Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
На големо барање на... не знам како се викаше, еден дечко од проукраинскиот камп, се рестартира спамањето дневни мапи.

Situation on Kherson front: Recent Russian shelling confirmed UKrainian Army increased the area of control north of Pidstepne.

photo_2023-11-06_00-43-16.jpg

Sitution on Zaporizhia front: Some modifications were made north of Stepove which shows Ukrainian Army is closer to the village than previously thought.

photo_2023-11-06_00-55-37.jpg

Situation north of Bakhmut: After taking control over the treeline south of Berhovske Reservoir Russian Army made new advances forcing Ukrainian Army to withdrew to the railway.

photo_2023-11-06_00-55-25.jpg

Сето ова олово мора да падне некаде...

Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Долга е раката на КГБ.....ликвидиран помошникот на Залужни

Danas, pod tragičnim okolnostima, na njegov rođendan, poginuo je moj pomoćnik i blizak prijatelj, major Genadij Častjakov sa porodicom. U jednom od poklona je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija su ostala supruga i četvoro dece. Moje najdublje saučešće porodici - napisao je Valerij Zalužni

Danas, pod tragičnim okolnostima, na njegov rođendan, poginuo je moj pomoćnik i blizak prijatelj, major Genadij Častjakov sa porodicom. U jednom od poklona je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija su ostala supruga i četvoro dece. Moje najdublje saučešće porodici - napisao je Valerij Zalužni
Ама ти не гледаш вести изгледа... Едноставно бил невнимателен со граната која ја имал дома.

Подарок гранати ги распаковале со синот за роденден...... за секој случај повеќе парчиња ако една не заврши работа

Не ќе се овие КГБ. Ако примети немаат ниту еден член политички или армиски така декласирано.

Зошто така играат. Тоа незнам.

Ова ќе да е меѓусебна пресметка. Веројатно Зељо и ко против Залужни. Посебно после изјавите од луѓето на Злаужни и тој самиот дека на фронтот е капс за нив.

Situation on Zaporizhia front: Ukrainian Army increased slightly the are of control west of Robotyne.

photo_2023-11-06_23-51-56.jpg

Situation north of Avdivka: Positional battles continue at the railway north of the city in which Russian Army increased slightly the control over the sector of the railway east of Stepove.

photo_2023-11-06_23-54-15.jpg

Ќе биде многу интересно изгледа во Украина, падна помошта и одма снема доволно за да украдат сите и ете ти карање.

Моментално северната дупка е ништо во ниво на корупција како што е Украина, таму на големо се краде од пари до оружје, да можат и тенковите да ги спакуваат во кутија и нив ќе ги продадат, имаше неколку високи функционери/воени лица кој ги фатија, ама оти се фалеа со парите, а не оти крадеа, којзнае колку има што бројат милиони во моментов.

Да видеме како ќе се одвива работата, ама можно е и да ја спукат и да има и воен удар, русите напаѓаат по цел фронт, кловнот нема доволно пари изгледа штом моле и за кредит и ги спремаме пуканките и гледаме нова епизода во која за првпат не го знаеме крајот.

Ќе биде многу интересно изгледа во Украина, падна помошта и одма снема доволно за да украдат сите и ете ти карање.

Моментално северната дупка е ништо во ниво на корупција како што е Украина, таму на големо се краде од пари до оружје, да можат и тенковите да ги спакуваат во кутија и нив ќе ги продадат, имаше неколку високи функционери/воени лица кој ги фатија, ама оти се фалеа со парите, а не оти крадеа, којзнае колку има што бројат милиони во моментов.

Да видеме како ќе се одвива работата, ама можно е и да ја спукат и да има и воен удар, русите напаѓаат по цел фронт, кловнот нема доволно пари изгледа штом моле и за кредит и ги спремаме пуканките и гледаме нова епизода во која за првпат не го знаеме крајот.
Ја би сепак да ги почекаат Русите Абрамсите и F16ките...

Пред некој ден овие објавија дека Ф16 веќе се во Украина.

Шојгу, некаде во исто време, изјави дека во тој случај РФ истите ќе ги уништи за 20 дена...

и Рибар пред некој ден најави за ова, околу 5 авиони веќе се префрлени во Украина. Наводно ќе ги летаат платеници.
Па инфото од видеото е веројатно вистина, не верувам дека Шојгу би давал изјави на нечии шпекулации.

Situation at Ugledar front: During the past week this part of the frontline witnessed an escalation as forces tried to improve the positions. Russian Army managed to advance some hundred meters north of Mykil's'ke while Ukrainian Army managed to reenter again in some buildings of the dacha area east of Pavlivka.

photo_2023-11-07_10-37-55.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom