовски полицаец,а 2015 погинаа 8 македонски.Кажи ми шо уствари бараа косоварите во Диво Населје со толку оружје и муниција?Истите тие предходно ја нападнаа караулата Гошинце.Дај бе не бидите воолку лицемерни.И дај кренете му еден споменик на сред Приштина и Чаир на копитото од Муртино,заслужи лигушот.Направи многу за албанската кауза..
Нити пишале, нити ќе пишат, што не е ни толку битно, кој очекува поинаков однос од нив е во голема заблуда. Тоа што е битно е што и нивните господари, а богами и наши, се на иста линија со нив, како што и секогаш биле.

Можеме ние да се лажеме самите себеси колку сакаме, ама западот ни бил ни ќе биде на наша страна. Шипците се нивните пулени, и тоа е тоа. На глава да застанеме, тоа нема да се смени.

Нормално, они тоа никогаш нема така да го признаат, ќе лажат, ќе манипулираат, ќе продаваат муда за бубрези, како и секогаш, ама нема да бидат на наша страна. Тоа требаше на сите да ни биде јасно уште многу одамна.

Досадно на темава.... се идиша гумата. Па и овој Вучиќ мораше одма да ја повлекува војската, остај ја бар една недела таму, знаеме дека ке ја повлечиш ама не мора тоа да биде одма по повикот од САД.... не давај изјави од типот Србија нема да го нападне косово и сака да биде членка на ЕУ, кажи таму Србија ке направи се што е потребно да го заштити српскиот народ на Косово, устата кирија не ти зема...Сега нема за што да дискутираме, како ке извадиме за плата? На паризерот пари не се прават, шо може човек да дискутира за паризер?
Автоматски споено мислење:

Ич не ми е јасен Вучиќ. Ја да сум некој командант у српската војска, на наредна наредба да се носи војска и оружје на косовската граница, ке му речам да иде у курац, само трошкови и амортизација на возила...

Досадно на темава.... се идиша гумата. Па и овој Вучиќ мораше одма да ја повлекува војската, остај ја бар една недела таму, знаеме дека ке ја повлечиш ама не мора тоа да биде одма по повикот од САД.... не давај изјави од типот Србија нема да го нападне косово и сака да биде членка на ЕУ, кажи таму Србија ке направи се што е потребно да го заштити српскиот народ на Косово, устата кирија не ти зема...Сега нема за што да дискутираме, како ке извадиме за плата? На паризерот пари не се прават, шо може човек да дискутира за паризер?
Автоматски споено мислење:

Ич не ми е јасен Вучиќ. Ја да сум некој командант у српската војска, на наредна наредба да се носи војска и оружје на косовската граница, ке му речам да иде у курац, само трошкови и амортизација на возила...
Дедо ти се превртува у гроб сеа знаејќи дека внук му е против Србите, а на страна на шипурките и Бугарите. Испадна дека за џабе лажел и фалсификувал документи дека бил борец на НОБ. Да знаел што внук ќе има ќе го одбиел станот во градски ѕид во кој што паразитариш сега.

Дедо ти се превртува у гроб сеа знаејќи дека внук му е против Србите, а на страна на шипурките и Бугарите. Испадна дека за џабе лажел и фалсификувал документи дека бил борец на НОБ. Да знаел што внук ќе има ќе го одбиел станот во градски ѕид во кој што паразитариш сега.
Абе не сум против србите, кај виде такво нешто? Само ми е смешен Вучиќ со тоа воените конвои. А некој прдне на косово одма покрева војска и правец на граница и пак назад, 50 пати... никој не го сваќа сериозно, и незнам зошто некои западни политичари серат по медиуми како тоа се многу загрижени оти вучиќ трпал војска на границата со косово па дури и од САД го повикуваат да ја повлече војската, а на сите им е јасно дека тоа е театар и секако дека ке ја повлече и без да му речат па дури и да му стои таму војската пак никому ништо, место да го јадат ручекот во касарна ке го јадат во природа... Барем да направи малку чепршлук, нека навлезат малку поблиску па нека спорат до каде била границата па нека се повлечат, воена вежба, тактички маневри, нешто да има цел војската, вака само се возат напред назад и губат на реноме и имиџ.

ќе ја тепаат целата армија на Vuxhich пуно и дарди. 1.5 милиони само позив чекаат да дојдат да ги победат србите.

-"Mi lazemo da bismo obmanuli sebe, da utesimo drugoga; lazemo iz samilosti, lazemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lazemo zog postenja. Lazemo zbog slobode . laz je vid spskog patriotizma i potvrda nase urodene intelegencije.

Lazemo stvaralacki, mastovito, inventivno."

• "Laz je srpski drzavni interes."
  • "Laz je u samom bicu Srbina."
  • "U ovoj zemlji svaka laz na kraju postaje istina."
  • "Srbe je toliko puta u istoriji spasavala laz..

Dobrica Cosic
Kažal čovekot što pola život gulel po zatvori....

...bez da navleguvam dali e toa točno ili ne

другар...искрено ти кажувам. еве една прича од еден хотел во валона, вечерта пред да си одиме за дома

Заедно на одмор бев со еден бачиштанец(за тие кои не знаат, се нарекуваат албанци, а мајчин јазик им е македонски) и заедно газдата правеме малку муабет. Повеќе се однесуваше на тоа јас на бачиштанецот да му преведувам од англиски на македонски што кажува хотелиерот. Но остај тоа....муабетот е битен

газдата задуман, со туп поглед , како да незнае што го снашло, ми кажува стории за косоварите. вели, ок пушеле во соба, пикавците не ги фрлале...ама како можи пикавците да ги кријат под перницата????? Па не им мириса ли кога спијат.

После тоа кажува за истите или други косовари, не се сеќавам,на заминување ја оставаат собата, све средено, све е ОК. Чаршавите здиплени во коцка....ништо не фали во собата. НО......собарката кога ги фаќа чаршафите, гледа дека само коцката што е горе е читава.....све останатото е исечено со жилет. ај вика да го украделе, ќе го користат...но вака????

хотелот: 40.43540471513187, 19.49761759239954
Ај да се надоврзам…
Примил некој шќип од овие нормалниве нашиве бегалци од косово кога беше војната, кога си заминале имал што да види улошки фрлани под спална, корне труе како спиеле, гнаса, гадотија да ти биле

Ај да се надоврзам…
Примил некој шќип од овие нормалниве нашиве бегалци од косово кога беше војната, кога си заминале имал што да види улошки фрлани под спална, корне труе како спиеле, гнаса, гадотија да ти биле
Скоро секој имавме по дома семесјтво од Косово, тоа што сме го јаделе сме го јаделе како едно семејство.
Јас сум бил дете тогаш но не памтам дека сум нашол улошки фрлени насекаде.

Скоро секој имавме по дома семесјтво од Косово, тоа што сме го јаделе сме го јаделе како едно семејство.
Јас сум бил дете тогаш но не памтам дека сум нашол улошки фрлени насекаде.
Ne si znael shto bile....

Збеснаа шипуркиве на темава, дрндрнјариња не знае што попрво да постира. Измешани му се постови, твитови, коментари на фб во главата не знае кај тера. Смирете се бе дечки полека малку, нели гледате дека секоја година ви го прават истото, ве палат за џабе, ааа дојдоа Србите на Косово пак ќе не колат, и ништо нема од тоа. Додека Америка е позади вас, ни Вучич и свети Вучич не влага на Косово. Ако во случај влезе, секогаш е тука за вас кампот Стенковец, ќе извадиме шаторите пак, лежете, спијте, јадете на наша сметка колку ви душа сака.
na vasha smetka nikol ne jadel. Nemate vie takvi smetki. Tie jadeja na Albanska smetka vo Makedonija, i pak ke jadat ako e potrebno.

na vasha smetka nikol ne jadel. Nemate vie takvi smetki. Tie jadeja na Albanska smetka vo Makedonija, i pak ke jadat ako e potrebno.
Добредојден е секој народ доколку му треба помош за одреден период, но такви муабети ќе си правите на косово и албанија овде не, прво треба договор со сите па потоа одлука, а не егоцентрични размислувања

kamp.jpg

Каде си престојувал? Во кој камп си спиел тогаш? Обележи на сликава да знаеме. Знам тогаш се потепаа вашите шипурки да ви носат храна и облека, војската не можеше да ги задржи, затоа Борис бараше помош од меѓународна заедница, да ве смират малку од хуманитарните акции што ги правевте.

Imame kako nemame. I sega na nasa smetka site vie jadete, duri i tie sto ste tuka rodeni i sto plukate po Makedonija, ste neblagodarni i slavite nazi balisti...

Ги примаш нив 300 000, ги храниш ги поиш, човечки се однесуваш.

Ти враќаат после 2 години со војна, тоа е се што треба да знаеш за нив, какво диво племе се, неспособни цивилизирано да се однесуваат, па уште тврдат дека биле автохтон народ у Европа хахахаха.

Да бевме паметни како нивните браќа Хрвати, ќе удревме и ние една Олуја од наша страна, па нека летаат орли у Албанија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom