Вработување во УБК

• Креатор на темата Креатор на темата SupplementFreak
  • Време на започнување Време на започнување
Во случај да веруваш дека во државава се почитуваат правни акти и процедури, од член 70 до член 75 ти е се објаснето.
Меѓу другите глупости што се изнапишани овде, за да бидеш назначен директор треба да не си член на политичка партија. Дафак :facepalm:

Јас само би нафрлил дека поголеми се шансите да влезеш таму ако поткупиш некој од албанскиот блок.

Дал дуи,дал алијанса ќе се знае после 4 август.
Stay tuned.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Спортски поздрав до тие шо читаат по службена должност :icon_lol:

Они тоа што треба не го читаат, а не па кајгана форум ќе читале :D

Инаку зар има директни огласи за работа во убк/анб, нели преку мвр прават трансфер на кадар ?

Здраво, ме интересира дали воопшто некој знае кој е процесот за вработување во горенаведената институција? Претпоставувам дека имаат IT сектор.
Побогу зошто со IT би работел во државен сектор? На друго место би си го уновчил трудот пута пет, па и нема да мораш да стрепаш од секакви.

Здраво, ме интересира дали воопшто некој знае кој е процесот за вработување во горенаведената институција? Претпоставувам дека имаат IT сектор.
Поранешната УБК, а сегашна АНБ, а воедно и во Агенцијата за разузнавање (АР) и Управата за финансиско разузнавање (УФР) колку што знам, огласи даваат најчесто за тие у администрација што им се... Но за оперативци, тие работи одат без оглас, согласно Закон.

А за да влезеш во такви институции, богами ќе треба да ти се напраи безбедносна проверка и секако, да добиеш безбедносен сертификат од ДБКИ... А сите овие работи, знаеме како идат во земјава наша...

Да не спомнам дека највеќе што можеш, едино е да бидеш надворешен соработник, лице од интерес, да не речам по старо: кодош.

У превод, да се влагало така во безбедносно-разузнавачките служби, ех...

Побогу зошто со IT би работел во државен сектор? На друго место би си го уновчил трудот пута пет, па и нема да мораш да стрепаш од секакви.

Ех, престиж е да влезеш во кафана и бесплатно да нарачаш шопска, и мастика промешана со лубеница и кисела павлака, а сите околу тебе со страв гледаат кого ќе искодошиш сега. Кога јас бев млад УБК се викаше УДБ. Тогаш најефикасен начин за откривање на безбедносната закана и на непријателите на народот беше испитувањето со висок и со чепорешка (такозвана рашља). Сега можда има машини за куцање, компјутери и разни машини и модерни технологии, но тоа не тоа.
Ние добивавме и плата и надоместоци чија висина зависеше од бројот на пријавени противници. Така јас ги пријавив Отешево и цела Гевгелија, али инфлацијата на динарот ме зезна. Тогаш сендвичите беа боље, а и кокта даваа гратис. Сега работам хонорарно у зградата. Имам три шпиунки на вратата и прозорот стално ми е отворен. Другиот не го отворам пошто промаја.

Они тоа што треба не го читаат, а не па кајгана форум ќе читале :D

Инаку зар има директни огласи за работа во убк/анб, нели преку мвр прават трансфер на кадар ?

Не само шо читаат туку и пишуваат, индиректно, ко шо е редот за тајни служби :rolleyes:

Како се влегува/излегува во уќуматот не се разбирам :icon_lol:

без препорака за било што нема влегување таму, уште помалку некој рандом лик преку оглас

Sent from my iPhone using Tapatalk

Никогаш не се викала УДБ :D

Орган за Заштита на Народот
Управа за Државна Безбедност
Служба за Државна Безбедност
Државна Безбедност и Контраразузнавање
Дирекција за Безбедност и Контраразузнавање
Управа за Безбедност и Контраразузнавање
Агенција за Национална Безбедност

Може хронолшки се измешани, тие шо читаат по службена должност нека ме корегираат во ПП :D

Rabotam vo privaten sektor i sum dobro platen, ova e cisto informativno.
Автоматски споено мислење:

,,,na forum prashanje kako da se zaposlel vo ubk,,,majko mila zarem ima ushte takvi,,,:несвест:
Namesto ",,," se pisuva "...".Ne mi se veruva deka uste ima takvi na forumive...

Не само шо читаат туку и пишуваат, индиректно, ко шо е редот за тајни служби :rolleyes:

Како се влегува/излегува во уќуматот не се разбирам :icon_lol:
Не ме издавај бре дека сум од АНБ или АР (ме шалтаат по потреба...) :(:place:
Не за џабе иам стаено слика од лик од таква серија, Berlin station (Берлинска агентура) еххехе :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom