- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.464
- Поени од реакции
- 5.881
Што не отидеш до Џевахир и да прашуваш, речи им дека си интересиран за стан, но сакаш да знаеш кои ќе ти се соседи.Имаше и косовска реклама некаде постувана на форумов, за продажба на станови во Џевахир.
Цената беше пониска од онаа која ја бараше инвеститорот кај нас. Истото се збореше и за продажбата на Џевахир-станови, во Турција. Само немаше реклама од таму.
Инаку ИВЗ или кој и да е, како што веќе постирав со линк поназад, изјави дека ќе изгради џамија таму, кога ќе биде побарано од нив. Молитвен муслимански дом се збореше дека веќе има во зградите. Колку е точно - не знам. Во главно, беа спремни џамија да изградат. Можеби крстот што им го лупна у двор Кисела Вода ги спречи плановите за муслиманска енклава у сред каурски дел од градот, а можеби и не. Никој не може да каже колку Албанци и слични, се имаат населено таму. Од тој момент, па до моментот - син ми е у ИСИС, никој не знае колку време може да помине.
Во секој случај, ни еден каур не би сакал да живее помеѓу муслимани. Не е будала, бидејќи безброј примери од денешнинава и од кај нас, посебно имаме, за тоа како си поминуваат тие луѓе.
и.
Истото важи и за становите кај Сити Мол, кои ги градеа Албанци. Сега се скупи, ама кога ќе се напуни тоа со албанци, од Косово и тука, сите каури кои купиле таму стан ќе ги продадат, исто како нивните соверници, што праат, во места како Чаир, Тетово..., после деценискиот ситемтски притисок, од страна на нивните комшии Албанци.
И јас можам да ти обезбедам имиња и потекло на станарите, ако не за сите, барем за добар дел од нив. Од тие сопственици што јас ги знам, ниеден не е од Косово. Има турски државјани, има еден од Јордан, но нема косовски. Повторувам дека преку 90% се македонци, а потоа се турци.
Исто така за зградата кај Сити мол, нема ниеден косовски државјанин, НИЕДЕН, има само еден сопственик од Албанија, и тука македонците се мнозинство, со тоа што тука има околу 15% албанци (околу 60 станови), но тука има кореанци и азиати, евреи, турци, бошњаци, торбеши, власи, срби, мешани бракови, македонци од западна и источна Македонија ... тоа е најмешаната зграда во цела држава, тие луѓе не се параноични како тебе.