Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа се повлекле ВСУ од Свитлодарск.

Од регуларна војска со тенкови и хермелини до бандерамобили. Уште па САС ги користеле овие, мене прва работа што ми доаѓа на памет ми се африкански војски и ИСИС.

Последно уредено:

Од регуларна војска со тенкови и хермелини до бандерамобили. Уште па САС ги користеле овие, мене прва работа што ми доаѓа на памет ми се африкански војски и ИСИС.

tie koristea tojoti.... ovie se level pod tojota, kutrive so nisan se...

Ќе ги потепаат како зајци :facepalm:

Со овие пикапиве ќе пукаат по тенкови и авиони ? :ROFLMAO:
Да таму ли стигнаа

Доста е активен фронтот утрово.

Конфирмација дека ВСРФ го зазеле Свитлодарск стигна и од ГШ на ВСУ. Важен фортифициран град на ВСУ е изгубено но се спасија од опкружување. Колку што знам браната не ја уништија успешно што значи ВСРФ имаат пат за да напредуваат кон север.

FThU33jWAAIZdYo

Untitled.png

Наводно и Новолуганское било зазедено од ДНР.

FThYyzgXEAccYvV

Лиман наводно целосно е заземен од ВСРФ но нема видео/слики како доказ. Проукраински извори велат дека има се уште трупи на ВСУ во градот но Русите го контролираат поголемиот дел.

FThWv9EXwAIE4Gc

Наводно патот Бахмут-Лисичанск е целосно отсечен.

FThZg7uXwAE9iT-

@Gags уште еден руски маневар?

Ќе видиме, можеби ќе лансираат офанзива ВСРФ од двата брега на Дњепар. Инаку изворот е Арестович така да...

Дел од напредувањата горе.

FTg1mRkWUAAYptW

FThJ_pSWYAAHyB-

FTeU2qXXwAEyqK_

Последно уредено:
Наводно патот Бахмут-Лисичанск е целосно отсечен.

FThZg7uXwAE9iT-

Ќе видиме, можеби ќе лансираат офанзива ВСРФ од двата брега на Дњепар.
Ако е ова вистина, наздравје бричење.
Навивачите на Украина сега само можат да се навратат назад на темава и да видат што постувале и што им било битно, во деновите кога беа заземени Изјум и Попасна. Слики и видеа од тенкови, вероватно.

Мислам дека у наредниве денови ќе мора да се појача наративот за мајмунски сипаници.
Или, идемо опет со наративи за завршување на своите одбрамбени задачи и нова, овој пат, помасовна евакуација на сигурно.

Се распадна украинската одбрана од Хорливка до Северодонетск. Мислам дека кај Бахмут се уште силно утврдени.

Ситуацијата во Лиман, првата е неутрална а втората е проукраинска мапа.

FTizd5iWQAAG-dL.jpeg
FTip0xLX0AYE2FU.jpeg
Автоматски споено мислење:

Цитира проукраински извор и мапа.

FTit2QbWYAMhU5J.jpeg

Последно уредено:
Soledar ako go osvojat, tolku e od podrskata za Lisicansk i Severodoneck.. ke gi opkolat i nema potreba da vojuvaat, moze kako azovstal da gi ostavat da se predadat..

Гувернерот на Луганската Област во неговото излагање кажува дека ВСРФ напаѓаат [меѓу другото] кај Белогорливка. Тоа е местото под р. СД, тоа значи дека Русите успешно ја поминале реката а ВСУ не успеале да ги спречат во тоа.

Наводно новиот грб на Мелитополската област.

photo_2022-05-24_21-41-31.jpg

Можда загинале во Украина а може е случајност.

photo_2022-05-24_22-28-22.jpg

@Klinton Твое мислење за ситуацијата, поточно што ти би правел на местото на Украинците? Ќе се повлечеш од Северодонецк, би организирал против напад или нешто трето?

Последно уредено:
Според ова што гледаме се остварува сценариото на Арестович за војнава и дека ако не победат ќе бидат асимилирани од Русија за десет до дванаес години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom