Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
не можам да ја најдам оваа група дали може да ја испратите врската ве молам

EVE

Може сака да каже дека само двајца биле преку родител, инаку да повеќе има кои се одбиени поради интервјуто
Така и јас знам, дека двајца биле преку родител, што се поврзани со одбивање “заради интервју”, по грешка.
колку време трае постапката од финалната до позитивната и до добивањето на пасошот?
Автоматски споено мислење:

Може те молам линк? Ило име на групата?
Јас можам за себе да кажам, траеше 4 год

Сите што сте го добиле овој статус сте биле на интервју во Битола или има и од Софија/Скопје со истиот проблем? На интервјуто имавте некои тешкотии или лапсуси со одговорите или сé одговаравте без проблем? Неразбирливо е и преку родител да одбиваат :/

Така и јас знам, дека двајца биле преку родител, што се поврзани со одбивање “заради интервју”, по грешка.
Јас можам за себе да кажам, траеше 4 год
од конечна во позитивна и потоа до декрет?

ako rekol deka se osecel kako makedonec cego odbijat ako rekol deka se osecel kako bugarin nema da go odbijat

Сите што сте го добиле овој статус сте биле на интервју во Битола или има и од Софија/Скопје со истиот проблем? На интервјуто имавте некои тешкотии или лапсуси со одговорите или сé одговаравте без проблем? Неразбирливо е и преку родител да одбиваат :/
На интервју го прашаа само кога е роден татко ти друго ништо, да прашале нешто и да не одговорил да речам ајде не го поминал ама вака се гледа дека врска нема одбивањето со интервјуто

Zdravo brat mi ima bugarski pasos,izvaden so godini,izvod na rodeni izvaden vo bugarija I vencanica,me interesira dali jas kako negova sestra I moite deca mozeme da izvademe pasosi na osmova na negovite dokumenti.

На интервју го прашаа само кога е роден татко ти друго ништо, да прашале нешто и да не одговорил да речам ајде не го поминал ама вака се гледа дека врска нема одбивањето со интервјуто
Jas koga bev vo sofija na intervju prasuvaa dosta povekje od toa, imeno i najvaznoto prashanje treba da go postavat t.e. "koja nacionalnost si". Isto taka vidov na biroto na covekot pred da izlezam deka imase nekoi anketni listovi sto(Valjda) toj gi popolnuva

Според мене, не. Со оглед на стегнатите рестрикции, знам луѓе што родителите им се побугарени, па тие имаат проблем за вадење. Немојте да им вадите бугарски документи на децата до 18 години, сами нека си одлучат дали ќе бидат бугари или македонци. Инаку, знам неколку души што последните 3-4 години аплицирале, и сеуште немаат добиено.

Deneska promena, sto dokumenti bara za dostava, ako nekoj znae da baramScreenshot_20231216_123503_com.android.chrome.jpg

Луге не се чудете гледате дека критериумите се построги и дека интервјуто не е заебанција и лесно, сега се уверивте, ако човекот кој ви го прави интервјуто напише негативно , советот ве одбива, затоа повторно ке речам ви треба ДОБАР посредник, а не ние се си знаеме на форумов тие бараат и се само за пари и т.н. и ете за неколку прашања т.е финти, отидоа парите и 3 години чекање. поздрав

Zdravo brat mi ima bugarski pasos,izvaden so godini,izvod na rodeni izvaden vo bugarija I vencanica,me interesira dali jas kako negova sestra I moite deca mozeme da izvademe pasosi na osmova na negovite dokumenti.
Мислам дека НЕ (90%), сепак за ова прашање има посебна тема, можеш да си прашаш таму.
Иначе, доколку имаш некој силен документ за бг потекло (пред 1944), големи се шансите да добиеш и ти, нормално парарелно со тој документ, ќе си доставиш и документ од брат ти дека поседува бг државјанство (бг пасош и бг лична карта).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom