Кајгана готвач vol. 175 [гласање: Пица]

  • Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Гласам за:


  • Вкупно гласачи
    66
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да... Не дека комплетно не беше вкусна пицата, ама не сум задоволен. Очекував на изглед да биде подобра, тестото беше врв во секој случај
Имам проблем до елекѕричниот шпорет, предниот дел пече слабо, позади појако, а тавчето во кое ја печев пицата не можам да го вртам затоа што едвај влегува, повеќе од пасент е :ROFLMAO:
Надвор во шпоретот на дрва не го збира:pos:
Втората беше way better, ама и таму имав компликации...
Така да здравје се гледаме во некој нареден циклус кога ќе направам фурна во дворот и таму ќе печам.
I feel you...
Истиот проблем го имав со претходниот шпорет, само што на тој ни вратичката не се затвораше целосно, па лепев столче до рерната, па го вртев и него да не изгори и тепсијата внатре. :pos:

Одвај се решив за кого да гласам, па некако по пат на елиминација ги одбрав beneamata, batitit и Луси_Лу.
 
,,,:tapp:,,,ne e normalno ovoa , sega mi krkori zheludnikov , i ke bide ovoa dolga nokj od nespienje , imam se vo frizhider , ama sega so gotovo testo:confused:,,,,pod raka mi e se , od kechap,kashkaval kulen sv.shunka iiii/ ne be ananas/:ROFLMAO::icon_mrgr: pechurkite,ojdov vo kujna
i PS,,,utre ako docnam na rabota da si znaite vie ste krivi,,,:свиркам::zloo:,,,
 
Тестото е брашно, вода, квасец, малку шеќер за квасецот, маслиново масло и сол, на рака истегнато без оклагија, мислам дека трикот е околу мекоста и воздушеста на тестото е тоа ми е на рака.
Ти благодарам, да без оклагија (сукало) секако го правам и јас, ама повеќе ме интересираше дали го оставаш да поткисне?

Сум правел повеќе различни рецепти од јутјуб, некои го оставале кратко, на еден рецепт сум го оставал да стои дури и 48 саати во фрижидер, али не е тоа тоа, никако да потрефам идеално тесто и на вкус и на мекост како на пример она што го имаат во доминос или пица хат.

За печење прво ја загревам на макс, 275степени е кај мене во електричното, а после ја ставам пицата на плехот кој е веќе загреан внатре во рерната.
 
Ти благодарам, да без оклагија (сукало) секако го правам и јас, ама повеќе ме интересираше дали го оставаш да поткисне?

Сум правел повеќе различни рецепти од јутјуб, некои го оставале кратко, на еден рецепт сум го оставал да стои дури и 48 саати во фрижидер, али не е тоа тоа, никако да потрефам идеално тесто и на вкус и на мекост како на пример она што го имаат во доминос или пица хат.

За печење прво ја загревам на макс, 275степени е кај мене во електричното, а после ја ставам пицата на плехот кој е веќе загреан внатре во рерната.
Пица Хат и Доминос ставаат многу адитиви за тестото да е такво.
Јас го оставам да нарасне да се удвои и потоа со намрсени раце го развлекувам и печам на 250.
 
Пица Хат и Доминос ставаат многу адитиви за тестото да е такво.
Јас го оставам да нарасне да се удвои и потоа со намрсени раце го развлекувам и печам на 250.
Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.

Искрено не дека се нешто посебно здрави, али во последниве 2-3 години во Скопје дали сум купил 2-3 пати од друго место пица, исклучиво јадам од нив, плус ми се допаѓа што речиси секогаш пицата е иста. Од други пицерии ми се случувало на секое носење да биде или повеќе печена, или недопечена, подебело/потенко тестото, поинаков кашкавалот и тн.

Пица Хат ми е криво што нема кај нас, во нив ми се допаѓаат и тие со дебело тесто.
 
Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.

Искрено не дека се нешто посебно здрави, али во последниве 2-3 години во Скопје дали сум купил 2-3 пати од друго место пица, исклучиво јадам од нив, плус ми се допаѓа што речиси секогаш пицата е иста. Од други пицерии ми се случувало на секое носење да биде или повеќе печена, или недопечена, подебело/потенко тестото, поинаков кашкавалот и тн.

Пица Хат ми е криво што нема кај нас, во нив ми се допаѓаат и тие со дебело тесто.
Тука Хат и Доминос се као поефтини пицерии, за врвни пици или Чикаго дип диш се по 30 и кусур долари, Доминос и Хат имаат по $7.99..
 
Тука Хат и Доминос се као поефтини пицерии, за врвни пици или Чикаго дип диш се по 30 и кусур долари, Доминос и Хат имаат по $7.99..

Секогаш ме интересирало каква е на вкус и текстура Чикаго пица. Тестото е публиску на леб или на италијанска пица?
 
Секогаш ме интересирало каква е на вкус и текстура Чикаго пица. Тестото е публиску на леб или на италијанска пица?
Тестото е крцкаво и малку подебело од италијанската, а на вкус за мене е супер не е ни ко леб ни ко класика пица, претежно служи како носач на цел мастрав што го ставаат, не секој ја сака треба да си гурман :)
 
jas glasav za @Комита Ултрас i negovata hawaiian zaradi toa shto toa toa e mojata omilena pizza, treba da imash guts da ja napravish ( No Guts, No Glory, No Legend, No Story), za @batitit so negovata vegetarian i za drugarcheto @gurman2. Ostanatite se prekrasni shteta ima 20+ prijaveni a se glasa za 3ca, bi glasal za site to be frankly honest.
Автоматски споено мислење:

Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.

Искрено не дека се нешто посебно здрави, али во последниве 2-3 години во Скопје дали сум купил 2-3 пати од друго место пица, исклучиво јадам од нив, плус ми се допаѓа што речиси секогаш пицата е иста. Од други пицерии ми се случувало на секое носење да биде или повеќе печена, или недопечена, подебело/потенко тестото, поинаков кашкавалот и тн.

Пица Хат ми е криво што нема кај нас, во нив ми се допаѓаат и тие со дебело тесто.
golemite pizerii kako Frankie & Benny's, Pizza Hut, Dominos etc. gi koristat industriskite Avantco mixeri zatoa pizite im se sekogash isti, pravat testo za minimum 300+.
 
Последно уредено:
дамн скроз заборавив да пријавам некоја слика. А баш имав неколку домашни пицулиња периодов... Додуша моите се: купечко тесто + пола кило гауда + уште две три сирења, тада ќе дојди кашкавал со леб наместо пица :icon_lol: .

Иначе гласав за сите каде имам видено кашкавал на преттек.
Најмногу ме настрви @gade (најслично на моите)
А баш саеа сакам да ја пробам Пица Франческана, со рокфор,и круша,крем и ораси од @chef_cook . Баш ќе проверам во локалниве италијански ресторантчиња.

иначе за фановите на 4 формаџес пица, пред некоја недела јадев во едно локално ресторанче кватро формаџес со sweet vinegar sаuce, да си пробате (y)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom