Секој со грам мозок би искочил да гласа.
Вие сте од онаа група на луѓе што сакаат да се ебат ама нејкат да им влезе. Вие сакате ни Дуи, ни Вмро ни Сдс. Некоја трета опција, ама коа ке дојде на избори ни за трета опција не гласате. И затоа се е така. Ваквите ко тебе се политички максимално неписмени. Вие сакате нешто, ама за да ви се исполни желбата ко прво треба да излезеш на избори, не да се праиш паметен сите се исти мене не ме интересира политика. Во овој случај ќе треба да гласаш за Вмро колку и да не сакаш.
Читај го Бобан Нонковиќ. Вика и јас не сум среќен ама мора да гласам за Вмро. Тоа е политички писмен човек. Секоја одлука е процена. Така и оваа со гласањево.
Да беше народот политички писмен, сдс и заев никогаш немаше да дојдат на власт. Вас стално треба да ви се деси бељата па после да казнувате (или не) а штетите остануваат.
Територијална поделба ви продадоа. Никој не збори за тоа, а тоа всушност е коренот. Шекеринска уште тогаш го бутна,народот си остави. И еве сега пак некој друг ви е крив, сите се исти, не се замарам, криминалци.