Insomniac
Evil Macedonian
Софија...Јас го користам името Средец...пофино ми изгледа, а и по-Македонски...Филип Македонски - Гркоубиецот го викал така овој град, исто како што и јас сега...
Во потполност се согласувам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Софија...Јас го користам името Средец...пофино ми изгледа, а и по-Македонски...Филип Македонски - Гркоубиецот го викал така овој град, исто како што и јас сега...
Imeto e Serdica (od trakijskoto pleme Serdi). Sredetz e slovenskoto ime na grado, sega ke kazes deka antickite makedonci zboruvale slovenski jazik, jasno mi e se :salut:
P.S. А Софија е чие име на градот????
Bugarsko. Od Sveta Sofija.
ako sofija e bugarski ime togas od kade togas Sandanski da bide vas grad?Bugarsko. Od Sveta Sofija.
А зш мислам се лажиш и не‘ лажиш? Сегаааа имаше многу ‘‘бугари‘‘ на форумов. Едни тврдат дека се Македонци како нас, други се горди шо биле татари, трети незнам шо. Имате ли вие идентитет? Или секогаш крадите нечиј?современните татари са наследници на б'лгарите/волжско камска б'лгарија/ а не б'лгарите на татарите.
Па нормалнооооо....А кажи како не е? пфф они не знаат кој е он, па крстиле го и градо по него. Алтани Татарл...ako sofija e bugarski ime togas od kade togas Sandanski da bide vas grad?
nemojte da mi recite deka i Jane Sandanski e vas covek od vasata bugarska isstorija:nesum:
a ako ne e krsten po negovoto prezime togas po kogo e krsten ovaj grad?Па нормалнооооо....А кажи како не е? пфф они не знаат кој е он, па крстиле го и градо по него. Алтани Татарл...