I feel you...Да... Не дека комплетно не беше вкусна пицата, ама не сум задоволен. Очекував на изглед да биде подобра, тестото беше врв во секој случај
Имам проблем до елекѕричниот шпорет, предниот дел пече слабо, позади појако, а тавчето во кое ја печев пицата не можам да го вртам затоа што едвај влегува, повеќе од пасент е
Надвор во шпоретот на дрва не го збира
Втората беше way better, ама и таму имав компликации...
Така да здравје се гледаме во некој нареден циклус кога ќе направам фурна во дворот и таму ќе печам.
Ти благодарам, да без оклагија (сукало) секако го правам и јас, ама повеќе ме интересираше дали го оставаш да поткисне?Тестото е брашно, вода, квасец, малку шеќер за квасецот, маслиново масло и сол, на рака истегнато без оклагија, мислам дека трикот е околу мекоста и воздушеста на тестото е тоа ми е на рака.
Пица Хат и Доминос ставаат многу адитиви за тестото да е такво.Ти благодарам, да без оклагија (сукало) секако го правам и јас, ама повеќе ме интересираше дали го оставаш да поткисне?
Сум правел повеќе различни рецепти од јутјуб, некои го оставале кратко, на еден рецепт сум го оставал да стои дури и 48 саати во фрижидер, али не е тоа тоа, никако да потрефам идеално тесто и на вкус и на мекост како на пример она што го имаат во доминос или пица хат.
За печење прво ја загревам на макс, 275степени е кај мене во електричното, а после ја ставам пицата на плехот кој е веќе загреан внатре во рерната.
Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.Пица Хат и Доминос ставаат многу адитиви за тестото да е такво.
Јас го оставам да нарасне да се удвои и потоа со намрсени раце го развлекувам и печам на 250.
Тука Хат и Доминос се као поефтини пицерии, за врвни пици или Чикаго дип диш се по 30 и кусур долари, Доминос и Хат имаат по $7.99..Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.
Искрено не дека се нешто посебно здрави, али во последниве 2-3 години во Скопје дали сум купил 2-3 пати од друго место пица, исклучиво јадам од нив, плус ми се допаѓа што речиси секогаш пицата е иста. Од други пицерии ми се случувало на секое носење да биде или повеќе печена, или недопечена, подебело/потенко тестото, поинаков кашкавалот и тн.
Пица Хат ми е криво што нема кај нас, во нив ми се допаѓаат и тие со дебело тесто.
Секогаш ме интересирало каква е на вкус и текстура Чикаго пица. Тестото е публиску на леб или на италијанска пица?Тука Хат и Доминос се као поефтини пицерии, за врвни пици или Чикаго дип диш се по 30 и кусур долари, Доминос и Хат имаат по $7.99..
Тестото е крцкаво и малку подебело од италијанската, а на вкус за мене е супер не е ни ко леб ни ко класика пица, претежно служи како носач на цел мастрав што го ставаат, не секој ја сака треба да си гурманСекогаш ме интересирало каква е на вкус и текстура Чикаго пица. Тестото е публиску на леб или на италијанска пица?
golemite pizerii kako Frankie & Benny's, Pizza Hut, Dominos etc. gi koristat industriskite Avantco mixeri zatoa pizite im se sekogash isti, pravat testo za minimum 300+.Да секако ставаат овие повеќе адитиви, а веројатно има улога и типот на брашното што го користат и печките.
Искрено не дека се нешто посебно здрави, али во последниве 2-3 години во Скопје дали сум купил 2-3 пати од друго место пица, исклучиво јадам од нив, плус ми се допаѓа што речиси секогаш пицата е иста. Од други пицерии ми се случувало на секое носење да биде или повеќе печена, или недопечена, подебело/потенко тестото, поинаков кашкавалот и тн.
Пица Хат ми е криво што нема кај нас, во нив ми се допаѓаат и тие со дебело тесто.
Многу пропушташ ))))
Не се лутам,зашо знам за инает збориш