момче македонче Јас сум Македонец не македонче и не одам агресивно против никого, јас повеќе се дружам со срби него вие сите тука што дркате, ама за разлика од вас јас не одам со емоции како што викаш, реално е гледам ситуацијата, а таа е дека Србија никогаш нема да го врати Косово ниту им треба, тоа го знаат и нивните политичари ама немаат храброст да ви го кажат.
момче македонче Јас сум Македонец не македонче и не одам агресивно против никого, јас повеќе се дружам со срби него вие сите тука што дркате, ама за разлика од вас јас не одам со емоции како што викаш, реално е гледам ситуацијата, а таа е дека Србија никогаш нема да го врати Косово ниту им треба, тоа го знаат и нивните политичари ама немаат храброст да ви го кажат.
Еве како одоколу Вучиќ кажува што максимално постигнува Србија на Косово и како го спрема народот за финале:
1.Вучиќ во 2018-та:
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beču da će Srbija nastoji da pronađe rešenje problema Beograda i Prištine, dodajući da je to moguće kompromisom obe strane, a ne rešenjem kojim "jedna strana dobija sve, a druga gubi sve", prenosi Beta.
2.Вучиќ пред пратениците 2019-та
Vučić: Za 30 godina prepolovlјen broj Srba na KiM
Predsednik Srbje Aleksandar Vučić danas je upozorio na katastrofalne razmere nacionalne katastrofe kroz koju je naš narod prolazio navodeći da od 1961. godine i demografski gubimo tle pod nogama na Kosovu i Metohiji.
Te godine imamo 27 odsto Srba, vec 1971. - 21 odsto, 1981. godine 15 posto Srba, a 1991. samo 11 odsto, što znaci da je za 30 godina broj Srba na KiM prepolovlјen.
Kolike su razmere nacionalne katastrofe pokazuje i broj srpske dece u školama: tako je 1961. srpske dece bilo oko 100.000, 1999. - 59. 000, a danas svega 16. 000 srpske dece u skolama.
Vucić je izneo podatke o porazajućim demografskim kretanjima.
Danas na Zapadnom Balkanu zivi 7,46 miliona Srba, a oko 4 miliona i 70 000 Albanaca, naveo je Vucicć dodajući da je u Srbiji negativan prirodni prirastaj, a Albanci imaju pozitivan.
Ukoliko se nešto ne promeni, prema proceni UN, 2100. Srba će biti dvostruko manje nego Albanaca.
Prema procenama UN iz 2015. Srba će biti 6,23 miliona, dok će Albanaca 2050. biti za 1,92 miliona više, i to 5,99 miliona.
2100. biće 9,64 miliona Albanaca, a Srba oko 4,327 miliona.
Vučić je istakao i da bi se ostvario pozitivan prirastaj zene u Srbiji treba da rađaju 3,2 dece, inače ćemo imati malu šansu da govorimo o sopstvenom opstanku.
On je rekao i da posle devedesete, ko god dosao na vlast, bez obzira kakave namere imao, bio je u teskoj situaciji da nesto sacuva, a tome su, kako je naveo, doprineli brojni problemi kao sto su loše odluke komunistickih vlasti o zabrani povratka Srba i Crnogoraca na KiM.
Вучиќ 2022-та:
- Ne može biti ista pozicija pre 1999. i posle, kao ni posle 2004., ili 2008. i kasnije zbog različitih događaja. Tačno je, mislio sam da je razgraničenje rešenje, a uvideo sam da je taj predlog nemoguć jer ste mi svi skočili na glavu kada sam to rekao - naglasio je Vučić, prenosi Tanjug.
Вучиќ 2023-та:
Svako ima svoje prijedloge, a Srbija je na kraju prihvatila kompromisni prijedlog EU, dok Kurti to nije želio, pa je time sastanak okončan. Što se tiče samog toka bilo je ne mnogo prijatnih, već dosta neprijatnih stvari -rekao je Vučić novinarima nakon završenog dijaloga, pod pokroviteljstvom EU.
Govoreći o prijedlogu EU, Vučić je rekao da je on podrazumijevao da se najprije razgovara o Zajednici srpskih opština (ZSO), da se vidi ima li tog kredibilnog procesa ili nema.
– Ukoliko bismo ustanovili da je taj proces kredibilan i da idemo ka formiranju ZSO, paralelno sa tim, mi bismo krenuli da radimo na onome što su naše obaveze, međutim, druga strana to nije prihvatila – naveo je Vučić.
Автоматски споено мислење:
Ивица Дачиќ уште по отворено зборување за разграничување помеѓу србите и албанците, за тоа зборуваше и Хашим Тачи, веќе имаше договор помеѓу Тачи и Вучиќ за разграничување, северно Косово се припојува кон Србија а Прешево кон Косово.
Ивица Дачиќ 2019-та:
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je zavnični predlog Srbije kada je reč o rešavanju pitanja Kosova u dijalogu - "razgraničenje".
Dačić je posle skupa "Svet u previranju i budućnost Evrope i Balkana" u Beogradu u odgovoru na pitanje Radio Slobodna Evropa, rekao da će se, "ukoliko ova ideja ikada bude na stolu", o njoj izjasniti dve strane.
Prema njegovim rečima, pitanje gde bi bila linija razgraničenja još nije određeno jer to pitanje, ukoliko predlog bude prihvaćen, treba da se definiše u dijalogu Beograda i Prištine.
Автоматски споено мислење:
Моментално до кај е дијалогот:
Разграничувањето со доаѓање на Албин Курти е невозможен, он беше против.
Заедницата на српските општини е очигледно дека ќе се формира.
Сад и Еу велат дека тоа ќе биде заедница со ограничена власт, односно во никој случај нема да биде нова Република Српска.
Србија де јуре нема да го признае Косово, а де факто ќе го признае.
Србија ќе склучи меѓународен договор со кој се обврзува дека никогаш нема да го нападне Косово, ќе има демаркација на границата, ќе признаат се што доаѓа од Косово исто како признаваат се што доаѓа од држави со кои има дипломатски односи (лични документи, дипломи, регистарски таблици итн), нема да го спречат Косово во зачленување во било која организација, нити јавно или тајно ќе лобира за попречување на Косово дури и во ООН итн итн.
Значи овие работи веќе се договорени и прифатени од двете страни во Охрид, сега е моментот само кога ќе се применуваат. Курти сега се бори првин Србија де факто да го признае Косово, а Косово потоа да оформи заедница на српски општини.
Наравно дек си глуп, не си ти криф, шиптаp си.
На Кадаиф му реплицирам за споредбу сс Македонију, а иначе стоју си на стаф дека јутре да зарати без никакфу надворешну вмешаност, Србија ке не порази сфи две ипол државе.
Ајде бе кажи више едн пут, кои су ви предци козо планинска сс три здрави зуба у цело село што ги имате.
За што, за војската што беше на граница а веќе не е, после само еден телефонско јавување ?
Вучиќ се стори причина, Нато го зголемува бројот на војници на Косово, посебно британците, ќе има повеќе пари за трошење низ Косово.
Инаку испуштивме да коментираме некој работи:
Кога кажаа од косовска страна дека имало преку 30 терористи, србите негираа.
Кажаа дека влегле во манастир, негираа.
Кажаа дека има оружје во манастир, негираа.
Кажаа дека Радојчиќ бил водач на групата, негираа на големо, кога излезе снимката каде се гледаше дека е он, кажуваа дека е ЛАЖНА, тоа дури го кажа на телевизија Ивица Дачиќ, кој рече дека снимката е лажна бидејќи се гледало СНЕГ и дека косоварите сакаат преку Радојчиќ да ја вмешаат српската држава како организатор, но дека не може, бидејќи Радојчиќ не бил таму ... ахаххахах, Радојчиќ меѓувреме призна дека бил, а денес бил како обичен граѓанин да даде објаснување што се случило.
Јасно ли ви е кој е организатор.
„Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voleli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić i komentarišući snimak na kom se navodno vidi Milan Radoičić, rekao da se “čak vidi i sneg” na snimku.
“Bio je i sneg, to govori da to nije snimak od tog dana”, rekao je Dačić.
Зошто бе истите овие не напишеле ништо за Диво Населје?Погина 1 косовски полицаец,а 2015 погинаа 8 македонски.Кажи ми шо уствари бараа косоварите во Диво Населје со толку оружје и муниција?Истите тие предходно ја нападнаа караулата Гошинце.Дај бе не бидите воолку лицемерни.И дај кренете му еден споменик на сред Приштина и Чаир на копитото од Муртино,заслужи лигушот.Направи многу за албанската кауза..
Автохтоноста никогаш не била карта, таа карта вие сте ја наметнеле, единствената карта што ја би употребувал е тоа што секој било каде да живее треба да има еднакви права и шанси за живот како мнозинството, тоа го мислам и за србите во Косово, секој кој има дом во парче земја било каде да е има право на достоинствен живот.
Не може никогаш србинот да добие права и дом во Косово, бидејќи најпрво домот му е одземен. Косово е креирано по пат на тероризам и сепарација, без за тоа да се праша никој таму што живее, да не збориме за целата територија на србија.
Исто како што Русија се обидува да ја расцепи Украина, истото што го правеше во Молдавија, Грузија итн.
Така што тој наратив за "права" е смешен. Правата албанците можат да си ги остваруваат во Албанија, како што ги испратија Ерменците назад во Ерменија.
Автохтоноста никогаш не била карта, таа карта вие сте ја наметнеле, единствената карта што ја би употребувал е тоа што секој било каде да живее треба да има еднакви права и шанси за живот како мнозинството, тоа го мислам и за србите во Косово, секој кој има дом во парче земја било каде да е има право на достоинствен живот.
Тоа кажи му го на Грците и Бугарите што нашинците немаат никакви права и важат други правила, а на друго место важат други правила. Сакам да кажам нема правила кој како си ја наредил така
Не може никогаш србинот да добие права и дом во Косово, бидејќи најпрво домот му е одземен. Косово е креирано по пат на тероризам и сепарација, без за тоа да се праша никој таму што живее, да не збориме за целата територија на србија.
Исто како што Русија се обидува да ја расцепи Украина, истото што го правеше во Молдавија, Грузија итн.
Така што тој наратив за "права" е смешен. Правата албанците можат да си ги остваруваат во Албанија, како што ги испратија Ерменците назад во Ерменија.
Знаеш ли дека околу 2/3 од србите кои живеат на Косово се колонизатори, во превод значи не се постари од 105 години, знаеш ли ?
Моментот кога Србија го освојува Косово и кога големите сили се согласуваат со тоа и го признаваат како дел на Србија, на Косово албанците биле големо мнозинство.
Дури ни хрватска немала повеќе хрвати, одошто Косово имало албанци, во проценти.
За БиХ да не збориме, исто и за Македонија и Црна Гора.
1999 се исправи една голема грешка и неправда од страна на меѓународните.
И србите се свесни за неправдата и затоа веќе ја признале, само треба некој да ја објави.
За колонизаторите да не биде дека лажам, имаш попис од 1921 и 1931, православното население на Косово пораснало од 93.000 на 150.000, тоа е пораст за 61% што е невозможно да се постигне по природен пат, а дрпските колони дошле уште пред 1921-ва.
Имаш по интернет и мапи и писанија за тие колонизатори, побарај слободно.
Знаеш ли дека околу 2/3 од србите кои живеат на Косово се колонизатори, во превод значи не се постари од 105 години, знаеш ли ?
Моментот кога Србија го освојува Косово и кога големите сили се согласуваат со тоа и го признаваат како дел на Србија, на Косово албанците биле големо мнозинство.
Дури ни хрватска немала повеќе хрвати, одошто Косово имало албанци, во проценти.
За БиХ да не збориме, исто и за Македонија и Црна Гора.
1999 се исправи една голема грешка и неправда од страна на меѓународните.
И србите се свесни за неправдата и затоа веќе ја признале, само треба некој да ја објави.
За колонизаторите да не биде дека лажам, имаш попис од 1921 и 1931, православното население на Косово пораснало од 93.000 на 150.000, тоа е пораст за 61% што е невозможно да се постигне по природен пат, а дрпските колони дошле уште пред 1921-ва.
Имаш по интернет и мапи и писанија за тие колонизатори, побарај слободно.
Ако напраиш попис во Дебар сигурно повеќе албанци него македонци ќе има, тоа му дава за право Дебар да се отцепи и да прогласи независност?
Косово никогаш не бил држава, никогаш не бил посебен политички ентитет, никогаш немал територијален ексклузивитет. Имале како провинција одредена автономија во време на југославија, исто како Војводина. Толку.
Идеите на албанците во Косово низ годините биле само идеи, не створиле никогаш држава и република во никаква форма бидејќи не се реално државотворен народ.
Македонците се избориле за да бидат посебен субјект во рамки на федерацијата со посебна власт и утврдени граници, исто како другите народи кои сега имаат држави.
Така да делувањата на албанците на косово беа и останаа од терористички карактер и се 99% исти како тукашните желботеки за илирида во западна македонија, нормално по пат на тероризам.
До некапацитетот и недржавноста на албанецот ќе да е, другите не се криви.
бадијала се курчат, го изгубија Косово и никогаш нема да го вратат, нека си го признаат и така не им треба со милион шиптaри и нека тераат напред без да се глупираат.
...чекај малку, како тоа не им треба српска земја со цркви и манастири и толку природни ресурси, затоа америте се таму под земја како кртици копаат рудните богаства, всушност што е Бонстил да не е случајно воена база
...ти не го знаеш изгледа нивниот менталитет на узурпација во секој сегмент, па и на земјиштето, прво ќе посегнат по туѓо земјиште полунапуштено, заградувајќи го туѓиот простор со гранки, па потоа преку ноќ ќе изникне дрвена ограда, па потоа ограда со цигли и бетон, па потоа ќе удри сламаица куќарка, па ќе ја ојача со столбови, да на крај дигне куќа на три спрата и да се удира во гради дека тоа земјиштето од прадедому, а имал тапии од Али паша.
...е тоа е нивни менталитет што секаде го применуваат, узурпирање и претворување во свое земјиште користејќи ги сите дупки во законите, а богами и фрлање добра пара кон појаките за заштита, па кога ќе му го дадеш прстот од раката ,,ај греота,, ти отиде и целата рака...дај го така Косово, па после по автоматизам на тој нивни менталитет ќе се префрлат во јужните делови на Србија (Санџак), и како метастаза ќе се шират чопоративно и отиде цела Србија јабана.
...едноставно треба да се учиме од природните закони во животинскиот свет, каде и таму кај животните има чопоративни напад, посебно кај хиените, се осмелуваат дури и лавот да го нападнат додека го јаде оброкот ако се над четири хиени, па да му го земат, ако лавот е прејаден и му е досадно да ги избрка и ќе си замине, тој веќе самиот си пресуди, па било каде ќе биде тој ќе биде нападнат дури од истите хиени, но ако лавот, најчесто реагира со шапата давајќи им до знаење дека нема рчкање со него, хиените се повлекуваат, па после лавот и да се тргне од недојадениот оброк, хиените не се враќаат назад кај тој оброк.
Ако напраиш попис во Дебар сигурно повеќе албанци него македонци ќе има, тоа му дава за право Дебар да се отцепи и да прогласи независност?
Косово никогаш не бил држава, никогаш не бил посебен политички ентитет, никогаш немал територијален ексклузивитет. Имале како провинција одредена автономија во време на југославија, исто како Војводина. Толку.
Идеите на албанците во Косово низ годините биле само идеи, не створиле никогаш држава и република во никаква форма бидејќи не се реално државотворен народ.
Македонците се избориле за да бидат посебен субјект во рамки на федерацијата со посебна власт и утврдени граници, исто како другите народи кои сега имаат држави.
Така да делувањата на албанците на косово беа и останаа од терористички карактер и се 99% исти како тукашните желботеки за илирида во западна македонија, нормално по пат на тероризам.
До некапацитетот и недржавноста на албанецот ќе да е, другите не се криви.
Како тоа република да имаат кога од пет вековно отоманско владеење преминуваат директно на српска, се бореле за таа територија неуспешно, никогаш не престанале да се борат.
Како тоа и даваш на Србија легитимитет да го посвојат Косово кога немале мнозинство и не било нивно барем 500 години, а ако се вратиме бајаги наназад србите дошле од зад Карпатите.
Секое планско и организирано истребување на шиптapска популација од Балканскиот Полуостров без разлика дали со раселување, требење, биохемиски методи и слично, ја има мојата целосна поддршка.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.