НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Лука вака дебел ме потсетува на Роналдо (ОРИГИНАЛОТ).
Кога Јанко Илковски коментираше светско првенство на 103 секој пат кога Роналдо имаше топка викаше, и еве го дебелото :pos:
Патем, мечов го гледам вака
Прегледај го приврзокот IMG_20200821_082641.jpg

Ќе ја преживее ли Тајрон Лу утакмицава?

Лејкерс се страшни

Мене ми се свиѓа како тргна Атланта, од Лејкерс очекувано.
Тре Јанг конкретно има да гази во ваква НБА, два натпревари 30+ поени, веќе видено од него и се надевам ќе закачат плејоф годинава иако на истокот ќе биде густо. Тимот им е каде каде подобар од ланскиот.

Од друга страна би требало да има еден куп резултати како синоќа т.е. „фаворитите“ да го јадат немиен...
Бруклин изгуби, Филаделфија изгуби, Милвоки исто. Тоа ќе е супер сезонава т.е. на почеток на сезона за бркање по кладилници.

Исто, Феникс убаво си влезе во сезоната. Минатиот пораз токму од Сакраменто и се враќаат со 15+ поени победа - баш да видиме на запад до каде ќе оди со триото Пол, Букер, Ејтон (мене ми се сосема симпатичен тим).

Screenshot_16.png

Најдобрата реченица што го опишува Харден. Битно постигнал 44 поени.

А и никој не ми е крив што ги имам лајкнато kos.mk па морам да читам вакви канцер постови.

Тре Јанг конкретно има да гази во ваква НБА, два натпревари 30+ поени, веќе видено од него и се надевам ќе закачат плејоф годинава иако на истокот ќе биде густо. Тимот им е каде каде подобар од ланскиот.

Од друга страна би требало да има еден куп резултати како синоќа т.е. „фаворитите“ да го јадат немиен...
Бруклин изгуби, Филаделфија изгуби, Милвоки исто. Тоа ќе е супер сезонава т.е. на почеток на сезона за бркање по кладилници.

Исто, Феникс убаво си влезе во сезоната. Минатиот пораз токму од Сакраменто и се враќаат со 15+ поени победа - баш да видиме на запад до каде ќе оди со триото Пол, Букер, Ејтон (мене ми се сосема симпатичен тим).

Само да се надоврзам за Јанг, игра многу подобра одбрана од лани и најверојатно ќе има многу повеќе победи тимот.

Баш ме интересира што ќе пронајдат сега хејтерите само за да не признаат дека е ѕвер човекот, а Лука Дончич го направија МВП пред да почне сезоната чисто за споредба.

Да, Атланта и Орландо годинава может да изненадет (ако е воопшто изненадување во ваква НБА) и да се пласирет во горниот дел на истокот, до некое си 6то место. Али пак, сметам дека таму немат никој шо да барат со Бруклин, само ради фактот шо овие двајца сами ќе ти дает 70 поени any given night. Ако не двајцата, Дурант сам.

Од друга страна, не гледам како некој ќе ги добиет на ЛАЛ. Да, јас сум нивен фан, ама мислам дека немат да е никакво преценување ако кажам дека годинава делуват како да ќе освоет и полесно него лани.
Никого не можиш да остајш отворен. Дуплирај ги Леброн и Дејвис, од сите страни си сардисан. Калдвел Поуп, Кузма, Шрудер, Гасол се појке и од солидни шутери за три.
Играј одбрана на чоек 1 на 1, ќе те победет. Повисоки се и побрзи. Триплирај го Леброн, Дејвис ќе ти закачит 6 тројки.
Клупата Харел,Карусо, Тален, Метјус,Морис. Освен првиот, не мојш никого да остајш отворен за шут или за 3. Играј одбрана на периметар, Харел ќе те силоват под кош.
А пофасцинантен факт е то шо уствари во одбрана сите се кучиња. Вчера Кузма 4, Тален 2, Карусо 1 блокада. Сите скокет, сите трчет и покривет.

Да, имат многу варијабли и можности за повреди, премрежја во тимот, останатите екипи да се уигрет и слично.
Но со овие играчи, овој тренер и пред се вака добро дефинирани улоги - не гледам како оваа сезона не би била back to back :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom