RickyLFC9
Модератор
OK boomer.Ako ti e za prikazna i grafika, gledaj film. Simple.
Moze zvuci elitisticki, ama prosto toa e.
Se vikaat Video igri- zatoa sto treba da se igra. Inaku e samo Video.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
OK boomer.Ako ti e za prikazna i grafika, gledaj film. Simple.
Moze zvuci elitisticki, ama prosto toa e.
Se vikaat Video igri- zatoa sto treba da se igra. Inaku e samo Video.
Ok consoomerOK boomer.
Можам да се сложам дека играта продукциски е на врвно ниво, ништо повеќе. Не е битно дали тебе ти се свиѓа а мене не, играва може да добие ГОТИ награди само ради помодарство на елитисти или од организации/асоциации кои сакаат НотиДог и Сони да ги земаат во предвид барем еднаш...Па за мене е подобра. Верувам и за многу други што ги изиграле двете.
Најголемиот дел негативни критики ги доби неосновано првите 2-3 дена, од луѓе кои не ја ни играле. Но ајде целосно ќе ги избришеме тие, или еве ќе речеме сите критики се од луѓе што ја изиграле целосно. Критиките се за тоа во која насока се движи приказната, односно нив не им се свиѓаат одлугите што ги прават карактерите. Што не ја прави играта лоша, само значи дека тебе лично не ти се свиѓа во кој правец се движела приказната. Во секој друг аспект играта е феноменална и ако некој наоѓа замерки освен тоа дека него лично не му се свиѓала приказната, за мене значи дека само сака да исхејта. Според мене секако и приказната е феноменална, без разлика дали ќе ти се свиѓа или не.
А да, ќе заборавев да напоменам нешто што најчесто се заборава. Сите критики што ги гледаме онлајн (позитивни и негативни) се од максимум 1% од сите кои ја играле играта.
Иначе онака ставив какви се награди собра, и ќе собира. Секако не мора на некој тука тоа да му значи нешто. Само вреди да се спомне.
Нема врска ова, зошто тресеш вакви работи?Ako ti e za prikazna i grafika, gledaj film. Simple.
Epa kako moze cover shooter so otvaranje fioki u meguvreme da bide gameplay podobar od Hades ili Ghost ili eve Animal Crossing?
Objektivno da zboruvame, ne licni mislenja.
Prikaznata vo video igrite treba sekogas da e sporedna rabota, bidejki treba da se "igra".
I mene mnogu mi se sviga Bioshock Infinite radi prikaznata, ama objektivno e najslaba od serijalot poradi gameplay.
Zatoa lugeto prevrtuvaat oci na vakvi nagradi.
Многу лошо мислење, како може само гејмплејот да се гледа при одлучување? Ако некоја игра има перфектен гејмплеј, ама срање графика, музика, приказна и се останато, тоа е најдобрата игра? Нормално дека треба да се гледа просек од сето тоа кога даваш мислење и оцена. Ете на пример Лест оф ас може да има полош гејмплеј од другиве што ги наброја, ама да ги шие во се друго, па кога ќе го видиш просекот пак да излезе пред сите нив.Epa kako moze cover shooter so otvaranje fioki u meguvreme da bide gameplay podobar od Hades ili Ghost ili eve Animal Crossing?
Objektivno da zboruvame, ne licni mislenja.
Prikaznata vo video igrite treba sekogas da e sporedna rabota, bidejki treba da se "igra".
I mene mnogu mi se sviga Bioshock Infinite radi prikaznata, ama objektivno e najslaba od serijalot poradi gameplay.
Zatoa lugeto prevrtuvaat oci na vakvi nagradi.
Ја изигра?Можам да се сложам дека играта продукциски е на врвно ниво, ништо повеќе. Не е битно дали тебе ти се свиѓа а мене не, играва може да добие ГОТИ награди само ради помодарство на елитисти или од организации/асоциации кои сакаат НотиДог и Сони да ги земаат во предвид барем еднаш...
Многу лошо мислење, како може само гејмплејот да се гледа при одлучување?
Нема врска ова, зошто тресеш вакви работи?
Секоја видео игра, секој филм, било која уметност, треба да цели кон доловување на емоции и корисникот да има одлично искуство.
Дали тоа искуство ќе биде одлично, интересно, забавно, квалитетно... не мора да зависи од само еден елемент.
Игриве и филмов се уметности кои вклучуваат повеќе уметности и баш можат да си експериментираат.
Дали преку гејмплеј, дали преку графика, дали преку музика не е важно, важно е да допрат до корисникот.
Nikade ne rekov deka samo gameplay treba da se gleda, tuku deka treba koga se ocenuva 1. gameplay, 2. prikazna, 3. grafika.
I ja moze sakav Resident Evil 2 da pobedi lani, ama zema Sekiro. @wot ke vi kaze zosto.
I Sekiro e utepuvanje od strakanje r1, ama epten ti se dopadna neli?
Сеуште неМногу лошо мислење, како може само гејмплејот да се гледа при одлучување? Ако некоја игра има перфектен гејмплеј, ама срање графика, музика, приказна и се останато, тоа е најдобрата игра? Нормално дека треба да се гледа просек од сето тоа кога даваш мислење и оцена. Ете на пример Лест оф ас може да има полош гејмплеј од другиве што ги наброја, ама да ги шие во се друго, па кога ќе го видиш просекот пак да излезе пред сите нив.
Тоа уствари ми беше и за оцените од напалените критичари. Може тебе приказната да ти е срање, ама кога ќе земеш и се друго во предвид (што е феноменално), на крај ќе добиеш некоја просечна оцена 7, а не 0
На крајот на денот се си е субјективно и секој си гледа него лично како му одговара. За мене џабе е некоја игра да има совршен гејмплеј ако приказната не ме интересира. Исто и анимации и такви ствари ми рушат филм и може да направат да не играм некоја игра. Еве пример на демоата за Демонс Солс најлош впечаток ми остави тоа што кога се браниш со штит и те удираат, карактерот воопшто не се поместува. Некој друг нема ни да го примети тоа, или воопшто не му е битно. Мене ептен безвезе ми изгледаше. Тоа секако не ја прави играта објектнивно лоша, и не осеќам никаква потреба на секое позитивно мислење од друг да коментирам само затоа што мене нешто не ми се свиѓа.
Ја изигра?
Gameplay | Graphics | Story | |
Game : A | 5 | 3 | 3 |
Game : B | 3 | 5 | 3 |
Game : C | 3 | 3 | 5 |
My personal winner : | Game : A |