Маракана

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.243
Поени од реакции
26.437
Едно од моите омилено-неомилени места и мислам дека заслужува посебна тема. Какви се вашите искуства со Маракана? По мене знаат да направат одлично веселје ама и ептен катастрофална атмосфера во зависност од бендот, вечерта, репертоарот, па и луѓето што дошле. Важно многу клубови се отворале, затворале, па има зимски, летни, шминкерски, клаберски, шемаџиски а Маракана си е Маракана-класика.

Сум налетувала на супер свет и добро музиче- не секогаш по мој кеиф, ама во принцип е добро.
Маракана е секогаш опција, на лето или на зима.
Само е мало местото и премногу загушливо.

Се согласувам со сусаро единствено место кое што не згаснува во градов.
Атмосферата знаела да биде топ и знаела ептен лоша да биде зависи највеќе од бендот од денот во неделата итн.
Треба некогаш да се собереме од форумов да идеме на свирка да си поминеме убаво сите!:music3:

Имам само еднаш отидено,под туѓа иницијатива,добро беше,иако малце бездушно,премногу спори песни свиреа,ни за играње ни за пеење не беа,ама изглеа така ми се погоди тој ден,важно ќе има следен пат.

Јас бев денес. Ух очајно. Пред мене стоеше момче од [thread=14816]ОВАА[/thread] тема:vozbud:, а температурата беше околу 45 степени. Бендот... боже, мислев дека Маракана има повеќе стил од тоа:pop:. Едно време беше најдобрата дестинација што може еден бенд да ја посака во Мк. Не верувам дека тоа станало имиџ на Маракана, и ќе ја посетам повторно секако:ojea:... но ова денес... фуј.

Јас сум релативно нов коа станува збор за Маракана, ама ќе пишам ред - два, три.
Гадфлај Баба, не ти пеел Серпико, да па видиш атмосфера у Маракана (да, и тоа се случи еднаш, Бени му го даде микрофонот на Серпико наш форумски, и тој ја испеа Крени према мени.)
Најлош бенд што свири у Маракана се ВИП (стари досадни кумановци).
Останатите денови има поарни бандови ама по којзнае кое правило минатиот викенд беа и в петок и в сабота (ми олесна коа го дознав ова, инаку немав пари за искачање)

Ентериерот како што иам слушано од стари рокеришта, не е сменет откако е отворено местото.
И кај тоа 45 степени внатре, па Маракана има најбољи клима систе, се отвора сфе што е врата или прозор и фуче промаја од сите страни.

Во Маракана иам наидувано на прави рокеришча (по рокери и од Сусаро, ЉОЉ) ама и на тешки случаи од типот на цурици и сељачишта кои ги одбиле на врата у Колосеум па ај у Маракана, таму не те враќаат на врата.

Ова лето само 2 пати беф у Маракана, првиот пат ми беше тиња, (свиреа ВИП) не помогна ни лепо друштво, ни ништо, а вториот пат беф на Бени, и околу него се измењаа неколку момци на тапани, гитари па и на микрофон, најдобра атмосфера откако идам у Маракана. А и плус имаше многу драги луѓе таму и некои стари забегани рокеришча па и млади мошне интересни ЕМО деца.

На моја огромна жалост уште не сум нашол друштво за да отидам на добра свирка во маракана.

Ја избегавав едно време бидејќи почнаа балерини и бош фраери да ми одат таму а за таква атмосфера си го имам Колосеум. Кога одам во Маракана одам за свирка и олабавена атмосфера не за шемаџилук.
Башка ми свиреа Michael Jackson, Ace of Base, Gloria Gaynor, YMCA, 'm your Venice, I'm your fire your desire и такви мити некои...
Една сабота на сила ме станаа да одам демек момциве што се вечер се друг тертип. И стварно беа. Dame and friends растурија Rage, Led Zeppelin, System of a Down, Nirvana, Metallica, Deep Purple, Black Sabbath... Беше лудо и незаборавно. Сега нешто ги нема ама прва прилика им одам. VIP sucks big time. Ладно пиво секогаш, достатен кислород никогаш... Најсимпатичните, отворените, интелигентните девојки сум ги среќавал таму далеку од Red District Area на кеј и тамошните бордели. Кој бил ќе зажали. Кој не бил ќе зажали повеќе.

Sussaro-Тончи кај идеш вечер бе?
Tonchie-У Маракана.
Sussaro-А кој се вечер?
Tonchie-Појма немам.
Sussaro-Е тоа е клабер!:pos2:

На моја огромна жалост уште не сум нашол друштво за да отидам на добра свирка во маракана.
ПП имаш? Е па шчо мрчиш.

Еее ремет низаеден. ЌЕ вииш ти!!!
Па тогаш не им го знаеф распоредот на бендовите у Маракана, а и сеа слабо...
Знам дека
понеделник се Ај Кју
вторник не знам...
среда не знам...
четврток се Бени и дружина голема
петок се ВИП
сабота се оние супер деца на кои уште не знам како им се вика бендот.
недела... пак не знам...

Ама како што се случи викендоф и петок и сабота ВИП. Ај ваљда следниот викенд ВИП ќе бидат на одмор а ќе ги има оние фини деца.

Маракана само у четврток...

Како се викаа оние мислам у петок свиреа-а бе буцконо низок шо свират се хард песни соад, блек сабат и такви работи ?
Ај кажете како с викаат и кој ден се ми скурчи од овие кумановциве ем се срање ем мислат дека се добри!

Како се викаа оние мислам у петок свиреа-а бе буцконо низок шо свират се хард песни соад, блек сабат и такви работи ?
Ај кажете како с викаат и кој ден се ми скурчи од овие кумановциве ем се срање ем мислат дека се добри!

е де тие како се викаат и јас се чешам по глава? Прашање од милион долари.

Ne sum bila vo mara 2god ne mi se veruva so slusam pa tamu se lumpuese sekoj mozen den so se ponedelnik:nesvest:

Сусаро, што се форсираш со теми за вакви места бе друже? Пиши си таму, во Вивенди душа оставив, во Кампинг младоста ја поминав, во Илинден најбољи сум си поминувал, во Македонска Куќа најскупо пиво сум пиел. Шо се срамиш, кажи си, кафански луѓе сме си ние. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom