Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно забегано. Тотално е бесмислено сега купување.

Дефинитивно забегано. Тотално е бесмислено сега купување.
што мислиш нема да одат уште нагоре? Ја мислам кој не купил вчера денеска е најдобро време, само ќе раснат цените

истите огласи со иста цена од летото уште се вртат, значи никој не им ги купува - ова зборам за на старо становите (што демек ЛОКАЦИЈА ти продаваат) - за новоградби не важи одат ко алва ама прашање е кај кого, дали кај луѓе што сварно им треба стан за живеење или во полу празни згради кај луѓе што мислат леб без мотика ќе прават...

истите огласи со иста цена од летото уште се вртат, значи никој не им ги купува - ова зборам за на старо становите (што демек ЛОКАЦИЈА ти продаваат) - за новоградби не важи одат ко алва ама прашање е кај кого, дали кај луѓе што сварно им треба стан за живеење или во полу празни згради кај луѓе што мислат леб без мотика ќе прават...
Немаат пари тие да му платат на некој портал да пише како нема доволно станови, како цените ќе одат нагоре, или кој не купи сега толку ќе биде :D

Дали се уселија луѓето у зградата на Гранит на влез на Скопје? Ако може повеќе информации да ми кажете ?

Ja uplativ 1200 u temel bukvalno. Sea koa kje e gotova, nema logika da go prodadam ispod 13,400 (iako ne mi e u plan).

Ne e ni problem cenata vekje, tuku toa so na nekoj lokacii nema voopsto stanovi. Em lugjeto ne prodavaat, em ne se gradat novi zgradi zasto lugjeto galamat protiv gradenje novi objekti. I sea sme u situacija kade em falat stanovi, em lugjeto nejkat da se gradat novi zgradi. A zaso falat? Zaso eden kup lugje imaat po 20 stana, prazni, nitu gi rentaat nitu gi prodavaat.

Bi padnala cenata samo ako nekoj gi natera ovie lugje da gi prodavaat, ili masovno da se dadat dozvoli za gradba i da mu se ebe mamata na gradot use tolku. I dvete se politicki samoubistva vo momentot, so 0 sansi da se desat.
Od druga strana ne veruvam da ima takov drasticen rast ko lani. So vakov porast na ceni i razdvizuvanje na ekonomijata, mislam deka lugjeto nema da sakaat da investiraat pari ko vo korona erata.

Треба да има екстремен данок за втор трет стан ( како во Грција) и иселениците да бидат екста оданочени , и така ќе биди цената на становите реална .

Дечки шо мислете за Каптиол Инжинеринг, 1650 еур позади универзална, многу тешко нови станови Дебар Маало, или таа локација, па дали се океј вака со изработка квалитет итн

Капитол од тоа што имам слушнато имаат добар квалитет. Од тоа што имам видено надворешниот изглед ми се едни од најдобрите, ако не и најдобри според мој вкус. Таа зграда ја најавуваа пред 5-6 години и никако да почнат. Со оглед на тоа што до неа каде треба да биде(најверојатно дискутираме за таа спрема градинката) веќе никнува друга зграда(ако не и капитол, не видов табла) значи наскоро ќе биде почната.
Чисто информативно кога ја најавуваа цената беше 1 250 евра, народ пред 5 години остави капар за станови во таа зграда.

Треба да има екстремен данок за втор трет стан ( како во Грција) и иселениците да бидат екста оданочени , и така ќе биди цената на становите реална .
Работата е што такво нешто треба да истуркаат истите тие кој имаат 10 стана :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom