Парно на дрва или пелети?

• Креатор на темата Креатор на темата corolla
  • Време на започнување Време на започнување
Парно на пелети имам и сам сг за сг задовољан, загревам површина од около 140-150 квадрати со приклучен бојлер и једино смарање ми е вреќите со пелети да ги донесам до пеќката.
Потрошња планирам да потрошам за оваа сезона од 3 до 3ипол палети или около 600-700 евра, со напаомена дека истите ги купив во април кога беа доста евтини.
Од колку kw котел имаш?

Ni ednoto ni drugoto....tuku okrajki koi se dobivaat kako ostatok od obrabotka na trupci.
Isprobano....efekt ogromen, cena 1/4 od cenata na drvata

No potrebno e da se ima pila za sečenje na okrajkite....

Poradi mnogu dobar i širok odžak..jas kupuvam okrajki od bor. Imaat energetska vrednost mnogu pogolema od buka ili dab

20200917_082903_resize_30.jpg

Ni ednoto ni drugoto....tuku okrajki koi se dobivaat kako ostatok od obrabotka na trupci.
Isprobano....efekt ogromen, cena 1/4 od cenata na drvata

No potrebno e da se ima pila za sečenje na okrajkite....

Poradi mnogu dobar i širok odžak..jas kupuvam okrajki od bor. Imaat energetska vrednost mnogu pogolema od buka ili dab

Прегледај го приврзокот 295627
Од каде ги зимаш? Јас имам геотермални пумпи и парното ми е врзано со камин ама не сум видела вакви дека има да се купат.

Vo pilanite za trupci....gi ima skoro vo sekoj grad. Jas gi kupuvam od Pucko( Petrol....pratenikot) na patot Kičevo-M.Brod
800-1000 denari vrzop bor, buka 1500

Дечки каде да најдам комбинирана печка на пелети и дрва од околу 25 киловати? Куќата ми е околу 140квадрати. Најдов една од термофлукс но е за во котлара или подрум а мене ми треба за во дневна соба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom