Што би, или правите со вишок пари?

• Креатор на темата Креатор на темата micofico
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој инфо која ке биде новата компанија што ја спремаат кај нас да работи со инвестициско злато?
Od kaj ti e informcijata deka se spremat da pustat kaj nas inv.zlato ?Mislam dali e sigurna ?Srbija i Bugarija veke imaat takvi kompanii kade mozes da kupis inv.zlato.

Баш муабет од вчера, на еден друг форум(руски). На прашање зошто сме учеле толку години (јужуал инженерско кукање), одговор е дека сме учеле да се потчинуваме и да не таласаме многу многу :(
Остај Шолохов, Тихи дон си е супер книга! Образовниот систем уствари е за сузбивање на идвидуализмот кај народот. Што подалеку се оди со образование, тоа поуниформен станува начинот за размислување. И воопшто чуму му е на раководството човек кој разбира финансии и монетарна политика? Нека учи таму како се прави асфалт и нека гусла у некоја вуко**бина, не да пресметува камати и да печали пари!
Образованието е бесплатен ручек. Ако ти даваат јади што ти е мерак остатокот фрли го на свињите. Народ се пали на образование. Но најкорисните работи сам треба да ги учиш. Т.е. е своја манџа да си зготвиш.
Сеуште мислам каде да ги применам 50страни опис на сабјата на еден Козак. :P
Ваљда за да тупам колку Путин е голем...ако размислам поубаво.

Последно уредено:
Od kaj ti e informcijata deka se spremat da pustat kaj nas inv.zlato ?Mislam dali e sigurna ?Srbija i Bugarija veke imaat takvi kompanii kade mozes da kupis inv.zlato.

Од приватна FB група за крипто инвестирање

Можеш и сега да купиш. Го има кај сите брокери што нудат пристап кон странски пазари. Ако мислиш на физичко инвестиционо злато. Не ти треба тоа само провизии ќе плаќаш и има трошоци за складирање и безбедност.
Јас имам и злато и сребро и платина и рудници и етф или сум имал некогаш нешто од ова.

Можеш и сега да купиш. Го има кај сите брокери што нудат пристап кон странски пазари. Ако мислиш на физичко инвестиционо злато. Не ти треба тоа само провизии ќе плаќаш и има трошоци за складирање и безбедност.
Јас имам и злато и сребро и платина и рудници и етф или сум имал некогаш нешто од ова.
Da, mislam na fizicko zlato.Mozes li da mi kazes preku koi brokeri i kolku se proviziite ?

Da, mislam na fizicko zlato.Mozes li da mi kazes preku koi brokeri i kolku se proviziite ?
Јас тргувам речиси исклучиво со хартиени метали. Сите поглавни меѓународни брокери нудат такви услуги на пример interactive, Schwann... IlIRIKA од регионот. Провизии се 0.5% Ибан, окулу 0.5% брокерот, 0.5% ЕТФ и курсни разлики. Се на се окулу 4% за цел круг, купување и продавање. На поголема сума е помалку. На физичко имаш 15% провизија 18%ддв и трошоци за чување или 32%+ трошоци плус и проблем со ликвидноста.
Инаку имам помала количина физичко сребро од пред некоја година. Ако го продавам ќе пишам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom