Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Значи горе доле Васил Ивановски бил во право во неговата книга каде што пишува, цитирам: Основниот елемент е словенскиот. Старите Илири се претопија меѓу подоцна дојдените Словени во Македонија.

Значи горе доле Васил Ивановски бил во право во неговата книга каде што пишува, цитирам: Основниот елемент е словенскиот. Старите Илири се претопија меѓу подоцна дојдените Словени во Македонија.

1731867489249.png

Со ова известуваме дека двајца Македонци Марко Креида, роден во Кожани и Димитриј Георги Поповиќ, роден во македонски Солун, ни изложија колку македонскиот народ, поради почит кон нашето најправедно дело, а со жар и ревност кон нашата служба, со сериозна намера е склоно да премине од преголемиот турски јарем под наша заштита, доколку му биде дадена нашата милост и сигурно покровителство...

Пази сега за писмово што напишале источниве пациенти, на кои насекаде им се привидуваат Бугари, во нивната Википедија:

1731867672225.png

Заебан лик да ти бил Тито, на 5 години ги преебал блгарите и ги измислил МАКЕДОНЦИТЕ :kezec:

Уште не ни влегоа во Уставот, сакаат и Тоше да ни го земат, ѓоа влашки блгарин :cool:

Тука единствено решение е некој да го покрене прашањето за идентитетски инжинеринг во Обединетите нации, предходно да се најдат неколку други држави од регионот и држави од третиот свет, од ЕУ и западот, нема реакции за ова иако им е добро познато, дури го Заташкаа случајот со продавање бг пашапорти...

Последно уредено:
Gyorche_Petrov_Todor_Alexandrov_Andrey_Lyapchev_Simeon_Radev_Stamatov_and_others.jpg

Od levo kon desno: Gjorce Petrov, Nepoznat, Nepoznat, Todor Aleksandrov, Nepoznat, Andrej Ljapcev, Simeon Radev, Hristo Stamatov

Makedonskata istorija e mnogu interesna, a ,mnogu nejzini fakti i strani se seuste nedovolno poznati kaj nas.

Да не не плашат расцепите и расцепките. Навистина е штета, но што да правиме, што сме Бугари и сите страдаме од една заедничка болест! Да ја немаше оваа болест кај нашите предци, од кои и кај нас е наследство, немаше да паднат под грдиот жезол на турските султани.
Гоце в Писмо до Никола Малешевски (5 јануари 1899)

Да не не плашат расцепите и расцепките. Навистина е штета, но што да правиме, што сме Бугари и сите страдаме од една заедничка болест! Да ја немаше оваа болест кај нашите предци, од кои и кај нас е наследство, немаше да паднат под грдиот жезол на турските султани.

...и веднага по това, дојдова Бугарите и ја ослободива Македонија...за пак да ја окупираат...неееее, да ја „администрираат„...

Еве зошто паднале под жезолот на турските султани:

1738697355341.png
1738697407870.png
1738697431769.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom