ТРАНСПЛАНТАЦИЈА на коса

• Креатор на темата Креатор на темата Turk
  • Време на започнување Време на започнување
Кое е вашето искуство со Sistina, VATANMED? Дали знае некој колку се движат цените во овие клиники?

Здраво дечки, не знам дали е за овде прашањево ама можеби некој ќе се најде, правев хирушки зафат на глава, поточно отстранував брадавици на глава со големина околу 2 сантими, е сега пред да го правам зафатот го прашав на докторот дали ќе ми расте коса на местото или ќе имам дупки и тој рече дека ќе расти коса, ама 3 месеци поминаа сеуште не ми има пораснато коса на местата и имам дупки дали некој имал вакво искуство, дали треба појќе време да помине за да заздрави раната или нез

Здраво дечки, не знам дали е за овде прашањево ама можеби некој ќе се најде, правев хирушки зафат на глава, поточно отстранував брадавици на глава со големина околу 2 сантими, е сега пред да го правам зафатот го прашав на докторот дали ќе ми расте коса на местото или ќе имам дупки и тој рече дека ќе расти коса, ама 3 месеци поминаа сеуште не ми има пораснато коса на местата и имам дупки дали некој имал вакво искуство, дали треба појќе време да помине за да заздрави раната или нез
Дали ти е ласерски горено месото ? Ако е , ќе имаш минимална лузна и ќе ти зарасне за три месеца . Вадев на десна страна на главата , опасна бемка над увото , почетокот беше ист со видлива дупка од горењето со ласер но со тек на време ако не се оштетени корењата на влакната , ќе ти се повратат . Само имај трпение . Кај мене е пола пола . Делумно остана голо и мала лузна . Бев приморан да вадам заради премногу крварење оти беше поткачена бемката . Мене ми дадоа како спрејче да прскам за дезинфекција и обавезно миење секоја вечер глава .

Без финастерид ако трансплатирате за неколку години ќе изгледате на искубани кокошки и ќе се каете шо воопшто сте се подлегнале на таква процедура и сте си ги фрлиле парите.

Just sayin...

Без финастерид ако трансплатирате за неколку години ќе изгледате на искубани кокошки и ќе се каете шо воопшто сте се подлегнале на таква процедура и сте си ги фрлиле парите.

Just sayin...
do explain pls

Ако не знаете што се финастерид и миноксидил напрајте едно истражување па вратете се на темата. Или читајате ја темава од старт, се е објаснето.

Ако знаете, тогаш би требало да ги знаете и последиците од нив. Тоа како за вовед.

Е сега, како единствени докажани третмани против ќелавост, докториве за трансплатација nowadays многу умешно прикриваат дека треба да пиете финастерид (за да не ве одвратат поради нус ефектите и да ви ги земат паричките )за да го спречите ДХТ хормонот да го уништи остатокот од вашата природна коса.
На пример, доколку пресадувате напред кај залистоци и hairline, доколку не пиете блокатор на ДХТ хормон, останатиот дел од вашата коса ке продолжи да се повлекува наназад и или ќе остане само пресадената коса, или и таа ке отиде заедно со преостанатата коса.
Во зависност од колку агресивна алопециа имате, може да биде година две, максимум 3-5.

Направете истражување за пресадување без финастерид конкретно и видете ги последиците по некоја година.

Испрашајте ги докторите пред да пресадувате, гледам зема замав пресадувањево на велико ама дечкичиве што се пресадуваат абер немаат што значи финастерид а не пак да пијат.

П.С. Не постои алтернатива на финастерид. За жал.

Или кур или коса, така отприлика ќе му дојде вака народски кажано.
Има и такви кои не им смета.

не вреди со пресадување да се замара човек. Ко прво треба да имаш материјал од каде да земат, и тоа за неколку пресадувања за да имаш добар ефект. Неколку вакви пресадувања ти се грубо 5-6 илјади евра минимум. Машинка ти е 1,000 денари и каде каде поисплатливо.

не вреди со пресадување да се замара човек. Ко прво треба да имаш материјал од каде да земат, и тоа за неколку пресадувања за да имаш добар ефект. Неколку вакви пресадувања ти се грубо 5-6 илјади евра минимум. Машинка ти е 1,000 денари и каде каде поисплатливо.

Или Миноксидил како поевтина варијанта, ако ти се замара секој ден да го ставаш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom