Дали ќе се вакцинирате против коронавирус?

Дали би се вакцинирале против корона вирусот?

• Вкупно гласачи
    301
Таа теорија, ај и претпоставка да ја наречеме падна у вода кога почнаа земјите од Источен блок( вклучувајки ја Русија каде беа ревносни со БСЖ) да качуваат бројки! Не викам не, може да има влијание, само не такво какво се претпоставуваше порано. За оваа ситуација сега, форсирање на вакцина за 8-9 месеци мене ми изгледа глупо.

Таа теорија, ај и претпоставка да ја наречеме падна у вода кога почнаа земјите од Источен блок( вклучувајки ја Русија каде беа ревносни со БСЖ) да качуваат бројки! Не викам не, може да има влијание, само не такво какво се претпоставуваше порано. За оваа ситуација сега, форсирање на вакцина за 8-9 месеци мене ми изгледа глупо.
... да имаше ревакцинација на БЦГ (бесеже) вакцина на повозрасна популација можеби сега не ќе беа вакви смртни последици од КОВИД19,

Ако е веќе докажана и испитана, со потекло од земји со напредна медицина и искуство во овие работи, тогаш да, секако дека би се вакцинирал.

А и пошто не припаѓам во некоја од ризичните групи многу е веројатно дека додека да дојде мојот ред за вакцинирање веќе ќе бидат појасни многу работи околу вакцината, пошто претходно ќе ја примаат медицинските работници, полицијата, луѓето со хронични заболувања, постарите луѓе... Така да ако дојде тој ден скоро сигурно дека би се вакцинирал без многу размислување.

... мислиш? не би рекла, дополнително не ги земаш во предвид „тазето“ дејство на вакцини што ги имаат примено до тогаш по задолжителниот календар за имунизација, посебно за вакцина БЦГ (турбекулоза), иако СЗО вели дека нема докази дека делува против инфекцијата со коронавирус, но нема докази дека не влијае позитивно на имунитетот токму од пулмоналниот напад на коронавирус, и токму времетраењето на БЦГ вакцина се смета е дека антителата е активна едно 50 тина години и ако се гледаат денешниве критични пациенти се токму тој поминат временски период на БЦГ вакцината, не е докажано, но не е и негирано и невоможно, а да речеме помладите кои починале од коронавирусот прашање дали биле вакцинирани со БЦГ (поради Х причини невакцинирани), да не се заинтересира никој околу таа проблематика ... само статистика и никакво стручно следење на можни искористување на постари вакцини, како што е БЦГ?
Знаеш дека има држави каде што не примаат БСЖ, па имаат помала смртност кај младите?

Некаде на шега напишав, ама што ако вакцината предизвикува стерилитет. Тоа нема веднаш да се забележи, но ќе направи огромна штета.
Вака би било некако

Некаде на шега напишав, ама што ако вакцината предизвикува стерилитет. Тоа нема веднаш да се забележи, но ќе направи огромна штета.

Може ќе се дистрибуираат такви вакцини со такви нус појави само за одредени подрачја на планетава.
Подрачја каде има преголем прираст на наталитет. Се знае на кои мислам. ;)

Може ќе се дистрибуираат такви вакцини со такви нус појави само за одредени подрачја на планетава.
Подрачја каде има преголем прираст на наталитет. Се знае на кои мислам. ;)
Тие подрачја не признаваат вирус, па не ќе признаваат ниту вакцина.

Би се вакцинирал, само да не ги носам маскиве на уста, преку таквото веќе...
Автоматски споено мислење:

Би се вакцинирал, само да не ги носам маскиве на уста, преку таквото веќе...

Тие подрачја не признаваат вирус, па не ќе признаваат ниту вакцина.

Кој ги прашува, моќните производители на вакцините ќе дадат мито на корумпираните деспотски владетели во сиромашните земји и ќе има такви вакцини во држави со демографски бум.

Романтично верување. На крајот од денот никој нема да ве натера, избор очигледно ќе има. 10 вакцини од различни земји и тн. Ако имаш време чекај 5 години дур да излезат наредните верзии на вакцината со детално испитани нус ефекти.
Фала на одговорот дека е само верување. Мене инаку ми е романтично само она шо е природно. Вакцините не се, па затоа не ме интересираат. Така да не ги воошто чекам.

Фала на одговорот дека е само верување. Мене инаку ми е романтично само она шо е природно. Вакцините не се, па затоа не ме интересираат. Така да не ги воошто чекам.
Нема ништо природно ни во компјутерот кој го користиш за да куцаш, па не глеам да те спречува да го користиш. Али како што кажав очигледно нема да е задолжително, така да да си жив и здрав,вирусот и не е нешто страшен. Сва среќа нашите предци имале различен став, па успеале со вакцинација да истребат неколку позаебани вируси.

Нема ништо природно ни во компјутерот кој го користиш за да куцаш, па не глеам да те спречува да го користиш. Али како што кажав очигледно нема да е задолжително, така да да си жив и здрав,вирусот и не е нешто страшен. Сва среќа нашите предци имале различен став, па успеале со вакцинација да истребат неколку позаебани вируси.
Споредба на вакцини со употреба на компјутер! Ти си апсолутно романтично генијален и длабокоумен во размислувањето.
Ти завидувам.

E pa prirodno e da zalapas nekoj potvrden koronas na respirator pa steknuvaj imunitet. Poprirodno od toa zdravje :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom