- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.481
- Поени од реакции
- 5.948
Имаше и косовска реклама некаде постувана на форумов, за продажба на станови во Џевахир.
Цената беше пониска од онаа која ја бараше инвеститорот кај нас. Истото се збореше и за продажбата на Џевахир-станови, во Турција. Само немаше реклама од таму.
Инаку ИВЗ или кој и да е, како што веќе постирав со линк поназад, изјави дека ќе изгради џамија таму, кога ќе биде побарано од нив. Молитвен муслимански дом се збореше дека веќе има во зградите. Колку е точно - не знам. Во главно, беа спремни џамија да изградат. Можеби крстот што им го лупна у двор Кисела Вода ги спречи плановите за муслиманска енклава у сред каурски дел од градот, а можеби и не. Никој не може да каже колку Албанци и слични, се имаат населено таму. Од тој момент, па до моментот - син ми е у ИСИС, никој не знае колку време може да помине.
Во секој случај, ни еден каур не би сакал да живее помеѓу муслимани. Не е будала, бидејќи безброј примери од денешнинава и од кај нас, посебно имаме, за тоа како си поминуваат тие луѓе.
и.
Истото важи и за становите кај Сити Мол, кои ги градеа Албанци. Сега се скупи, ама кога ќе се напуни тоа со албанци, од Косово и тука, сите каури кои купиле таму стан ќе ги продадат, исто како нивните соверници, што праат, во места како Чаир, Тетово..., после деценискиот ситемтски притисок, од страна на нивните комшии Албанци.
Што не отидеш до Џевахир и да прашуваш, речи им дека си интересиран за стан, но сакаш да знаеш кои ќе ти се соседи.
И јас можам да ти обезбедам имиња и потекло на станарите, ако не за сите, барем за добар дел од нив. Од тие сопственици што јас ги знам, ниеден не е од Косово. Има турски државјани, има еден од Јордан, но нема косовски. Повторувам дека преку 90% се македонци, а потоа се турци.
Исто така за зградата кај Сити мол, нема ниеден косовски државјанин, НИЕДЕН, има само еден сопственик од Албанија, и тука македонците се мнозинство, со тоа што тука има околу 15% албанци (околу 60 станови), но тука има кореанци и азиати, евреи, турци, бошњаци, торбеши, власи, срби, мешани бракови, македонци од западна и источна Македонија ... тоа е најмешаната зграда во цела држава, тие луѓе не се параноични како тебе.