Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Значи: водата е мокра, небото е сино...

Во мој претходен допис посочив две места од „нашата земјата„ (има и други...) за кои сметам дека не се безбедни и слободни за движење.

Ти ми велиш дека има држави (има, несомнено...) во кои на одредени места полицијата не влегува.

И сега, што е разликата меѓу мојот и твојот став па да морам да ти одговарам дополнително?....
Дека не можеш една држава да ја наречеш небезбедна затоа што има места во кои владеат индијанци. Перфектно нема никаде, ама кај нас условите се далеку подобри за живот за сметка на некои други држави.

Кога реков дека не постојат? Прочитај уште еднаш, напишано е, "покрај сите минуси"
Мај Дарлинг, минусите директно влијаат на квалитетот на живот и воедно го прават неквалитетен. Што мислиш зошто луѓе се иселуваат од Македонија? Немој ко Каракамишева да ми се избациш „ради невозвратена љубов“. Веднаш те праќам во безвремието.

Ако ти под квалитетен живот подразбираш безбедно движење, чиста вода за пиење, добра храна и социјален живот можам да заклучам дека си домашно бушаво зајче. На човек му треба многу повеќе од тоа за да биде продуктивен и со неговиот напредок целото општество да има полза.

Не заглави тој, туку овој идиотизам на државата, ЕЛЕМ да им дава струја на трговците на вересија и после никому ништо...така пред некоја година тие од Дуи ја опљачкаа ЕЛЕМ всушност СИТЕ НАС, сега иста работа втори пат !!!

Сето тоа убаво, ама Британија да брани крст од исламска наезда додека дома државата им е преполна со нив, веќе и политички функции им држат
Брат ми, и за тоа пишував. Преку нас кон Солунско пристаниште помина цел арсенал пластика, гранати и муниција за Израел, под британска директива и измислени знамиња. Крстот е Балканот ако се разбираме.

Мај Дарлинг, минусите директно влијаат на квалитетот на живот и воедно го прават неквалитетен. Што мислиш зошто луѓе се иселуваат од Македонија? Немој ко Каракамишева да ми се избациш „ради невозвратена љубов“. Веднаш те праќам во безвремието.

Ако ти под квалитетен живот подразбираш безбедно движење, чиста вода за пиење, добра храна и социјален живот можам да заклучам дека си домашно бушаво зајче. На човек му треба многу повеќе од тоа за да биде продуктивен и со неговиот напредок целото општество да има полза.
Se selat za visok standard, odnosno povisok od MK, koj e povisok od poveke od pola zemji vo svetot.
Vnimavaj koi raboti gi zimas zdravo za gotovo, vo mnogu zemji vodata e kafeava.
Na covek pred se mu treba osnovata, nekoi gi nemaat i tie raboti.

Se selat za visok standard, odnosno povisok od MK, koj e povisok od poveke od pola zemji vo svetot.
Vnimavaj koi raboti gi zimas zdravo za gotovo, vo mnogu zemji vodata e kafeava.
Na covek pred se mu treba osnovata, nekoi gi nemaat i tie raboti.
Ок бушаво зајче. Го избегна безвремието но сенката на СтолеД те следи. Што е позаебано, избери само.

Дека не можеш една држава да ја наречеш небезбедна затоа што има места во кои владеат индијанци. Перфектно нема никаде, ама кај нас условите се далеку подобри за живот за сметка на некои други држави.

Покорисно е да споредуваш „слично со слично„, не поинаку.

Ако „нашата земјата„ намерно (!) ја споредуваш со состојбата од Бедуините, ќе заклучиш дека кај нас има појќе вода за пиење, а ако ја споредиш со состојбата од некои африкански племиња, ќе заклучиш дека барем имаме што да јадеме, за разлика од нив.

„Нашата земјата„ се стреми кон (замисли....) ЕУ вредности и стандарди на постоење, кои никад нема да ги достигнеме, така да квалититетот од битисувањето во „нашата земјата“ ќе го мериш и споредуваш со референцата кон која се стремиме, а не со најголемата беда која постои на Земјава...

Последно уредено:
ne preturuvaj vo top 10 ne sme, to top 30% nekade da... :)

vo top 10% bevme kraj na 90tite, od togas sme vo sloboden pad i toa e najgolem problem. jas ne bi rekol deka korupcijata ni e glaven problem iako e biten, vo mk imas sistematski raspad na drzava i site vrednosti megu narodot taka da ne e samo korupcija problem.
после осамостојување, излеговме од топ 10% И НИКАД НЕ СЕ ВРАТИВМЕ.

после осамостојување, излеговме од топ 10% И НИКАД НЕ СЕ ВРАТИВМЕ.

izlezeni bevme i pred toa, krajot na juga ne bese sjaen ama od togas prebrzo toneme.

ps. moja greska vo prviot post mesto krajot na 90ti treba da e 80ti... ante markovic era

ДПМНЕ и СДСМ се секта.

секта
мн. секти
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 12488
1. Религиозна група што се отцепила од својата црква.
Англиски: sect Албански: sektë
Употреба: Религија
Примери:
Верска секта.
2. Затворена група лица што се одликува со догматски погледи и убедувања.
Англиски: sect Албански: sektë
Употреба: Политика , Преносно значење
Примери:
Имаше неколку секти во партијата.

Богохулие на наративите и хумаријаната на Црквата.
и црквите сите рлигии храмој се секти .секаде инсталират хубој рутери крстој минарина зрачат религиска пропаганда кај шо ќе му текни маркират територија,

и црквите сите рлигии храмој се секти .секаде инсталират хубој рутери крстој минарина зрачат религиска пропаганда кај шо ќе му текни маркират територија,
партииве кај нас станаа до тој степен на идолопокление на лидерот и се што е негативно кон него кажано е деструктивно и облитерувачко за било која индивидуа,макар и стар член од создавање на партијата.
Земи го татково што е во Кочани на детево.Го распнаа дека е комуњар а испадна дека е основач на ИОК Кочани ВМРО што ти е чисто начело на секта дејствување.

Ова не е нормално и ова Војводава што вели дека е една од подобрите,да од подобрите зошто нема очигледен избор од очаен и поочаен.Кој да бирам,Левица?

бебе партија уште

Нели било слободно да се отиде...
е да бе што ќе правиш во Арачинове?
Ај сеа фино лепо да ни објасниш што че праиш у Арачинове :yid:

и не само тоа туку не можеш да наброиш небезбедни држави :pos:
:yid::yid:

е да бе што ќе правиш во Арачинове?
Ај сеа фино лепо да ни објасниш што че праиш у Арачинове :yid::yid:

Е што де?...:confused:

1. Сакам да ја слушам „Заветна„ во АрачнивоЕ.
2. Сакам да ја‘м сарма од свинско подготвена во АрачиновЕ.

Со сета моја скромност...

е
Е што де?...:confused:

1. Сакам да ја слушам „Заветна„ во АрачнивоЕ.
2. Сакам да ја‘м сарма од свинско подготвена во АрачиновЕ.

Со сета моја скромност...
не може у Арачинове, оди у Тетове :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom