Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ќе добиете?
Кои тоа ќе добиеМЕ?
Сабајле добив циклус.
Ако те интересира више шо добивам. И немој дечко мени о мени. Тоа со други партиски полтрончиња. Кај мене тоа не ти проаѓа. А фактот шо не ви се верува дека некој не се замара со ниедна партија, кажува колкуу сте испрани. На велико и тоа.

па добро ако не се замараш, некој од дуи ќе се замара, па некој од кондово ќе ти дели политики

И мене ми врие, сакаш да вриеме заедно во овие жешки денови?

Ехххх...само немој да превриете, оти така ќе има двајца гласачи помалку...

Последно уредено:
Ехххх...само немој да преврите, оти така ќе има двајца гласачи помалку...
Абе за сдс гласаат, што мање то боље.
Автоматски споено мислење:

па добро ако не се замараш, некој од дуи ќе се замара, па некој од кондово ќе ти дели политики
Умре кондова, сега е Чаир шема на сцена.

А шо, да го продадам гзот на партија и до крај на живот да ме ебаваат?
Си иам убава работа и без партија. Само треба да сум вредна. Не е сѐ у партиите. Аман.
И мене ми врие, сакаш да вриеме заедно во овие жешки денови?
Многу е жешко. Да не се доближуваме еден на друг подобро. Ја и својата кожа не ја трпам на 45+

Каде е Грчец во шемава?...
Прогласено за умрено откако дојде ВМРО на власт и Тошка им еба мајката у пичка. Кратко и јасно одговорено со помош на IQ10.

Внимавај малку на речникот...благодарам.
Автоматски споено мислење:

Каде е Грчец во шемава?...
Не е така?
Мојот академски речник нема да допре до Долно Дупени, Мала Речица и остала багра. Елоквентно и на ниво, само со луѓе кои ми се на ниво.
А дека пола држава се има продадено. Се има.
Чим тебе работата ти зависи од гласот ( не тебе) ти си продадена душа за мене.
И точка.

Едно е да си го продаваш трудот на пазарот на труд, друго е душата под ќирија на Вмро или Сдс.

Не е така?
Мојот академски речник нема да допре до Долно Дупени, Мала Речица и остала багра. Елоквентно и на ниво, само со луѓе кои ми се на ниво.
А дека пола држава се има продадено. Се има.
Чим тебе работата ти зависи од гласот ( не тебе) ти си продадена душа за мене.
И точка.

Едно е да си го продаваш трудот на пазарот на труд, друго е душата под ќирија на Вмро или Сдс.
Немој жити Кајгана да користиш академски речник. Едно што нема да те разбереме (како и до сега хехе), друго што ќе го бутнеш форумов по втор пат и ќе се вратиш пољута од вчера.

Наш интерес е да сме поврзани со сите, што прават грците и бугарите кон нас си е нивно, нивната политика е да не заобиколат за ние да бидеме изолиран остров, или поточно да бидеме српска покраина, ние треба да си градиме кај нас, особено кон нашите еднородни браќа во окупираните делови на Македонија.
Грците и Бугарите се плашат од нас, неможат да не скршат.
ЉуБчо војводата што 91 најавуваше конгрес на Вмро во Солун, прво што напраи кога дојде на власт то укина визниот Реципроцитет донесен од АнтеМарковиќ за време на СФР( всушност тоа уште првата влада го укина), а ЉуБчо ги пушташе грекосите со Лична Карта, а башка кога беше Олимпиада во Атена пушти дузини возои да одат низ Фиром транзит, значи ние бевме како резерват а европејците проваѓаа низ Фиромиа како сафари тура да праат ...

ЉуБчо војводата што 91 најавуваше конгрес на Вмро во Солун, прво што напраи кога дојде на власт то укина визниот Реципроцитет донесен од АнтеМарковиќ за време на СФР( всушност тоа уште првата влада го укина), а ЉуБчо ги пушташе грекосите со Лична Карта, а башка кога беше Олимпиада во Атена пушти дузини возои да одат низ Фиром транзит, значи ние бевме како резерват а европејците проваѓаа низ Фиромиа како сафари тура да праат ...

На споменатиот „војвода„ друг да му бил плано‘-да стане „просечно богат бизнисмен„, а во меѓувреме да продава патриотска магла...

Мојата партиска припадност од денес е замрзната во СДСМ, не со ова раководство, не додека СДСМ не се врати таму каде што и е местото, најмалку каде што е сега.
Ова не е крај.
Ова е моментот кога човекот мора да зборува чесно, и од срце.
Во изминатите 11 години, од 2013 наваму, не изгубив ниту едни избори.
Не затоа што бев најгласниот. Не затоа што бев најсилно партиски поддржан.
Туку затоа што луѓето гледаа нешто друго во мене: работа, доследност и љубов кон градот.
Јас не сум случаен градоначалник. Јас сум дете на оваа земја, на оваа улица, на овој пазар.
Секој проект, секој парк, секоја пешачка патека – ги градев како да ги правам за моето семејство.
Затоа не победував јас – победуваше Струмица.
Но денес стојам пред вас и ви кажувам нешто што ретко кој политичар ќе го признае:
1f449.png
Во сегашната политичка слика, мојата кандидатура – од било која партија – е бесмислена.
Не затоа што се плашам од пораз.
Јас не знам што значи да изгубиш избори.
Туку затоа што нема вистинска понуда за градот.
Нема суштинска дебата. Нема нова визија. Нема предизвик.
А човек што нема предизвик – ќе победи, но ќе тапка во место.
А тоа е пораз што не го прифаќам.

️
Го оставам зад себе најсилното градоначалничко портфолио во модерна Македонија:
1f539.png
Струмица – прв град на Балканот со целосно електричен јавен превоз
1f539.png
Велосипедски патеки и модерно урбанистичко планирање – од нула
1f539.png
Најголемиот зелен пазар во Македонија – започнат и обезбеден
1f539.png
Нов генерален урбанистички план – визија за 20 години напред
1f539.png
Завршени фекални и атмосферски канализации во селата
1f539.png
Парк кај Хепинес, втор кај Тинекс, нови зелени површини
1f539.png
Исчистени булевари, плоштадот вратен на народот, дивоградби срушени
1f539.png
Нов систем на транспарентност и јавна отчетност
1f539.png
Струмица со најниски долгови и највисок кредитен рејтинг меѓу сите општини
Еве и човекот јавно си кажува во која вукојебина живееме.

Немој жити Кајгана да користиш академски речник. Едно што нема да те разбереме (како и до сега хехе), друго што ќе го бутнеш форумов по втор пат и ќе се вратиш пољута од вчера.
па пред да се угаси пробав еднаш со фино, ама гледам дека не помага. Еднаш уште и се објаснував дека стварно не сум за никој. И ја будала. Нека веруваат у шо сакаат. Они на политичари веруваат.

После Борис Трајковски и Зоран Заев воопшто не ме интересира за ниту еден Струмичанец, да му се исуши раката на тој што од пиринска Македонија ја вратил во Вардарскиов дел, какви само катаклизми доживеавме од тој град.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom