Референдумот во Русија, доживотен режим на Путин кон Европа?

• Креатор на темата Креатор на темата Půtîñöt
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам во овие страници од темава дека провејува еден дух на разочараност од денешнава либерална демократија,па исто како пред 30-тина години што почнаа нападите врз комунистичката демократија сега во сличен број ќе почнат да се гадат и од денешниов систем на владеење.
Се сеќавам како пред 30 години еуфорично ја славеа победата на демократијата врз тоталитарниот комунизам,и дека основа на демократија е до крај почитување на процедурата па така процесното право и неговото доследно применување ќе не доведе до содржината до мериторностаи до вистинската демократија.
Така беше и во академските кругови и сеуште денешните студенти тоа го учат.Сега после 30 години полека некој луѓе(кои за себе мислат дека се паметни и ја прозреле западната демократија) "увидуваат"дека западната демократија е само обланда параван од процесни правила кои никако не можат да доведат до вистинска демократија.
Да бидеме отворени,тие ниту тогаш ниту сега можат да увидат и заклучат нешто.Тие по своето мислење одат гледајќи и слушајќи светски и домашни opinion makers,затоа што немаат интелектуални капацитет да го разберат времето и просторот во кој се наоѓаат,па трчаат кај некои "паметни луѓе" по свое мислење.
Такви луѓе секогаш ќе има во големо мнозинство и тоа не би бил проблем да тие луѓе со својата ароганција и безобразлук се дограбаа и до сите позиции во општеството и се га заради своите лажни титули се мислат за интелектуалци. Сите тие имаат еден назив а тоа е ПЛАГИЈАТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ.
Поентата на овој пост зошто е напишан на оваа тема е токму критиката на овие луѓе на гласањето во Русија за уставните реформи.
Демократскиот пат по кој е тргната Русија кој е базиран на сувереноста на народот врз својата држава и на државата како институција која мора да постои,за разлика од сегашниве западни тенденции.
Русите тргнале по тој пат,јас сум длабоко убеден дека тоа е исправниот пат и дека тоа за разлика од минатото и кимунистичкиот пат сега на Русите ќе им даде одредена предност пред другите кои би да ја уништат државата како израз на суверената воља на народот.Тешината на денешните промени во светот и неговото преустројување се од такви размери да се веројатно слични на тие од 1789 година и 1917.Убеден сум дека Русија овој пат го избира побрзиот пат т.е. вистинскиот пат.

Со 77% гласови за, на 65% излезност, на Путин му е овозможено да владее до 2036.

Не кажувате ништо за диктаторот од Исланд кој победил со 92% од гласовите, Лукашенко и оние од Казакстан и Туркменистан можат да му подзавидат.

Не кажувате ништо за диктаторот од Исланд кој победил со 92% од гласовите, Лукашенко и оние од Казакстан и Туркменистан можат да му подзавидат.
пу, срам да му е.

Дали е можно со 30 милиона луѓе што гласале и не е никако 65% од популацијата(144 милиона) а на сите страни да се фалат да прогласуваат победи и да го објавуваат следново.
The total turnout for the vote according to the elections commission was over 65%
Никаде не најдов колкава бројка гласале освен на Википедија дека до 28 Јуни биле 30 милиона. Никако не ми е верно дека 80-90 милиона гласале ништо чудно и да имало 30% глаасачи а владата да си ги кажува 65%

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Дали е можно со 30 милиона луѓе што гласале и не е никако 65% од популацијата(144 милиона) а на сите страни да се фалат да прогласуваат победи и да го објавуваат следново.
The total turnout for the vote according to the elections commission was over 65%
Никаде не најдов колкава бројка гласале освен на Википедија дека до 28 Јуни биле 30 милиона. Никако не ми е верно дека 80-90 милиона гласале ништо чудно и да имало 30% глаасачи а владата да си ги кажува 65%

па не ти е верно, нема на cnn...

па не ти е верно, нема на cnn...
Нема врска тоа сега проверив обновиле на вики ама на 144 милиона да се рачуна пак ќе има 50% гласачи така да ќе си тера Путин до 2034.
b58b642535c4b73b8efc2ce9514d37aa.jpg
304b9fbcb5367d55bd6c9bea88f38967.jpg

Нема врска тоа сега проверив обновиле на вики ама на 144 милиона да се рачуна пак ќе има 50% гласачи така да ќе си тера Путин до 2034.
b58b642535c4b73b8efc2ce9514d37aa.jpg
304b9fbcb5367d55bd6c9bea88f38967.jpg

Не се сите 145 милиони во Русија полнолетни.

инаку има и просто мнозинство од вкупниот број на гласачи.
Автоматски споено мислење:

Што е најсмешно, и има ставено слика во која пишува дека има 109.188.907 регистрирани гласачи, ама пак си прави статистика од 145 милиони. :D
тоа се тие cnn правила на демократија.

Луѓе оладете пишав нема везе и да се 144 милиона а не се пак ќе ги имаше потребните 50%
За друго ми беше првиот пост дека имаше само 30 милиона гласачи(до 28 Јуни ова) а на интернет секаде 65% гледав затоа ми беше чудно сега обновиле и таман е се. И да cnn па cnn сајт што го немам отворено долго време ама ок.

Луѓе оладете пишав нема везе и да се 144 милиона а не се пак ќе ги имаше потребните 50%
За друго ми беше првиот пост дека имаше само 30 милиона гласачи(до 28 Јуни ова) а на интернет секаде 65% гледав затоа ми беше чудно сега обновиле и таман е се. И да cnn па cnn сајт што го немам отворено долго време ама ок.

добро бе, не се нервирај.. постот ти беше како cnn статија... тсков впечаток остави...

Спотов е во прилог на темава и го отсликува владеењето на Путин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom