Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Vakva ruska pobeda vrz usa vo ukraina ni jas ne ocekuvav. Toa definitivno ke ima posledici vrz balkanot. Kakvi, doprva ke doznaeme. Licno mislam ke se pocne od bosna pa nadolu Kon kosovo

StaFFOne има генетска поврзаност со бугарските Словени, тоа значи дека според анализата на неговото потекло, најблиската генетска корелација е со популациите кои се историски поврзани со Бугарија. :pos:

Како дојде до овој заклучок? Еве и да сум некако поврзан со Бугарите, ти што си бе другар? У камп си роден. На ливада. Примен во Македонија, дадено секое право за егзистенција. Ве мава пубертет и почнувате да палите знамиња и пцуете химна.

Дали си видел малцинство освен вашето, да пали други знамиња во држава каде живеат? Да плукаат по химна, знаме, грб, јазик. Да плукаат воопшто по народот по кој е крстена државата каде живеат. Тоа го правите само вие; и избеглици од пичке си матер кога доаѓаат во развини земји.

Иначе, твојата „најблиска генетска корелација“ е со Троглодит (исто како и мигрантите). Уназаден. Пештерско суштество. Заборавен во времето. Плука по образование и не учи јазик на матична држава од каде татко му лебот го вади. Се пали со Голфот од чичко му и најголемо животно достигнување му е протест или митинг на Дуи за да извади учк знаме. Коментира #Respectttkomandant на друга дива орка која изгубила власт и држи говор дека орелот лета високо.

Еве, дури и форум ви даваме. Колку толку пробуваме да ве скротиме. Што не дискутирате на некој ваш шконтарски форум? Што трошиш време и енергија тука?

Vakva ruska pobeda vrz usa vo ukraina ni jas ne ocekuvav. Toa definitivno ke ima posledici vrz balkanot. Kakvi, doprva ke doznaeme. Licno mislam ke se pocne od bosna pa nadolu Kon kosovo

Оваа нова администрација им тера инает сега на ЕУ. Видоа дека стварно ги дереа американциве за пари а голем дел одат во погрешни сектори (лгбт, транс, бутање влади итн итн итн)

Русите трљаат раце, Американциве ги дупат сите други. Ама долг инает од 2те страни е лошо, посебно за вакви бедни држави како нас (зборам во насока на економија). Се дигаат такси, провизии, давачки...

Во однос на територијални поделби или „конфликти“, ако Европа (големиве како Германија, Франција, Холандија...) продолжат да имаат се поголеми проблеми со избеглициве, ако они дома не можат да се опорават и се фокусираат на нивен народ т.е на нивни домашни протести и нереди... и притоа барем една до две европски држави ја подржи Србија во случај покаже интерес за Косово или бар за дел (да кажеме северот), ќе биде тензично. Не знам дали до војна ама ќе биде тензично.
И нас тоа воопшто не ни одговара. Граничиме со 2цата и цел свет ќе гледа да те избегне. Плус ќе глумиме демократија и за мир во куќа ќе ја кривиме Србија или пак ќе преќутиме. А оркиве наши по цел свет на состаноци ќе даваат интервјуа за агресија на Србија.

Последно уредено:
Немаат победено уште, мене па ми личи дека ги местат сами да си се пукаат во нога... Инаку натаму идат работите а за тоа подвлеченото: од твојата тастатура на божји монитор да иде. :unsure:

Albancite se finansiski pomokni od koga bilo. Albancite ne se u 97' koga albanija beshe u graganski rat, koga nemashe kontakt, koga srbija beshe fortifikovana na samata granica so 30k vojnici, logistika, bunkeri, rovovi.. Koga srbite imaja najvisok moral za rat, i iskustvo posle hrvatska-bosna.. Alo 2025 godina sme. Srbija voeno e dosta sjacana poslednite godini, no vidno e so ukraina deka celoto nivno finansiranje zamina u kurac. Eden tenk so 100$ se unishtuva :) A za dronovi, im pokazavme koj e najbolji u sred beograt :* Mada shto ovie se dzaba temi, srbija znae deka se e zavrsheno, kosovo e republika, samo kurtoni kako vas pishuvaat i komentiraat so vakva logika.. No sepak, iskreno... Sekoe mozhno takvo scenario, so vas e game over da znaete :* Srpski k*ropushaci! Cekamo vas :pos:
За потсетување.Србите пред некое време купија од Франција 12сет Рафали.

А автобусите ви пристигнаа ли на вас а Болоњезе?
kolku imate kulturna i politicka povrzanost so srpskata propaganda, toa cudo neshto.. Za mene e nerazbirlivo duri i shtetno za samite makedonci podrzuvanjeto na masakrite koi gi napravil toj genociden narod, pa makar i vrz vas kako malcinstvo na balkanskite prostori :) Cela istorija ve sabotiraat, ve koristat, imaat kulturna dominacija, sekogash ve negirale i nacijata i jazikot, da ne gi spomnuvam BAN - crkvata i delumnata "avtonomia" do 2022 godina, i ushte milion stvari... Ova e posleden moj post na ovaa tema.. I can't deal with this. :cenzura:

kolku imate kulturna i politicka povrzanost so srpskata propaganda, toa cudo neshto.. Za mene e nerazbirlivo duri i shtetno za samite makedonci podrzuvanjeto na masakrite koi gi napravil toj genociden narod, pa makar i vrz vas kako malcinstvo na balkanskite prostori :) Cela istorija ve sabotiraat, ve koristat, imaat kulturna dominacija, sekogash ve negirale i nacijata i jazikot, da ne gi spomnuvam BAN - crkvata i delumnata "avtonomia" do 2022 godina, i ushte milion stvari... Ova e posleden moj post na ovaa tema.. I can't deal with this. :cenzura:
А вас не ви е малце глупо што дркате на Австријци, Германци и Американци што ве користат како топовско месо за креирање проблеми на балканов и што ве користат како мафијаши да им извршувате прљави криминални активности ?!
Знам дека не ви е глупо затоа што сте глуперди со 80 IQ и што мислите дека ако бидете нечии измеќари, тој некој многу ќе ве поштува.

Најлесно е да си кажеш дека другиот нешто подржава и така да си живеете во илузија.

Абе, не ти е ова ТВ21 па да си кажуваме приказни. Нема нација на балканов која не си ебала мајката со друга нација. Едино бугарите што мрселе муда кај стигнат.

Разлика помеѓу вас со татари, цигани и четници е што вие тука останавте, живеете и истовремено и се посерувата на оваа држава. Затоа ве мрзиме, не е дека ги сакаме србите.

Зошто ти е тешко да разбереш дека не бараме утеха во други држави, туку едноставно вас не ве сакаме? Кратко и јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom