Паметен часовник/нараквица

• Креатор на темата Креатор на темата Turk
  • Време на започнување Време на започнување
Јас дури ни за време гледање не го користам.
Го мкнам како моден додаток на рака, често се дешава и без батерија :D

Скроз можам да се вратам на обичен.

19 дена ми трае батеријата на Амазфит ГТР3 Про и мери се што опиша. Едино притисок крвен не мери. 9500 денари е саатов, Хуавеи исто така е добар за цената. Гарминот е претерано скап за тоа што го нуди, за таа цена од 40-50-60к ќе земеш автоматик саат.

Самсунг паметен часовник имав купен за тие пари и беше катастрофа за ден два го баталив па од таму ја правам споредбава, амазфит може е подобар не знам не сум ни слушнал за него до сега. Инаку не е гарминот претерано прескап имаш за секој џеп, 12к ти е основниот модел ама за тие пари немаш функционалности кои мене ми требаа - како што веќе пишав гармин пеј, музика итн

19 дена ми трае батеријата на Амазфит ГТР3 Про и мери се што опиша. Едино притисок крвен не мери. 9500 денари е саатов, Хуавеи исто така е добар за цената. Гарминот е претерано скап за тоа што го нуди, за таа цена од 40-50-60к ќе земеш автоматик саат.
Ја до скоро имав ГТР 2 одличен на изглед и јака батерија но застарени се сензорите на овие модели кој знае колку точно ги следи активностите плус немаше опција за да прати фудбал па земав Актив 2 премиум за 130евра, sapphire glass i stainless steel build, ако некој сака да се поднови со солиден фитнес тракер ја би препорачал да погледа Amazfit модели

Ја до скоро имав ГТР 2 одличен на изглед и јака батерија но застарени се сензорите на овие модели кој знае колку точно ги следи активностите плус немаше опција за да прати фудбал па земав Актив 2 премиум за 130евра, sapphire glass i stainless steel build, ако некој сака да се поднови со солиден фитнес тракер ја би препорачал да погледа Amazfit модели

Па и мене ми е стар едно 3 години. Едино што фали е ова бесплатно плаќање и мапи. Сензорите и џипиес сум задоволен.

Јас дури ни за време гледање не го користам.
Го мкнам како моден додаток на рака, често се дешава и без батерија :D

Скроз можам да се вратам на обичен.
Исто, купив Гармин го носев година, единствено што гледав е колку чекори имам направено.
И ме нервира принципот на стрес како пресметува. Од пулсот. Трипати до подрум и оп стресен ден!

за активност следење се добри, мојот Amazfit џипиес до метро мери. А за намалување на време пред телефон не брка работа.
Јас имав исто Amazfit и можам да кажам дека нешто заостанува, посебно кога имате трчање или велосипедизам во предел каде што има високи дрва на крај ќе испадне нешто помалку споредбено со Garmin или Coros каде прецизноста е поголема поради Dual GPS trucking.
Од ултра маратонец кој има истрчано 120км видов дека неговиот Amazfit T-Rex 3 околу 300метри му покажал помалку. Сега не знам за некого е многу за некого добро е.
Автоматски споено мислење:

Сега во последно време е доста популарен Amazfit Balance 2 гледав рецензија страва од часовник но сега за сега е на некои 300е малку скапичок, додека за 250е скоро со идентични функции робусниот Т-Рекс3.
Автоматски споено мислење:

Самсунг паметен часовник имав купен за тие пари и беше катастрофа за ден два го баталив па од таму ја правам споредбава, амазфит може е подобар не знам не сум ни слушнал за него до сега. Инаку не е гарминот претерано прескап имаш за секој џеп, 12к ти е основниот модел ама за тие пари немаш функционалности кои мене ми требаа - како што веќе пишав гармин пеј, музика итн
Самсунг се добри но многу мал капацитет на батерија имаат и при тоа скапи се. За помалку пари може да се земе солиден смартвоч а при тоа да не е Самсунг Галакси или Ејпл модел.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom